Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Nem minden rossz, ami annak látszik

Nem minden rossz, ami annak látszik

2015. augusztus 04. - Járókelők

A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesületének XI. kerületi csoportjából többen is „megnézték" a korábban blogunkon megjelent Budapest, VIII. kerületi Práter utcai kialakítást, és arra jutottak, hogy nincsen vele semmi gond.
 
Az előzménynek hozzá kell tenni, hogy a bódé előbb volt, mint a vezetősáv. Ez például a Google Maps utcanézeti képein is lehet ellenőrizni. Ez alapján az mondható el, hogy a vezetősáv jobb helyzetet teremtett, mint ami korábban volt.11059514_10207179673393563_2404341898499765685_n.jpg

A vezetősáv ugyanis a biztonsági haladási iránnyal párhuzamosan kell fusson, lehetőleg a gyalogátkelő középvonalában - ezek teljes mértékben teljesülnek. Ráadásul a vezetősáv úgy van kialakítva, hogy a bódé betonaljzata előtt biztonságos távolságban végződik, pont ideális helyen. A bottal a vezetősávot követve ugyanis érzékelhető az aljzat, ami egy akadály és ilyenkor a bottal közlekedő tudja, hogy 1 méteren belül kerülni lehet. Ez is rendben van, mert a bódé hátulja bőven 1 méteren belül van, kényelmes távolságra.

Végeztek tesztet olyannal, aki nem tudta, hogy ott a bódé. Átkelt a kereszteződésen, követte a sávot, észlelte az aljzatot, bottal pásztázva kereste a sarkot, egyből meglett és került. Semmi megakadást nem okozott az épület, nulla helyismerettel, minden gond nélkül, „lazán" került. Ez az egész alig 2 másodpercen belül volt, a normál tempóját nem zavarta meg. Úgyhogy ez nem egy elméleti állásfoglalás, hanem tényleg működik.


Ezért figyelemmel arra a körülményre, ami korábban volt, elmondható, hogy most jobb helyzet állt elő, és a vezetősáv kialakítása szabályosan történt. A vezetősávot követő vaknak pont ideális. 

***

Támogasd a Járókelőt, már több mint 3000 problémát segítettünk megoldani Budapesten.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr17678620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔batyu♔ 2015.08.04. 16:26:36

Gondolom, valami bevándorlás-szakértő szakérthetett itt is. Tarlós a bódénak vezeti szántszándékkal a vakokat.
süti beállítások módosítása