Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Közösségi röpihálót kapott tőlünk a Városliget

Közösségi röpihálót kapott tőlünk a Városliget

2019. augusztus 09. - jarokelo kata

Aki tudja, hogyan működött korábban a városligeti strandröplabda-pálya, annak ez minden magyarázat nélkül is éppen elég jó hír. Aki nem, annak most elmondjuk az előzményeket és azt, hogy miért is örülünk mi ennek annyira.

fb_img_15653609328771515_2.jpgA lényeg röviden annyi, hogy a pályát korábban úgy lehetett használni, hogy az azóta lebontott Petőfi Csarnok épületéből kellett kérni egy hálót, ha az ember nem akart minden meccshez saját hálót cipelni a helyszínre. Kisebb-nagyobb fennakadásokkal, de a rendszer jól működött. Háló ki, meccs lejátszva, háló vissza.

Régi, szép idők.

Csakhogy kisvártatva bedörrent a Liget-projekt, a Pecsát lebontották, háló pedig volt-nincs. Járókelőt egy röplabdázni vágyó külföldi kereste meg Facebookon azzal a kérdéssel, hogy miért nincsen háló a stradröpi pályánál. Mi pedig kiderítettük, hogy a Városliget Zrt. szerint nincs és nem is lesz háló.

A továbbított bejelentéssel kapcsolatban az alábbiakról tudjuk tájékoztatni: a jelzett helyen lévő röplabdapályához nem áll módunkban hálót biztosítani, és a későbbieken sem tervezzük állandó háló felszerelését.

Tisztelettel,
Városliget Zrt.
Ügyfélszolgálat

Háló nélkül mit sem ér a pálya.

Így jobbnak láttuk, ha mi magunk oldjuk meg az ügyet. Ráadásul idő közben olyan lelkes támogatóra is találtunk, mint a Budapest Urban Games csapata, akik felajánlották, hogy 100%-ban állják a háló költségeit. (Ez egyébként valóban nagy szó egy olyan szervezet számára, mint a Járókelő, hiszen mi magunk is támogatásokból élünk.) Így velük közösen beszereztük a hálót és megegyeztünk a közeli Pántlika Bisztróval, hogy ezentúl ők tárolják nektek. A hálót bárki kölcsönkérheti. Bízunk benne, hogy nagyon vigyázol majd rá, hogy mások is játszhassanak vele a jövőben.

img_8506.JPG

Már ott van. Hamarosan birtokba lehet venni.

Néhány fontos infó a továbbiakra

Hol van a Pántlika?

A Hermina út 47-tel szemben egy kocsma kinézetű vendéglátóegységet kell keresned.

Fontos! A hálót csak 11:30-21:45 között tudod elkérni és használni.

Meddig kell visszavinned a hálót?

Kérünk, hogy a hálót legkésőbb 21:45-ig vidd vissza a Pántlikába.

Mi az a közösségi röpiháló?

A közösségi röpihálót a régi PECSA-s hagyomány nyomán élesztettük fel a Budapest Urban Games-szel közösen, akik a városi sportolást népszerűsítik. Mi a Járókelő.hu csapata vagyunk, és városi problémákat jelzünk az önkormányzatoknak és fővárosi cégeknek. 

A strandröplabda-pálya hálójáról is érkezett hozzánk egy kérdés, és úgy gondoltuk, hogy ennek a megoldása a legjobb közösségi formában.

Ha mész vagy jössz a Pántlikából, ha teheted, állj meg ott egy kicsit a társaiddal, és vegyél ételt vagy italt náluk, hiszen ők is részt vesznek a közösségi röpiháló fenntartásában. Ezért a legjobban úgy tudunk nekik köszönetet mondani, ha segítjük az üzletük fennmaradását.

Pántlika bisztró.

Az örömhírt egy meccsel is megünnepeljük augusztus 13-án kedden, 18.00 órakor a helyszínen. Ha eddig is ez volt minden vágyad, akkor biztosan ott a helyed. De ha csak most kaptál hozzá kedvet, akkor is!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4214998048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

davigo 2020.08.26. 09:19:44

Sziasztok!

Egyre népszerűbb a strandröpi, és egy gyakrabban fordul elő, hogy nem tudunk játszani, mert mind a 2 pálya foglalt.
Szerintetek melyik önkormányzat melyik osztályához lehetne az ügyben fordulni olyan kérvénnyel, hogy bővítsék ki a területet, hogy 4, 6 vagy akár 8 pályát lehessen egyszerre használni? Van esetleg kontaktotok hozzájuk?
Köszönöm

lukacs.mate 2020.08.26. 10:43:34

Szia!
A jarokelo.hu/uj-bejelentes oldalon tudsz írni a Városliget Zrt-nek, amit aztán mi továbbítunk nekik. :)
süti beállítások módosítása