Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Szlovákia: díjat neveztek el a kátyúlovagról

Szlovákia: díjat neveztek el a kátyúlovagról

2013. július 16. - Járókelők

Milan Capák, a rozsnyói kátyúlovag szerint három euróba kerül egy kátyú kijavítása. A Jarokelo.hu nagytestvére, a szlovák Odkaz pre starostu díjat nevezett el róla.

milancapak_1.jpgMilan Capák arany vedre


Milan Capák arany vedrét ítélik oda a szlovák Jarokelo.hu-nál a legjobban teljesítő városnak. 2013 első negyedévében Nagyszombat (Trnava) kapta a díjat. De kicsoda Milan Capák?


Milan Capák feleségének egyszer kibicsaklott a bokája a rozsnyói (Roznava) téren egy lyuk miatt, ezért Milan úgy döntött, maga lép fel a kátyúk ellen. Az Odkaz pre starostunak adott interjúban azt mondja, egy-egy kátyú kijavítása körülbelül 3-4 euróba kerül neki, a kisebbeknél a felébe. Vett 2,7 euróért egy zsák cementet, 12 euróért háromszáz kg homokot, a felhasznált vizet nyilvános kutakból szerzi.

Eleinte örültek a közszolgák Rozsnyón Milan Capáknak, aztán mikor a politikai helyzet úgy fordult, hirtelen kapott egy levelet, hogy az önkényes kátyúzás illegális, és álljon le vele. Milan várt egy hónapot, de miután nem történt semmi kátyúügyben, kétéves fiával újra útra kelt és folytatta a javítást.

A róla elnevezett „Milan Capák arany vedre”-díjat negyedévente ítélik oda.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr175406692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása