Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Járókelő Megoldókulcs: Akadályozott bringás közlekedés a Móriczon

Járókelő Megoldókulcs: Akadályozott bringás közlekedés a Móriczon

2018. június 29. - Somodi Dániel

Használhatatlan a Móricz Zsigmond körtéren átvezetett kétirányú kerékpáros nyom az ott várakozó buszoktól. Az illetékes BKK tud a probléma létezéséről, de azt nem kívánja orvosolni hatékonyabb forgalomszervezéssel vagy forgalomtechnikai jelek felfestésével. Ezért a bejelentés óta eltelt több mint 1 év alatt semmi sem változott.

 unnamed_2.jpg

Nézd meg a képhez tartozó bejelentést a Járókelőn

Szélmalomharcot vív a BKK a rongálással
A BKK-nak folyamatos problémát jelent a közterületen elhelyezett utastájékoztató elemeik rongálása. Legyen szó a jegyautomatákra ragasztott információs matricákról, forgalmi változást jelző táblákról vagy éppenséggel egy aluljáróban elhelyezett térképről. A vandálok semmit sem kímélnek és még az sem zavarja őket, ha a biztonsági kamera rögzíti a tettüket.

Miért kell megvárni, hogy kiszakadjanak az ülések?
A 4-6-os villamos vonalán járó 2024-es pályaszámú Combino üléshuzata a szakadás előtti pillanatokban van a bejelentéshez csatolt képek tanúsága szerint. Felmerül bennünk a kérdés, hogy miért nem cserélték le korábban a huzatot és miért kell megvárni, míg ez a villamos is átesik tervezett nagyfelújításon?

Korlátozott megközelíthetőség
A Mexikói úton lévő, mozgássérült gyermekek számára fenntartott Mozgásjavító Általános Iskola buszmegállója gyakorlatilag használhatatlan kerekesszékkel a megálló 1,5 méteres szélességéből adódóan. Az illetékes Budapest Közút válasza alapján a probléma megoldása nem várható rövid távon, mert az csak a BKV Zrt. kezelésében lévő Mexikói úti ex-villamosvágányok beépítésével orvosolható.

Tolódik az M3-as régi lengőkapaszkodóinak cseréje
Az első felújított M3-as metrószerelvény átadása óta, azaz több mint 1 éve várnak az utasok arra, hogy a BKV a régi lengőkapaszkodókat száműzze a régi-új szerelvényekből, melyek nem csak esztétikailag nem illenek a felújított környezetükbe, de rendkívüli módon csúsznak is az új fémrudakon. A BKK válasza szerint az egységes kép megőrzése érdekében az M2-es és az M4-es vonalon futó Alstom szerelvényeken található lengőkapaszkodókhoz hasonló kapaszkodók beszerzése már folyamatban van.

tamogasd_1.png

III. kerület: Akadálymentesítette az önkormányzat az óbudai Fő téren átmenő EuroVelo6 nyomvonalát.

VIII. kerület: A Futó utca díszburkolatát rekordidő alatt javította az illetékes.

IX. kerület: Ahogy arra bejelentőnk rávilágított, a Petőfi híd pesti hídfőjének járdái lépcsőkben végződnek, ezért kerekesszékkel és babakocsival használhatatlanok.

X. kerület: Bejelentőnk, Sz.V. kerékpártámaszokat szeretne kérni az Óhegy park szélére a nyilvános WC mellé.

XI. kerület: A felújítás után januárban átadott Műegyetem rakpart zöldterületének még nem jelöltek ki kezelőt, ezért a szalagvágás óta fogynak a növények és egyre szemetesebb a terület.

XIII. kerület: A folyamatos szankcionálás ellenére is a járda teljes szélességében parkolnak az autók a Radnóti Miklós utcában.

Egy folyamatban lévő ingatlan beruházás kapcsán kivágták az Esztergomi út egy szakaszán az egészséges fasort.

XIV. kerület:  Zugló külső részeit is felemészti a szabálytalan parkolás. A járdán parkolnak az Egressy téren, a Tihany utcában pedig zöldterületen.

XVI. kerület: A történelem egy apró darabkáját hagyta az önkormányzat a Nagyvárad utca sarkán. Hajdan ezek utcanév- és KRESZ-táblák voltak.

A Szilas patak menti fácskák nagy része kiszáradt, ezért az önkormányzat intézkedett a fák vágásáról és pótlásáról.

A Sarkad utcai kerékpárút közúti csatlakozását nem fejezték be, az okokat bejelentőnk szeretné megtudni.

XVII. kerület: Kiszedte az FCSM a Rákos patakban elsüllyedt autógumit és bevásárlókocsit.

XXI. kerület: Az FCSM munkatársai kitakarították az eldugult víznyelőket a Karácsony Sándor utcai gyalogátkelő teljes hosszában.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr3014081353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása