Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Késik az óra a terézvárosi templom tornyán

Késik az óra a terézvárosi templom tornyán

2013. január 08. - Járókelők

Mai napon érkezett a bejelentés a Jarokelo.hu oldalra, hogy a Nagymező utca és a Király utca sarkán található Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom tornyán késik az óra. A bejelentő a következőt írta: „Az óra a Nagymező és a Király utca sarkán található templom tornyán állandóan késik. Ez problémát jelent, amikor siet valahova az ember. Az órát valószinűleg az egyház kezeli, de hátha őket is rá lehetne beszélni, hogy csináljanak valamit ezzel a problémával.”

ora.jpgFotó a Jarokelo.hu oldalról.

A Wikipédia szerint Batthyány József hercegprímás 1777. szeptember 30-án hozta létre a plébániát, amelynek ma az Avilai Szent Teréz-templom ad helyet. Esztergom-Budapesti Főegyházmegye oldala azt írja, az épületet 1801-ben kezdték építeni Kasselik Fidél tervei alapján, és 1809-ben adták át. A belső kialakítás Pollack Mihály terve alapján történt 1824–31 között, a toronysisakot Ybl Miklós tervezte 1871-ben. 1962-ben súlyosan megsérült a tetőszerkezet, emiatt a templom mindkét oldalán a falba négy-négy betonoszlopot építettek be, majd betongyűrűt helyeztek rájuk, ami a tetőszerkezetet tartja. 1972 és 1982 között belső felújításon esett át a templom. 1997-ben megkezdődött a külső felújítás, egy év leforgása alatt a tornyot és a főhomlokzatot helyreállították. A külső felújítás után az altemplomot több lépcsőben alakították ki, ezzel egyidejűleg padlófűtés is beépítésre került” – írja a Wikipédia.

******

Szemetet, kátyút, késő templomórát látott? Jelentse be a Jarokelo.hu oldalon keresztül, és mi továbbítjuk az illetékes szervezetnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr325006291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RonaiZoltan 2013.11.30. 18:45:49

Igen, tudok róla mint az óra kezelője! A hiba nem a szerkezetben, hanem a mutatórendszerben van aminek a javitása tervbe van véve.Egyébként ez szerintem Budapest talán egyetlen mechanikus (ingás) ma is müködő toronyórája.Amikor a komment irójának a karján lévő óra már a szemétkosárba lesz ez az óra még mindig járni fog!!Reméljük a hibát sikerül megoldani.
süti beállítások módosítása