Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Nagyon fontos városi netes dolgok zajlanak a világban

Nagyon fontos városi netes dolgok zajlanak a világban

2015. július 14. - Járókelők

A Google elkezdett városfejlesztés témában nyomulni, közben optikai kábelt fektetnek Angyalföldön.

Júniusban elindítottak egy startupot Sidewalk Labs néven. A cég ügyvezetője Dan Doctoroff, aki korábban a Bloomberg ügyvezetője és New York város gazdasági fejlesztésért és újjáépítésért felelős főpolgármester-helyettese volt. Az indulásról megjelent sajtóközleményben Larry Page, a Google ügyvezetője arról áradozik, milyen izgalmas, hogy a városlakók problémáit oldhatják meg, és rengeteg lehetőséget rejt magában az, ahogyan technológia átalakíthatja a környezetünket.
screen_shot_2015-07-14_at_15_09_21.jpg

A Sidewalk Labs első nagy projektje a LinkNYC, amelynek keretében a következő 12 évben kb. 200 millió dollárért 10 ezer New York-i telefonfülkét alakítanak át wifi ponttá ingyenes telefonálási lehetőséggel, mobil töltési lehetőséggel és az önkormányzati információs oldalakra bekötött tabletekkel. A befektetésből 500 millió dollár bevételre számítanak.

A hírt persze az összes tech blog kitörő örömmel fogadta, az üzleti modellről itt, a további "smart city" befeketési irányokról itt lehet olvasni. Egy-két olyan tweetet találtam, amely kétkedik azzal kapcsolatban, hogy jó lesz-e nekünk, ha az utcai netet is a Google fogja majd adni.

Mindeközben optikai kábelt fektet a Magyar Telekom a XIII. kerületben, a kerületi városgazdától azt az információt kaptuk, hogy a járdák felásása sok helyen és hosszú időt fog igénybe venni, ezért, ha lehet ne jelentsétek be a Járókelőn, és legyetek türelmesek. Gyorsabb internetetek lesz cserébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr807627860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása