Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Alakítsd a városod úgy, mint a biciklisek

Alakítsd a városod úgy, mint a biciklisek

2016. április 23. - Járókelők

A főváros kerékpáros közlekedésének jövőjéről szóló kiélezett vita mentén egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet: a város alakításában mindenki részt vehet.

Az év elején Pécsen a kultúrAktív Egyesület és az önkormányzat "Alakítsd a városod" néven közösen hirdetett ötletversenyt diákoknak. A megvalósításra javasolt ötletek közt volt például egy ismert pécsi találkahelyen padok elhelyezése, vagy a távolsági buszállomás felújítása.

Csaba Ders, Pécs főépítésze pedig az alábbi projektnek adta a különdíjat:

Gerilla bicikliút a Belvárosban 
Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium diákjai

A diákok számára komoly problémát jelent, hogy a városban nincs kerékpárút hálózat. Különösen a belvárosban lenne erre szükség, ugyanis az ÁRKÁD bevásárlóközpontot nem lehet kerékpárral biztonságosan megközelíteni, pedig ott sok diák megfordul iskola után. A fiatalok ezért gerilla bicikliút-festésébe kezdenének: az éj leple alatt kerékpáros sávot festenének a Rákóczi útra, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét a problémára. Így talán az autósok is jobban figyelnének a kerékpárosokra.12471896_1022160084493022_309905066280432513_o.jpg

Forrás: kultúrAktív

A kerékpározás nem azért téma az országban mindenhol, mert a kerékpárosok radikálisok, akik terrorizálják a többséget, hanem mert a kerékpárosok tesznek azért, hogy a város olyan legyen, amilyennek ők szeretnék. Azért, hogy mindannyian egy élhető városban közlekedjünk gyalog, autóval, biciklivel, bármivel, mindannyiuknak tennie kell. Ehhez nem kell radikálisnak lenned, csak szeretned kell a városod.

Ha az élhető városok közös építése nevében csatlakoznál biciklis eseményekhez, akkor az I Bike Budapest ma délután 3-kor kezdődik, és holnap még Debrecenben is lesz biciklis felvonulás. Velünk a Népszínház Karneválon találkozhatsz, ráadásul az "Alakítsd a városod" projekt elindítója, a kultúrAktív Egyesület is ott lesz az eseményen. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr498656452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása