Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Megoldókulcs: válogatás a főváros megoldásra váró ügyeiből

Megoldókulcs: válogatás a főváros megoldásra váró ügyeiből

2016. július 13. - Járókelők

A photo posted by Jarokelo.hu (@jarokelo) on

A Budapest Közút szerint még sokáig nézhetjük a Margit híd toldozott-foldozott korlátját, a farost lap után most közlekedési táblapár takarja el a lyukat. Fotó: Lukács Máté. Fejlemény: az Index és a 444 cikkeinek megjelenése után úgy tűnik, megoldotta a Budapest Közút a gyors javítást. Ezúton is köszönjük a megosztásokat!

9 nyelv helyett egy sincs
A BKK jegyautomatáin 9 nyelvet lehet kiválasztani, ám az információ gombot megnyomva bármely nyelvről a magyar nyelvű információk tárulnak a turisták elé. Ez azért is probléma, mert a jegyek/bérletek hátulján lévő angol szöveg - a honlap mellett - ide irányítja a külföldieket további tudnivalókért.

Állandó szemétdomb a Margit híd lábánál
Sem a rendőrség, sem Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet nem rendelkezik olyan kapacitással, ami lehetővé tenné a szeméttároló helyek folyamatos felügyeletét.

Kivágták a Zugligeti úti fákat
A Libegőnél, a járdában található fahelyek a FŐKERT szerint nem szabványos fahelyek, a biztonságos gyalogos forgalmat akadályozzák, ezért a megszüntetésüket fogják kérvényezni. A helyiek kritizálják a döntést.

'89-ben lopták el a szobrot, azóta is üres a helye
A kőbányai Mázsa tér látképének 1987-ben lett része Zalka Máté szobra, ami a rendszerváltáskor eltűnt. A Fővárosi Önkormányzat most egy Járókelőre érkezett bejelentés hatására úgy döntött, eltávolítja az üres posztamenst.

Bosszantó ügyek

I. kerületSzemetes a Várfok utcai domboldal a Széll Kálmán térnél, itt csak a napi többszöri szemétszedés segíthet. 

VIII. kerület: Egy csarnoknegyedi felmérés kitöltőinek 73%-a elégedetlen a közterek tisztaságával és takarításával.

X. kerület: Kőbánya-Kispesten hetek óta nem működik a Nyugati pályaudvarra tartó vonatok utasainak kiszolgálására szolgáló mozgólépcső.

XI. kerületA Műegyetem előtti szakaszon a festés tetején helyezték el a tartós bicikli és gyalogos jelzéseket, de a két sablon nem hasonlít, így már frissen is nagyon igénytelen lett az eredmény.

XIV. kerület: Nemrég kerültek ki új utcanévtáblák Zuglóban, azonban a Németpróna utcában kicsit túltolták a kihelyezést... Vagy a tábla lett elrontva.

XIX. kerületKispesten az Árpád utca 118. előtt áll egy rendszám nélküli autó, április 19-én ragasztottak rá egy matricát, hogy 30 nap múlva elszállítják, de ez nem történt meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr908884436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása