Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Elégedetlenek a VIII. kerületi lakók a köztisztasággal

Elégedetlenek a VIII. kerületi lakók a köztisztasággal

2016. július 03. - Járókelők

Ez a bejegyzés a 8tól 8ig csoport közleménye, melyet változtatás nélkül közlünk.

„Az alpolgármester úr azt írta nekem, a kerületbe több takarítógépet is vettek, én ezen a környékeken 10 éve takarítógépet nem láttam....” 

8tol8ig_kepeslap.jpg

picture1.png

Ilyen és ehhez hasonló válaszokat kapott a 8tól 8ig csoport, mely áprilisban kérdezte meg a Csarnoknegyed lakóit arról, hogy milyennek értékelik a területet. Kérdőívünket több mint 500 helyi lakó töltötte ki, és megközelítőleg 20 oldalnyi szöveges kommentet kaptunk mellé. A VIII. kerületben élőknek van véleménye. Sajnáljuk, hogy ezt elnyomja a kerület jól működő PR gépezete.

Online kérdőíves kutatásunkban a VIII. kerületi Csarnoknegyedre összpontosítottunk. Ezt a területet határolja a József körút, a Népszínház, a Nagy fuvaros, a Tavaszmező utca, a Horváth Mihály tér és a Baross utca. Kitöltök száma: 520fő.

A több mint 500 fős felmérésünk szerint a lakók 96%-a negatívnak ebből 65%-uk egyenesen rossz vagy nagyon rossz állapotúnak tartja a csarnoknegyedi utak, utcák, épületek, közterületek állapotát. A kitöltök csupán 4%-a elégedett lakókörnyezete állapotával. Ehhez hasonlóan a kérdőív kitöltőinek 73%-a elégedetlen a közterek tisztaságával és takarításával. A válaszadók több mint fele úgy véli, a helyzet az elmúlt négy évben nem változott, sőt 20%-uk állítja, romlott a VIII. kerületi Csarnoknegyed köztisztaságának állapota.infografika.png

A 8tól 8ig független civilekből álló közösség, amely azt tűzte ki célul, hogy a nyolcadik kerületet egy szerethető, sokszínű és élhető kerületté tegye. Éppen ezért fontosnak találják, hogy alulról szerveződve a hatóságok, illetve az önkormányzat munkáját figyeljék és segítsék. Ez a kulcsa annak, hogy a VIII. kerület az a kerület legyen, amit mindannyian szeretnénk.

Kérdőíves felmérésük elemzésének hamarosan lesz folytatása.

***

VIII. kerületi köztisztasági bejelentések a Járókelőn, kattints és nézd meg, miket jelentettek be a helyiek!

Szólj hozzá!
Címkék:

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr128863064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása