Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ha egyenes az út, rögtön megy a száguldozás?

Ha egyenes az út, rögtön megy a száguldozás?

2015. március 16. - Járókelők

Egy tiszaújvárosi lakostól kaptuk az alábbi képeket egy veszélyes zebráról. Csaba állítása szerint az egyenes úton az autósok 70-80 km/órával hajtanak végig, ami rendkívül balesetveszélyes.

img_3354_1.JPG

Tiszteletem,

Most olvastam egy szomorú cikket(http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2015/02/13/nem_haragszom_de_elutottel/ ) és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Itt ahol élek, Tiszaújvárosban is talalható ilyen, szerintem elég veszélyes zebra. (A Szemere Bertalan utca és a Lévay József utca kereszteződésénél lévő, immár pirossal felfestett, zebrára gondolok. Bár az autók ettől még nem lassítanak és nincs is semmi akadály, ami lassitásra kényszerítené az autósokat. Sőt, ez az az út, ahol akár 70-80-al is lehet száguldozni! Szép, sima, egyenes út, "kitűnő" terep a száguldozásra és sajnos nagyon gyakran látok is itt száguldozó autót, naponta számtalant!)

Legalább egy fekvőrendőrt kihelyezhetnének a zebra köré és igenis, legyen csak 30 km/h-val megközelíthető ez a gyalogátkelő! Már van kint virágcsokor a villanyoszlopon, mert már sajnos itt meghalt valaki, mikor lelépett egy gyalogos a kocsija elé... 

A helyszín Google Maps-en és Streetview-n:

screenshot_from_2015-03-14_20_53_56.png

screenshot_from_2015-03-14_20_52_27.png

 

Az önkormányzat válasza alább olvasható:

 

Tisztelt ... Csaba Úr!

Forgalomtechnikai problémával kereste meg a jarokelo.hu oldal vezetőjét, amely szerint a Lévai út és a Szemere B. útkereszteződésnél lévő gyalogátkelőhely kiemelten veszélyes terület, mert sok a gyorshajtó az útszakaszon.

A jelzését továbbították a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége felé, ahol megállapították, hogy az út kezelője jogosult intézkedés megtételére, ezért a beadványt továbbították Tiszaújváros Város Önkormányzata felé.

Fentiek alapján a következő tájékoztatást adom:

A jelzett útszakaszon a gyalogosok védelme érdekében előzetesen kiemelt színezéssel láttuk el a gyalogátkelő helyet. Ezzel a megoldással esős időben, illetve havas útfelületen is jobban látható felületet alakítottunk ki. A gépjárművek sebességének szabályozására sebességmérő készüléket telepítettünk a kereszteződés előtti szakaszra. A Lévai úton körforgalmú kereszteződések találhatóak, amelyek fizikailag csökkentik a sebességet. A rendőrséggel folyamatos a kapcsolat, és amennyiben szükséges, további intézkedéseket is teszünk, de a tapasztalatok alapján nem jellemző a gyorshajtás. Az Ön által említett baleset a fent felsorolt intézkedéseket megelőző időszakban történt.

Tájékoztató levelemet Önnek, illetve a jarokelo.hu oldal igazgatójának is megküldöm.

Tiszaújváros, 2015. április 2.

Tisztelettel: |

Dr. Juhos Szabolcs

jegyző

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr27269959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása