Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ha ma esik az eső, megnézheted az Örs vezér téri zuhanyt is

Ha ma esik az eső, megnézheted az Örs vezér téri zuhanyt is

2015. június 29. - Járókelők

Az Időkép szerint ma várható zápor, és ha esik, akkor nem csak a Flórián téri hidegzuhanyt érdemes kerülni. Van egy másik hely is a városban, ami elvileg egy fedett megálló, a gyakorlatban azonban beázik. 

A legszomorúbb az, hogy ez most már így is marad, a BKK válasza alapján tudnak a beázásról, de nem tudnak mit kezdeni vele. Ez is a globális felmelegedés miatt lenne?

A XIV., Örs vezér tere metróállomás üvegtetejének – és minden egyéb vízelvezető rendszer – méretezésénél a hatályos tervezési előírások szerint a mértékadó vízmennyiséget kellett figyelembe venni a tervezéskor. (A mértékadó vízmennyiséget az elmúlt évtizedek „leesett” csapadékvíz-mennyisége alapján határozták meg, ez lett a tervezés alapja.) Az utolsó eltelt évtizedben azonban nagymértékben megváltoztak az időjárási viszonyok: helyenként özönvízszerű esőzések alakulnak ki, melyeket a vízelvezetési rendszerek nem tudnak elvezetni, hiszen azokat kisebb mennyiségre méretezték.
Hangsúlyozzuk azonban: az, hogy a csapadék intenzív esőzéskor a peronra kerülhet, nem veszélyezteti a közlekedés biztonságát.

Vigyetek ma magatokkal esernyőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr917581854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr_utcai_arcos 2015.06.29. 17:02:16

Bki...az nem alultervezés, ha lyuk van a tetőn. Mert itt q-ra lyuk van a tetőn. Metró után kéne kötni aki ezt is átvette.

Hmmm... 2015.06.29. 23:04:35

Nálunk a társasház közös képviselője jött hasonló dumával (özönvízszerű esők és megváltozott "szélirányok"). Erre hivatkozva szükségesnek tartotta az ereszek és a csatlakozó csatornák nagyobb átmérőjűre történő kicserélését, és függőleges csatornák rendszerbe állítását, és még a függőfolyosók födémjének az átfúrását is belengette. Holott csak az volt a gond, hogy a tetőjavításkor - gondos munkavégzés közepette - részlegesen eltömődött az eresz, és valamennyire a függőleges csatorna is. Követeltük (képekkel megtámogatva), hogy mindenek előtt tisztítassák ki ezeket, és lám: azóta nem volt olyan esőzés, amit ne tudott volna elvezetni a csatorna. Persze lehet, hogy egy özönvízet majd nem fog tudni elvezetni, de először elég gyakoriaknak kell lenni az ilyen özönvizeknek. Az a gyanúm, hogy ha valahol nem özönvíz jellegű esőnél ("trópusi zápor") is beázás tapasztalható, akkor csak gond van (a fejekben és a munkálatok végzésében), és nem alulméretezettség. Nem kell minden szöveget bevenni.

igazi hős 2015.06.30. 09:26:26

BKK válasza átfuttatva a bullshit szűrőn: "Szétloptuk az egészet és szar lett. Most adjatok sok pénzt, hogy a feléből kijavíttathassuk."
süti beállítások módosítása