Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Járókelő Megoldókulcs: A KÖKI Budapest mostohagyermeke

Járókelő Megoldókulcs: A KÖKI Budapest mostohagyermeke

2018. június 20. - lukacs.mate

A régi Kőbánya-Kispest metró- és buszvégállomás lebontásakor mindenki fellélegzett egy kicsit, hogy végre vége a balkáni állapotoknak, aztán az új plázával egybekötött állomás 2011-es átadásakor kiderült, hogy mindannyian tévedtünk. Az elmúlt 7 évben ugyanis nem sikerült gazdát találni a közösségi közlekedés kiszolgálására szolgáló terek kezelésére. A bejelentéshez csatolt képek magukért beszélnek.  

118335-5b1d73487fb85.jpg

Nézd meg a képhez tartozó bejelentést a Járókelőn

Hamarosan megszűnik a Szent Gellért téri közlekedési anomália
Mint ahogy arra bejelentőnk és a Kerékagy Blog is felhívta a figyelmet, a Szent Gellért téri forgalomszabályozás félreértésekre adhatott okot, amit a Budapest Közút rekordidő alatt megszületett válaszában is megerősített és ígéretet tett a helyzet mielőbbi rendezésére.
Mi csak szorítani tudunk, hogy a kerékpáros közlekedés segítése is napirenden marad.

Nem elég városálló a BKK közterületi tájékoztatója
Önkéntesünk, Fónai Kende szerint a Deák Ferenc tér villamosmegállójába telepített BKK-jegyautomata visszataszító állapotban van a folyamatos rongálás miatt.
Visszatérő probléma, hogy a BKK öntapadós kommunikációs elemeit ismeretlenek rendszeresen rongálják és sok esetben a jegyautomaták akadálymentes működését akadályozzák velük, kárt okozva ezzel az utasoknak és a BKK megítélésének.

Jobb sorsra érdemes az aquincumi vasútállomás
Aquincum vasútállomás állapotával addig törődött a MÁV, míg mosolyok és baráti kézfogások közepette át nem vágták a szalagokat. Onnantól kezdve mindenki ismeri a MÁV receptet: graffiti borítja a falfelületeket, szemeteszsákok hevernek mindenütt és felveri gaz a vasúti töltést.

Mindenkié és mégis senkié sem a Nyugati téri aluljáró
Ahhoz képest, hogy a Nyugati téri aluljáró milyen fontos szerepet tölt be a gyalogos forgalom életében, összekötve a Nyugati pályaudvart, a két bevásárlóközpontot, a busz- és villamosmegállókat a Nagykörúttal és a Váci úttal, nagyon sok sebből vérzik.
Kiégett izzók miatt sötét aluljárószakaszok, megrongált és üresen álló reklámhelyek, újabban pedig a járólap szegélye málladozik botlásveszélyt okozva.

tamogasd_1.png

II. kerület: A hét bosszantó ügye a Zuhatag sorból: ha a régi rozsdás korlátra nem volt szükség, miért hagyták ott az új mellett?

A Varsányi Irén utca kerékpáros infrastruktúrája olyan, mintha hullámvasutazna az arra járó. Az évek alatt sok ígéret volt a felújításra, megoldás egyelőre nincs.

Ebre és gazdájára egyaránt veszélyes volt az Árpád fejedelem útja menti kutyafuttató, ami végül az elkorhadt játékok elszállításával oldódott meg.  

V. kerület: Belvárosi kapcsolódoboz-buhera a Bajcsy Zsilinszky út - Andrássy út sarkán. A csatot fotókat elnézve nem májusban kezdődött a toldozás-foldozás.

Égető probléma a nyilvános illemhelyek hiánya, de ez nem mentség a parkok összepiszkítására.

Továbbra sem megy a díszburkolatok szakszerű javítása, a Ferenciek terén betont használt a Budapest Közút a díszkövek pótlására.

VI. kerület: Te szívesen használnád ezt a Nagymező utcai telefonfülkét? Mert mi nem igazán.

IX. kerület: Kürthy István szerint féléve nem működnek a József Attila lakótelep sebességmérői.

A Budapest Közút 1,5 év alatt sem tudott megbírkózni a Gyáli út mentén futó kerékpárút gyommentesítésével.

X. kerület: A Liget tér - Kápolna utca találkozásánál már sokadjára teszik tönkre az út szélét szegélyező fal burkolatát. Ha véletlenül történik, akkor felmerül a tervezésből fakadó hiba.

XVIII. kerület: Pestszentlőrinc vasútállomás aluljárójában ismeretlen eredetű gázszag terjeng és a liftek sem működnek.

XX. kerület: Évek óta üresen áll a Nagysándor József utca 118. alatti ház, mely szükségtelenül és veszélyesen leszűkíti a közút szélén futó járdát.

Készítette a Járókelő Megoldókulcs csapat
Bardócz Csaba, Fónai Kende, Haris Gergely, Horváth Eszter, K. Edina, Le Marietta, Lukács Máté, Sági Kata, S-N Szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr1114045526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása