Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Miért van lezárva a Garibaldi köz?

Miért van lezárva a Garibaldi köz?

2016. december 06. - Járókelők

Ha a budapesti Kossuth tér környékén, a Zoltán vagy a Garibaldi utcában járunk, észrevehetünk egy mindkét oldalról pollerekkel lezárt keresztutcát, a Garibaldi közt. Felkeltette az érdeklődésemet, hogy vajon mikor, és miért zárták le ezt a kis utcát, így utánajártam kicsit a dolognak.

Garibaldi köz

A photo posted by Marton Tasnadi (@kistasi) on

 

Ha megnézzük a Google Street View szolgáltatást, akkor láthatjuk a 2014 májusában készült felvételeken, hogy már ott vannak a pollerek, de ha magába az utcába is belekattintunk, akkor egy 2013 júniusi felvételen az utca nincs lezárva, sőt, még autók is parkolnak rajta. Ebből arra következtethetünk, hogy az önkormányzat a Garibaldi közt valamikor 2013. július és 2014. május között zárhatta le a forgalom elől.

Az interneten nem sok információ található erről a talán nem túl sokak által ismert utcáról, de ha jobban megnézzük a Belváros-Lipótváros önkormányzata által feltöltött dokumentumokat, akkor találhatunk egy vállalkozói szerződést 2013 szeptemberéből, amely az önkormányzat és a Colas Alterra Zrt. között köttetett, és a Garibaldi köz útburkolatának teljes cseréjének kivitelezéséről szól. Ha tovább böngésszük az oldalt, láthatjuk ugyanezen szerződést megszüntetését is, melyben az olvasható, hogy az utcában álló házak pincéinek födémszerkezete nincs olyan állapotban, hogy elbírják az ott közlekedő autók terhelését. (Vállalkozási szerződés a burkolatcseréről, Vállalkozási szerződés megszüntetése)

Te mit gondolsz erről? Ha találkoztál már hasonló esettel, írd meg nekünk, hogy hol!

Szerző: Tasnádi Márton

Iratkozz fel a Járókelő budapesti hírlevelére itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr10012028173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2016.12.06. 23:07:53

Nem valami nagy sztori. Ugyanígy le van zárva az Anker köz is (szintén pincefödém gond miatt - csak ott legalább volt a háttérben egy kis korrupciós mutyis átjátszás is).
Van egyébként több olyan egykori utcácska, amit meg parkosítással zártak le. Pl az újlipótvárosi Gergely Győző utca.

lukács.máté 2017.01.21. 19:25:40

Legalább rendbe tehetnék az utcát, árnyéktűrő fákat is ültethetnének.
süti beállítások módosítása