Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Elmarasztalták a giroszozó rendőrt

Elmarasztalták a giroszozó rendőrt

2014. október 20. - Járókelők

Az ügy 2014.augusztus 27-én indult, amikor is a 444.hu újságírója azt tapasztalta, hogy a Margithíd budai hídfőjénél lévő giroszosnál a vásárlást úgy intézte el és próbálta jogszerűvé tenni 2 rendőr, hogy a buszmegállóban megállva kicsapták a villogót és bementek kajáért.

A 444.hu nagy girosz hadművelet cikkéből még aznap lett egy bejelentés a jarokelo.hu oldalon, ahol arra kérdeztem rá a BRFKnál, hogy milyen felelősségre vonás történt a szabálysértéssel kapcsolatban. A járókelős bejelentésre a rendőrség 2 hónap elteltével sem válaszolt, úgyhogy egy újabb eszközhöz folyamodtam, ez pedig az Átlátszó közérdekűadat-igénylő oldala, a KiMitTud volt, ahol is ki kértem a szabályszegőkkel szemben történt felelősségre vonás tényét és részleteit. A rendőrség az adatigénylést követő 6. napon válaszolt, arról tájékoztattak, hogy a szabálysértést elkövető rendőrt elmarasztalták.foifoiextract20141020-15495-8nl78h-0-1_1.jpeg

A 444.hu cikke: http://444.hu/2014/08/27/girosz/

A jarokelo.hu bejelentés: http://jarokelo.hu/budapest/bejelentesek/2893/rendor-onos-erdekekbol-szabalytalanul

A sikeres közérdekűadat-igénylés: http://kimittud.atlatszo.hu/request/szabalytalan-rendori-tevekenyseg

 

Szerző: Nagy Bálint

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr26810919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása