Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Keresd az üvegpadot az utcán és ne nézz át rajta!

Keresd az üvegpadot az utcán és ne nézz át rajta!

2019. március 26. - jarokelo kata

Nincs közvilágítás? Szemetes a járda? Letört a pad korlátja? Járókelő! 2018-ban több mint 11 ezer bejelentés érkezett, amiből 7000 már sikerrel megoldódott. Leggyakoribb a forgalomtechnikai panasz, de szemétből is sok van. A kerületek sokszor a Fővárosi Önkormányzattal vívnak harcot a megoldásért.img_20190322_112627.jpg

Utcai flashmob sorozattal mutatkozik be a Járókelő

Turisták méregetik az átlátszó üvegpadot a VI. kerületi Hajós és Dessewffy utca sarkán. A szokatlan utcabútor arra figyelmeztet, hogy a karbantartás legalább olyan fontos, mint új dolgokat létrehozni. A összetört plexipad is javításra vár (össze-vissza lógnak belőle a lécek és törmelék hever alatta) és arra, hogy ne nézz át rajta! A legtöbb közterületi probléma is éppen így tud megoldódni. Ebbe pedig a Járókelő segít - magyarázza az portál alapítója annak a pár embernek, akik azért jöttek a helyszínre, hogy megismerjék az oldalt és megcsodálják az üvegpadot. A belvárosi kereszteződés volt az első helyszín, ahol a csapat bemutatkozott, de az áttetsző plexilóca ezentúl fel-fel tűnik majd városszerte. Teljesen esetleges, hogy hol és mikor látható a város közterein. Csak annyi biztos, hogy a pad nem jár egyedül, a Járókelő csapatának tagjai flashmobbal egybekötött ismerkedést tartanak majd azokkal, akiket érdekel, hogy mit keres ott a pad és egyáltalán, miről szól ez az egész.

Ez a kampány egyúttal arra is szolgál, hogy a lakosság támogatását kérjük a működésünkhöz. A Járókelő országszerte önkéntesekkel dolgozik és adományokból él, ezért az adóbevallás időszakában minden 1%-os felajánlásnak nagyon örülünk

- mondja Le Marietta, aki alapítóként maga is részt vesz a bejelentések kezelésében. A Járókelő 48 órán belül továbbítja a panaszokat az illetékeseknek, legyen szó állami, önkormányzati vagy magánszolgáltatóról.

Nagyon nagy segítséget jelent nekünk a Járókelő, hiszen nem lenne kapacitásunk mindenhol felmérni az állapotokat a kerületben. Csak győzzük megoldani az ügyeket!

- meséli a VI. kerületi Városüzemeltetési osztály vezetője. Németh Marianna arról is panaszkodik, hogy a szabálytalan parkolással néha teljesen tehetetlen az önkormányzat, jóllehet ez az egyik leggyakoribb probléma a forgalomtechnikai típusú panaszok vagy az illegális szemét mellett. 

A kátyúkról szóló bejelentések megoldása viszont sokszor elvész a bürokrácia útvesztőjében. Már csak azért is, mert gyakran vitás kérdéssé válik, hogy az adott útszakasz javítása a kerület vagy a Főváros illetékességébe tartozik-e. A kétszintű közigazgatásból adódó nehézségeket egyébként városszerte tapasztalják az oldal kezelői.

Ha te is szeretnéd támogatni a Járókelőt, akkor megteheted itt, vagy adód 1%-ának felajánlásával. Adószám: 18627239-1-41.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4714717015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása