Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Mi a helyzet a szegedi köztereken? 5+1 jó példa Szegedről

Mi a helyzet a szegedi köztereken? 5+1 jó példa Szegedről

2020. március 04. - jarokelo kata

A dél-alföldi városban 5 éve működik a Járókelő. Összeszedtük a legfontosabb tapasztalatokat. A Járókelőre befutott panaszokból és azok megoldásaiból egyebek mellett kiderül, hogy mennyire jó biciklisnek lenni Szegeden vagy hogy fontos-e a városnak a zöldfelületek fejlesztése és karbantartása.

56119922_1848149651952707_229244137122037760_o_1.png

A szegedi Járókelő felületére a 2015 decemberi indulása óta eddig 1070 különböző közterületi ügy érkezett a felhasználóktól. Nagyjából minden második bejelentés (538 darab) a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. illetékességébe tartozik. Nem véletlen, hisz a  környezetgazdák feladata sokrétű: illetékesek a szegedi fafenntartásban, a játszóterek üzemeltetésében, a hulladékgyűjtők és padok karbantartásában, a városi közutak és hidak, gyalogos útvonalak fenntartásában valamint a zöldterületek rendezésében is.

szkht.png

A nekik címzett panaszok nagy része (58%) megoldottként zárult. 18% alatt van a megoldatlan ügyek aránya. A fennmaradó esetek folyamatban vannak vagyis válaszra, megoldásra vagy visszajelzésre várnak.

Az illetékességükbe tartozó bejelentések közül néhányat kiemeltünk, melyek nemcsak a problémák példás megoldását, hanem a bejelentőkkel való megfelelő kommunikációt és a szemléletformálást is elősegítik.

1. Bárki számára érthető és részletekbe menő a kommunikációjuk

Itt van például egy udvarias és minden igényt kielégítő válasz a látszólag funkciótlan közterületi oszlopról. Sőt, a válaszhoz képet is küldtek.

2. Fontosnak tartják a város zöldebbé tételét, akár cserjékkel is

Ahogy írják, tavasszal gyöngyvessző, rózsalonc és törpe orgona fog virágozni az üres fatényérokban. Köszönjük!

3. Gyorsan reagálnak a KRESZ-táblák ügyében is, így azok hamar megfelelő helyre kerülnek

Túl alacsonyak voltak.

4. A biciklisek védelmében is gyorsan dolgoznak:

Legyen szó felpúposodott útszakaszról vagy hosszan elnyúló kátyúkról.

5. Nem feledkeznek meg az aprónak tűnő problémákról sem:

Olyanokra gondolunk, mint a letarolt pollerek pótlása, az otthagyott fatönk eltávolítása vagy az eldugult vízelvezetők tisztítása. Ezekért nem ritkán hónapokig kell rimánkodnunk például a fővárosban. Persze tisztelet a kivételnek.

Jöhet a villámárvíz!

+1 A visszatérő hibákat is próbálják megfelelően kezelni:

Ki hinné, hogy egy folyton rakoncátlankodó csapadékrács többszöri beavatkozást kíván. Pedig így van. És a városgondnokság ebben is partner.

Ezzel még lesz munka.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr915485146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása