Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Kafka felült a 4-es metróra

Kafka felült a 4-es metróra

2016. február 17. - Járókelők

kafka.jpg

Fotó: Varga-Perke Bálint

A 4-es metró Kálvin téri állomásán, a 3-as metróba átvezető mozgólépcső felett látható a fenti kijelző. Aki leszáll a 4-esről és igyekszik a másik metró irányába, az a már elhagyott metróvonal indulási idejét látja. Ez elég haszontalannak tűnik így, Varga-Perke Bálint be is jelentette a kafkai jelenséget.

Gondolnánk, hogy egy ilyen okos városban, mint Budapest, ezt az apró, de bosszantó hibát nem lesz nehéz javítani. Sajnos tévedtünk, íme, a BKK válasza:

A BKV szakterületének információja szerint az utastájékoztatási kijelzőn jelenleg csak a 4-es metró érkezési és indulási idejét tudják megjeleníttetni.

Vizsgálják, hogy a 3-as metró felújításakor milyen műszaki lehetőségek és pénzügyi források teszik lehetővé, hogy az adott kijelzőn a 3-as metró adatai legyenek láthatók.

:'(

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr208398234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.18. 10:16:09

A legtöbb helyen eleve logikátlanul van ez. Pl. ha a Borároson a 4-6-os megállójában, vagy Közvágóhídnál az 1-esnél a peron felé nem az onnan induló villamosok indulási idejét kellene mutatni, mert aki oda felment, az már úgyis megvárja, hanem a lentről induló villamosokat/buszokat/HÉV-et, mert akik leszállnak, abból tudják, mennyire kell vagy érdemes sietniük.

ColdWellEr 2016.02.18. 11:52:22

Nem újdonság, ez már két éve így van. Én is írtam nekik annó, mivel megnyitástól kezdve napi szinten használtam a vonalat kálvini átszállással, és ugyanezt írták: technikailag eddig nem tudták megvalósítani, vizsgálják. Azt nem értem, hogy ott vannak a kijelzők a kék vonal peronján, amik valahonnan kapják az infót. Valami megmondóember a BKV-nál biztos ki bírná fejteni, mennyire más rendszer a két kijelző, de ez annó a Futárnál is ugyanígy volt. Aztán tesztelgették, és végül minden buszon/villamoson/trolin sikerült bekalibrálni. Nem hiszem el, hogy amit sikerült valahova kivezérelni, azt a másik kijelzőn nem lehet megjeleníteni, csak hát ugye nem akarásnak...

shred 2016.02.18. 12:23:52

Én szívesen elárulom a műszaki lehetőségeket. Kell egy vezetéknélküli rendszer, aminek az egyik végét a 3-as metró már működő követési idő-jelző állomására, a másik végét a Kálvén téri táblára telepítik. Piaci áron max. 100.000 forint, állami közbeszerzéssel hárommillió.
süti beállítások módosítása