Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Egy éve gazos, bokros az út széle, a nyírást senki sem vállalja

Egy éve gazos, bokros az út széle, a nyírást senki sem vállalja

2018. július 09. - lukacs.mate

2017 júliusában érkezett a Járókelőre egy bejelentés, hogy Soroksáron az M5-ös autópálya bevezetője melletti kereskedelmi övezetben az útszéli növényzet elkezdett ránőni az úttestre. Eltelt egy év, de a helyzet egyre csak romlik, a területileg illetékes szervezetek pedig egymásra mutogatnak.

78919-59aaf58b04a75.JPGA bejelentést ide kattintva nézheted meg.

Először Soroksár önkormányzata kapta meg az ügyet 2017. július 3-án, ahonnan a mai napig nem kaptunk választ, ezért szeptember 2-án továbbítottuk az ügyet a Budapest Közútnak. Hat nap múlva meg is kaptuk a válaszukat, amiben a FŐKERT-et jelölték meg illetékesnek.

Tisztelt Bejelentő!

Tájékoztatjuk, hogy a jelzett növényzet eltávolítására a Főkert Zrt. felé az intézkedést megtettük.

Budapest Közút Zrt.
Útüzemeltetési osztály

Abban bízva, hogy a Budapest Közút által továbbított levelünkre a FŐKERT válaszolni fog, mi nem küldtük el nekik külön a bejelentést. Hónapokkal később, idén január 24-én, megunva az addigi várakozást, végül mi is postáztuk a FŐKERT-nek az ügyet. Némileg meglepő módon még aznap megérkezett a válaszuk:

Tisztelt Járókelő Blog!

A 22070 számú bejelentésre az alábbiakról tájékoztatjuk:

A bejelentés nem a Szentlőrinci út menti növényzetről szól. Helyesen a helyszín: Nagykőrösi út - M5 felhajtó között átvezető út, Méta utca előtt, a (McDonalds mellett) a város irányban.
A terület üzemeltetése nem tartozik Társaságunk kompetenciájába.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

Fazekas Péter
csoportvezető
ÜGYFÉLSZOLGÁLATI CSOPORT

FŐKERT NONPROFIT ZRT.

Újabb zsákutca. A felhasználóink visszajelzései alapján a probléma továbbra is fennáll, ezért visszaküldtük a bejelentést a Budapest Közútnak, hátha sikerült közben tisztázni, hogy ki is lehet a terület kezelője. A június 13-án kelt válaszuk szerint még mindig a FŐKERT az:

Tisztelt Bejelentő!

Tájékoztatjuk, hogy bejelentését továbbítottuk zöldfelületének üzemeltetője, a Főkert Zrt. felé.

Üdvözlettel:

Budapest Közút Zrt.
Útüzemeltetési osztály

A FŐKERT korábbi válaszlevelét alapul véve őket ezúttal kihagytuk, és a Fővárosi Önkormányzatnak küldtük el a bejelentést június 14-én abban bízva, hogy ők majd tudni fogják, ki a területileg illetékes. Itt tart most az ügy, közel egy év után sem igazán jutotottunk közelebb a probléma megoldásához. Talán, ha még egy évet rászánunk...

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr6914057792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2018.07.10. 15:04:39

Ilyen esetekre kellene büntetési jogosultsággal felruházni a közutat. és kész.
süti beállítások módosítása