Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Két hétig voltak nyitva, még mindig javítják a vizes vb WC-it a Carl Lutz rakparton

Két hétig voltak nyitva, még mindig javítják a vizes vb WC-it a Carl Lutz rakparton

2018. szeptember 10. - Somodi Dániel

Két hétig volt egy működő nyilvános illemhelye a fővárosnak a pesti rakpart északi felén – ami azonban több mint egy éve zárva tart és továbbra sem tudni, mikortól lehet majd ismét használni szükség esetén.

130149-5b54efb362339.JPG

Fotó: Angyal Kati

Még a vizes világbajnokság előtt, 2017 februárjától június 2-áig tartott a Pesti alsó rakpart felújítása a Margit hídtól egészen a Duna Arénáig – ebbe beletartozott a Carl Lutz rakpart is, ami a pesti Duna-part Margit hídtól a Dráva utcáig tartó szakasza. Ide épült egy nyilvános illemhely is, amit a két hétig tartó világbajnokság alatt Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. üzemeltetett.

Hogy miért csak két hétig üzemelt a nyilvános wc, azt az FCSM hivatalos válaszából tudtuk meg, ami egy májusi bejelentésre érkezett. Mint akkor írták, „az illemhely jelenlegi állapotában nem üzemeltethető, mert a födém rendszeresen beázik. Az illemhely újranyitása csak a kivitelező általi garanciális javítást követően lehetséges.”

Jó másfél hónap elteltével nem változott a helyzet, ezért közérdekűadat-igényléssel próbáltuk megtudni, mikor kellene vagy kellett volna garanciálisan kijavítani a födémet.

Az FCSM ezzel kapcsolatban jó hírrel szolgált válaszában:

Tudomásunk szerint a kivitelező cég a beázást okozó födém szigetelését 2018. augusztusában garanciában kijavította.

Ezután viszont rögtön jött a fekete leves, egy újabb akadály:

A nyilvános toalett megnyitásához azonban még egy olyan szerelvényre is szükség van, ami lehetővé teszi az egység személyzet nélküli, automata üzemeltetését. A szükséges kezelő panel beépítését követően az illemhely újra üzemeltethetővé válik.

Nem győzzük kivárni.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr2614222487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása