Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

5+1 ok amiért érdemes adód 1%-ával támogatni a Járókelőt

5+1 ok amiért érdemes adód 1%-ával támogatni a Járókelőt

2019. április 25. - jarokelo kata

Összeszedtük a Járókelő 2018-as eredményeit. Folyamatosan gyarapodik az önkéntes csapatunk, személyesen felkerestünk önkormányzatokat az év folyamán, és 2018-ban az eddigieknél is több közterületi problémát jeleztetek nekünk. Tavaly decemberre pedig átléptük a 20 ezer megoldott ügyet Budapesten. 

uzenj_a_kedvenc_terednek_padodnak_onkormanyzatodnak_kommentben_fontos_hogy_a_pozitiv_dolgokat_is_szova_tegyuk.png

Fontos, hogy rámutassunk a pozitív példákra is!

1. Önkéntesek

Tavaly 17 új tag csatlakozott a csapathoz. 15-en közülük Budapesten. Szerencsére azért is lehet népszerű a Járókelő az önkéntesek körében, mert a projektalapú, ideiglenes munkavégzés helyett kiszámítható karrierutat kínálunk a jelentkezőknek és szerződést kötünk a szervezetbe belépő új tagokkal. Fővárosi ügykezelőinknek havi rendszerességgel szervezünk találkozókat, mert az a célunk, hogy az online munka mellett személyesen is megismerjék egymást a csapattagok. Országosan 2018-ban harmadik alkalommal szerveztük meg a Járókelő éves találkozóját a Kőhegyi Menedékházban, de ebben az évben a Karácsonyt is megünnepeltük közösen. Találkozóinkra előadókat hívunk releváns közlekedési témákban vagy filmklubot tartunk.

Ha valódi közösségre vágysz, csatlakozz hozzánk!

2. Fejlesztések

Fontosnak tartjuk, hogy a megfelelő tudással kezdjenek neki önkénteseink az ügyek kezelésének: készítettünk egy érthető, átlátható, folyamatosan frissülő és bővülő tudásanyagot, amit a budapesti és a vidéki ügykezelőink egyaránt használnak.

Havonta szervezünk találkozókat.

3. Személyes kapcsolatok

Minden egyes fővárosi kerületi önkormányzattal és szolgáltatóval igyekszünk felvenni a kapcsolatot. 2018-ban a megkeresésünkre nyitott volt a II., a III., az V., a VI., a IX., a XI., a XIV., és a XVII. kerületi önkormányzat. A találkozókon bemutattuk a Járókelő működését és visszajelzést kértünk azoktól a szakemberektől, akikhez a Járókelőn keresztül befutnak a lakosság megkeresései. Általában a városgazdálkodási/városüzemeltetési osztály vagy egy önkormányzati cég szánt időt a hatáskörök tisztázására és a hatékony kommunikáció fejlesztésére. Ez utóbbi tényező, azaz a kapcsolattartás érdemben javul a személyes találkozókat követően, legalább is eddigi tapasztalataink szerint biztosan.

4. Új települések

2018-ban az alábbi városok is csatlakoztak a Járókelőhöz:

  • Érd
  • Gárdony
  • Pilisszentlászló
  • Szigetszentmiklós

screenshot_2019-04-10_jarokelo_hu_ha_megosztod_megoldod.png

5. Számok

Az elmúlt év meghozta a 20 ezredik megoldott ügyet a Járókelő teljes, 2012 óta tartó munkássága során. 2018 decemberében értük el ezt a számot. 2018-ban az év folyamán egyébként Budapesten több mint 11 000 ügyet jeleztetek a Járókelőn keresztül és körülbelül még 7000-et országszerte.  

+1 az üvegpad kampány

A Járókelő folyamatos kommunikációs tevékenységet folytat a felhasználók felé, aktuálisan éppen az adóbevallás időszakában. "NE NÉZZ ÁT RAJTA" című kampányunk éppen arra igyekszik ráirányítani a figyelmet, hogy a karbantartás mennyire fontos és hogy a felhasználóknak, a lakosságnak ebben mekkora felelőssége van. A Járókelő pedig közvetít. Mi abban szeretnénk segíteni, hogy mindenki könnyedén kapcsolatba kerüljön a fenntartókkal, ha szeretne változtatni valamin a környezetében. A kampány főszereplője az "üvegpad", amit bemutatása óta neveztek már "jégpadnak" vagy "kristálypadnak" is. Az átlátszó plexitárgy ugyanis időről időre felbukkan Budapest közterein, ahol a járókelők is megcsodálhatják, vagy ahogy a tapasztalat is mutatja, akár el is nevezhetik.

1%-os támogatásokhoz adószámunk: 18627239-1-41, vagy kattints ide letölthető rendelkező nyilatkozat készítéséhez.

1%-os kampányunk képekben

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr6514749161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása