Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

"A legfontosabb szempont a lakossági igények figyelembevétele"

"A legfontosabb szempont a lakossági igények figyelembevétele"

2023. március 21. - Járókelők

Nagyon sokan azt gondolják, hogy egy közterületi probléma felelőse minden esetben az önkormányzat. Budapesten számos közszolgáltató is működik, amelyek például a közvilágításért, a szemétszállításért vagy az utak karbantartásáért felelnek, de önkormányzati szinten sem ilyen egyszerű ez, hiszen külön szervezeti egység felel a városüzemeltetési feladatok ellátásáért. Dr. Vitál Mártonnal, a Kispest Közpark ügyvezetőjével beszélgettünk, mivel ebben az évben ők is a Járókelő Közhasznú Egyesület együttműködő partnerei lettek.

A Kispest Közpark pontosan milyen munkát végez? Bemutatná a társaságot néhány mondatban? Milyen problémák, ügyek, tevékenységek tartoznak Önökhöz?

Kispest Város közterületeinek fenntartásával és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat ellátó társaság a Közpark Nonprofit Kft. Társaságunk elsősorban az Önkormányzat által ránk bízott közfeladatokat végzi el. Fő tevékenységünket, mely köztisztasági, parkfenntartási és városüzemeltetési feladatokból áll, igyekszünk minél magasabb színvonalon ellátni, - lehetőségeinkhez mérten - fejleszteni.

kispeskozpark1.jpg

Fotó: Kispest Közpark

Miért tartották fontosnak a Járókelővel való együttműködést?

A lakossággal való együttműködést kiemelten fontosnak tartjuk, és munkánk során erre nagy hangsúlyt is fektetünk. A Járókelővel való együttműködést azért kezdeményeztük, hogy a kispestiek a már meglévő platformjainkon kívül máshol is el tudják juttatni hozzánk a bejelentéseket. Tehát a Közparkkal való kapcsolattartás lehetősége minél szélesebb formában legyen elérhető az itt élők számára.

kispestkozpark.jpg

dr. Vitál Márton, fotó: Kispest Közpark

Mit várnak a jelenlegi szorosabb partneri együttműködéstől?

A Járókelőtől érkező információk alapján értesülhetünk a lakosságot leginkább érdeklő közterületi kérdésekről, megtudhatjuk, melyek a leggyakoribb problématípusok, vannak-e esetleg visszatérő problémák, és ezzel úgy gondoljuk, közös ügyet szolgálunk, a kispesti lakosok környezetét óvjuk és fejlesztjük.

Melyek a legfontosabb szempontok a kispesti közterületek védelme, karbantartása, fejlesztése kapcsán?

A fejlesztések alkalmával mindig figyelembe vesszük a hozzánk beérkezett javaslatokat, ötleteket, így ennek a közös lakossági együttműködésnek köszönhetően igyekszünk lehetőségeinkhez mérten mindent megvalósítani. Tehát a legfontosabb szempont a lakossági igények figyelembevétele.

Szólj hozzá!
Címkék:

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr2218076676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása