Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ezek az ügyek verték ki a biztosítékot a Járókelő vidéki szekciójában

Ezek az ügyek verték ki a biztosítékot a Járókelő vidéki szekciójában

2019. január 02. - jarokelomarietta

Ha úgy vesszük, ebben a felsorolásban van egy-két ügy, ami abszolút veri a fővárosi problémák listáján szereplőket – legalábbis hihetetlenségben biztosan. Lássuk, melyik nem budapesti közterületi problémákat nézegették a legtöbbet a Jarokelo.hu látogatói 2018-ban.

Debrecen: Csuklótörés egy kátyú miatt

136250-5b7ae5bb1305e.jpg

Potor Mirjam jelezte nekünk, hogy a Jerikó utcában kerékpárral belehajtott egy kátyúba, és az esés nyomán csuklótörést szenvedett. Szerencsére az önkormányzat hamar javíttatta az úthibát.

Székesfehérvár: Összevissza cirkáló biciklisek és gyalogosok

2018 augusztusában érkezett a kérés, hogy a Palotai út járdájáról lekopott osztott gyalog- és kerékpárút felfestést frissítsék fel. Az önkormányzat a következőképpen döntött:

A Közlekedési Irodával hozott döntés alapján az osztott gyalog- és kerékpárutakat megszüntetjük, mivel sem a gyalogosok, sem a kerékpárosok nem a számukra kijelölt részen közlekednek egymást veszélyeztetve, ezért a közlekedésbiztonságilag előnyösebb osztatlan/közös gyalog- és kerékpárútnak lesznek kijelölve.

Kecskemét: Elhanyagolt játszótér

Még egy 10 évvel ezelőtti önkormányzati hír is azzal nyit, hogy a Mátis Kálmán utca Kecskemét egyik kevésbé preferált részén található. Talán ez a hír tudosít az ottani játszótér legutóbbi felújításáról, mert mára annyira leharcolt állapotban van, hogy egy anyuka 2018-ban a játékok felújítását kérte, mert nincsen a közelben megfelelő állapotú és kisebb gyerekeknek számára is megfelelő játszótér. Sajnos érdemi válasz nem érkezett az önkormányzattól, és mi nem ismerjük a környéket, de a hozzászólásokból érződik, hogy a játszótér állapota a környék sok problémája közül valószínűleg csak az egyik lehet.

Szeged: Gyors aknafedél-csere

Szegeden a legnépszerűbb ügyünk egy egyszerű aknafedél-csere volt. Nem kell azonban alulbecsülni az ilyesmit, a Magyar Telekom szegedi részlege egy hónapon belül intézkedett. Sok település lakói megirigyelnék ezt a gyorsaságot!

Veszprém: Igénytelen burkolatjavítás

90747-5a4bf65dece39.jpg

Ezzel a javítással indult 2018 Veszprémben. 

Valóban, mint ahogy az egy laikus számára is jól érzékelhető, a térkő burkolatok tönkremenetele esetén nem ez a szokványos javítási eljárás. Abban is egyetértünk, hogy a jelenlegi megoldás semmiképp sem számít esztétikusnak.

– válaszolta az önkormányzat munkatársa, aki részletesen leírta, hogy egy későbbi közműépítés nyomán majd az egész útszakaszt újraburkolják, így ez csak ideiglenes megoldás. Igaz, az ügyet végül csak augusztusban tudtuk a bejelentő, Winter Rose visszajelzése nyomán lezárni.

Szentendre: A gyalogátkelő egy füves dombra vezet

Ez a jelzés tavaly októberben érkezett, és máig sem tudjuk, minek az eredménye lehetett egy egyébként nem csak a bejelentő, hanem a fotók alapján szerintünk is jó minőségben kiépített átkelőhely megjelenése a Duna-part irányába. A felfestést novemberben eltávolították.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4114526690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása