Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Lépjünk együtt a parlagfű ellen!

Lépjünk együtt a parlagfű ellen!

2020. július 05. - Járókelők

A parlagfű jelentette allergiás reakció a nyár egyik legkellemetlenebb sajátossága. A probléma mértékét nehéz lenne túlbecsülni: hazánkban minden ötödik ember allergiás valamilyen mértékben erre a gyomnövényre.

A fellépés közös ügyünk. Ez a növény rendkívül agresszíven terjeszkedik, igénytelen, könnyen teret foglal bármilyen szabadon hagyott földterületen. Magán- és közterületen is terjeszkedik, ráadásul minél tovább marad meg valahol, annál nagyobb gondokat okoz.

A II. kerületi Önkormányzat és a Járókelő idén együtt dolgozik azon, hogy a parlagfű-mentesítés minél hatékonyabb legyen.

Aki a II. kerületben parlagfüvet talál, az már a Járókelőn keresztül is jelezheti a problémát, az önkormányzat pedig azonnal intézkedik. De nemcsak a Járókelőn, hanem az önkormányzat parlagfules@masodikkerulet.hu email címén is fogadják a bejelentéseket.

parlagfules.png

A kerületben egyébként jelentős hagyománya van a közösségi együttműködésnek a parlagfű elleni harcban – a mai napig megtalálható számos ház kapuján a sok éve elindított „Parlagfűmentes ház” akció matricája, ahogy a gyomnövény elleni küzdelem kabalafigurája, Parlagfüles is fel-felbukkan itt-ott.

Tegyünk meg mindent, hogy időben, a lehető leghatékonyabban állítsuk meg a növény terjedését!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr115979422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása