Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Jól indul az év: a Járókelő pályázati támogatást kapott!

Jól indul az év: a Járókelő pályázati támogatást kapott!

2021. február 04. - Járókelők

A Járókelő Egyesület 2012 óta segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és ezzel elősegítsék a mielőbbi megoldásukat. Az egyesület önkéntesei több száz illetékessel, köztük önkormányzatokkal, közműszolgáltatókkal, távközlési szolgáltatókkal, áruházláncokkal, üzletközpontokkal, közterület-felügyeletekkel vagy akár a rendőrséggel is leveleznek, ha kell. Az elmúlt években felhalmozott tudás, kiterjedt adatbázis teszi lehetővé, hogy az ügyek a lehető legrövidebb időn belül kerüljenek a megfelelő illetékeshez. A Járókelő.hu egyik partnere a Fővárosi Vízművek, akik tavaly ősszel pályázatot hirdettek szervezetek működési költségeinek támogatására, ennek a pályázatnak a révén a Járókelő is kapott segítséget.

vizmuvek.jpg

A Járókelő Budapesten, illetve 25 vidéki településen üzemeltet ingyenes hibabejelentő felületet, a Fővárosi Vízművek által nyújtott szolgáltatási területen belül Budaörsön, Budapesten és Szigetszentmiklóson. Az érintett települések lakói a weboldalon keresztül számos alkalommal küldtek már jelzést szivárgó tűzcsapokkal, sérült aknafedelekkel, vízszivárgással vagy éppen csőtöréssel kapcsolatban, így a felhasználók észrevételei nyomán időt és energiát spórolhat a Vízművek.

Az oldal indulása óta mintegy 450 bejelentést továbbítottak az önkéntesek számukra, vagyis átlagosan heti egy alkalommal érkezik hozzájuk figyelmeztetés, segítségkérés a Járókelőn keresztül.

Az egyesület által működtetett felület mindenki számára nyilvános, a problémák és azok megoldása nyomon követhető és visszakereshető.

A Fővárosi Vízművek 2020 őszén szponzorációs pályázatot tett közé, melyen a Járókelő is elindult, működési költségeinek fedezésére egyszeri 300 ezer forintos támogatást kapott.

Követőink, önkénteseink és munkatársaink nevében is köszönjük! Külön öröm számunkra, hogy ebben, a koronavírus-járvány miatt különösen nehéz időszakban partnereink is elismerik a tevékenységünket.

Ha úgy gondolod, te is szívesen hozzájárulnál ahhoz, hogy a Járókelő továbbra is folytathassa azt a munkát, amellyel a szebb, biztonságosabb, egészségesebb és élhetőbb környezetért tesz, látogass el a weboldalunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr3716407808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása