Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Szemétdombok a hulladékgyűtőknél

Szemétdombok a hulladékgyűtőknél

2016. február 21. - Zsoltika19

Egyre nagyobb számban jönnek a bejelentések a járókelő.hu-ra a szelektív hulladékgyűjtők mellett kialakult szemétdombokról. Sokan illegális szemétlerakó helynek használják ezeket a területeket. 

Ezek takarítása a Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság feladata. Sajnos a helyzettel nem nagyon tudnak mit kezdeni, hiszen ezekre a bejelentésekre egy sablon levelet küldenek válaszként, mely alább olvasható.

 

Tisztelt Bejelentő!

Köszönjük megkeresését.
Szíves tájékoztatására közöljük, hogy a bejelentésben megjelölt helyszínen a gyűjtőszigetet az illetékes hulladékszállítási üzem munkatársai hetente három alkalommal takarítják.
A sziget környékén sajnos rendszeres a szemétlerakás. Az illegálisan lerakott hulladékok elszállítása Társaságunknak jelentős, és ismétlődő költséget jelent, továbbá sok élőmunka ráfordítás szükséges.
Ennek ellenére megszüntetését nem tartjuk célszerűnek, mert az üveggyűjtésre a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés nem terjed ki, az üvegek gyűjtése továbbra is a közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő szigeten történik.
A nagyméretű kartonok ugyancsak a szigetek papírgyűjtő konténerei mellett helyezhetőek el kötegelve, élre hajtva.
Társaságunk nem rendelkezik hatósági jogkörrel, az illegálisan szemetelők ellen nem járhatunk el, még tettenérés esetén sem.
Véleményünk szerint a sziget állapota az arra hatósági jogkörrel rendelkező szervezetek gyakoribb ellenőrzéseivel, illetve térfigyelő kamera kihelyezésével lenne javítható.
Kérjük válaszunk szíves tudomásul vételét!

Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság

 

 

Szólj hozzá!
Címkék:

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr138408728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása