Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Így szerezheted be te is Budapest közterületnév-jegyzékét

Így szerezheted be te is Budapest közterületnév-jegyzékét

2019. május 28. - jarokelo kata

Ha tudni szeretnéd, hogyan juthatsz hozzá egy olyan katalógushoz, amiben kedvedre böngészheted a fővárosi utcaneveket, akkor olvass tovább!

A Járókelő közterületi problémákkal foglalkozó oldalként különösen érdekelt abban, hogy tisztában legyen a közterületek neveivel. Hiszen azok alkalmanként megváltoznak, régiek eltűnnek, vagy éppen teljesen újak születnek olyan helyeken, ahol eddig nem megnevezett utcákat vesz nyilvántartásba az önkormányzat.

screenshot_2019-05-28_at_16_01_33.jpg

A névjegyzék tartalmazza az eredeti és a módosított neveket egyaránt, de még az átnevezés dátumát és a kerületet is megtudhatjuk belőle. Ez nekünk azért fontos, mert minél több infónk van, annál hatékonyabb a panaszok továbbítása a lakosságtól az adott fenntartóig. 

Hiányzó utcanévtáblák. Csak, hogy a legnyilvánvalóbbat említsük, amikor szükség lehet a névjegyzékre.

2019 januárjában közérdekűadat-igénylést adtunk be, hogy digitális formában megszerezzük a névjegyzéket.

Kérem, hogy szerkeszthető, elektronikus formátumban (.xls, .xlsx vagy más, általánosan használt szerkeszthető formátumban) szíveskedjen kiadni a közterület- és városrésznevek megállapításáról, azok jelöléséről, valamint a házszám-megállapítás szabályairól szóló 94/2012. (XII. 27.) Főv. Kgy. rendelet 13. §-a szerinti közterületnév-jegyzéket.

A hivatal  válaszában mellékelte a közterületnév-jegyzéket és egy levelet is, amiben rámutatott, hogy a nyomtatott változat térítésmentesen elérhető és átvehető a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatának Bárczy István utcai irodájában. Mi is kértünk egy nyomtatott kiadványt, ennek a kézhezvételéhez egyébként nem szükséges semmilyen előzetes egyeztetés vagy megrendelés.

Csodáld meg te is névjegyzéket!

A nyomtatott és a digitális verzió nem teljesen ugyanolyan: a nyomtatott verzióból a tavaly decemberi kiadás a legfrissebb, amely a védett közterületek neveinek listáját is tartalmazza, szemben a digitális verzióval. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr7814863352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása