Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Bubi tesztelés 0. perc

Bubi tesztelés 0. perc

2014. július 22. - Járókelők

Az alábbi levelet egy jarokelo.hu felhasználótól kaptuk. Változtatás nélkül közöljük.

Sziasztok!

Szeretném, ha kitennétek ezt a levelet Facebookra, hogy mindenki lássa, milyen klassz szolgáltatás lesz a Bubi, ha egyszer elindul. Ezúton is üdvözlöm a többi Bubi tesztelőt!

Ahogy mindenki, akit ismerek és szereti Budapestet és még biciklizni is szeret, én is nagyon vártam, hogy elinduljon végre a Bubi. Próbáltam elhesegetni a 180 milliós kötbérről szóló híreket, és megfeledkezni arról, hogy a városban mindenki arról beszél, hogy a Bubit vagy hozzá nem értők üzemelik be, vagy ez már megint korrupció. Én biciklizni akartam vele.

Épp a buszon ültem, mikor jött a Facebook poszt, hogy lehet regisztrálni a tesztelésre. Láttam, hogy 1000 hely van, azonnal rámentem a Bubi oldalára, regisztráltam és jött is a visszajelző e-mail, menjek a Bubiért mihamarabb. Juhú! Nagyon örültem, hogy lesz kölcsönbiciklim, és utána még ingyen bérletet is kaphatok a tesztelésért.

Aztán bementem ma BKK-hoz aláírni a tesztelői szerződésemet, amiben először kicsit fennakadtam azon, hogy a BKK engedélye nélkül a tesztelő nem adhat sajtónyilatkozatot vagy interjút, de mondom, oké... Aztán jött a hidegzuhany:

8.2. Felek rögzítik, hogy Tesztelőnek tartózkodnia kell minden olyan a MOL Bubi rendszerrel kapcsolatos megnyilvánulástól, amely a BKK és Budapest Főváros Önkormányzata jó hírét, társadalmi megítélését sértheti. (sic!)

Megkérdeztem az ügyfélszolgálatost, hogy komolyan gondolják-e, hogy nem írhatom le, ha nem tetszik a Bubi. Azt mondta, hogy nem írhatom le. Kérdeztem, hogy ha a biciklis blogomra írom meg, az is probléma-e. Erre azt mondta, hogy "tilos a BKK-t fikázni". A fikázás szóhoz kézzel mutatott idézőjelet. Nem mertem tovább kérdezősködni, mert látszott, hogy felidegesítettem, és mint minden bugyuta állampolgár, aláírtam egy olyan szerződést, amivel nem is értek egyet. Merthát biciklizni akarok a Bubin!

De miért van az, hogy egy európai uniós (85%) és fővárosi közpénzből finanszírozott projektről nem mondhatok olyat, ami a BKK vagy a Főváros "társadalmi megítélését sértheti"?!? Eléggé le van már az sértve, nem attól fog romlani a jó hírük, hogy én hibát találok a rendszerben, amit már mások is kritizáltak. Az Index például megírta, hogy nehéz tekerni a Bubikat. Jaj, most mi lesz a Főváros jó hírével!

És miért lenne baj, ha egyszer csak annyit írok egy blogposztban, hogy a Bubi szerintem szar? Hiszen szarozni is lehet az Európai Unióban!

Ja, nem, mert akkor elveszik a Bubi tesztelési engedélyemet. :(

Üdv,
egy anonim Bubi tesztelő


bubi.jpg

8 komment
Címkék: Budapest BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr416535601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.07.22. 21:23:41

egyre irritálóbbak ezek a köcsögök - és most értsék szó szerint ezek a majmok!

retax 2014.07.23. 10:48:09

A tesztelés arról szólna, hogy a hibák kijöjjenek, a tesztelőnek azzal kell segítenie a rendszer beindítását, hogy bejelenti az erre kialakított felületen az általa tapasztalt problémákat. Azzal nem segíted ezek kijavítását, ha csak posztolsz arról, hogy mi a hiba. Érthető, hogy ameddig a rendszer nincs kész, nem szeretne a megrendelő sem negatív kritikákat olvasni.
Egyébként meg lehet egy tapasztalatot anélkül is megfogalmazni, hogy azzal jó hírnevet sérts. Nem kell túlreagálnod.

toreki 2014.07.23. 11:03:14

Ez egy tök normális elvárás a szerződött féltől, a világ minden táján van ilyen "titoktartási" kikötés a szerződésekben.

wolves84lb 2014.07.23. 13:17:49

OMG...ez rendben van??? Egy közpénzekből már hónapok óta csak tologatott állami projektnél?

kercsi vííí 2014.07.23. 21:27:04

Jó hírnevet sérteni valótlan állítással lehet. Nyugodtan tesztelheted a Bubit, megírhatod a jó és rossz tapasztalatodat, nem ütközik a szerződésbe, ha igaz, amit írsz.

exkalibur 2014.08.10. 00:12:30

Tesztelni nem kötelező. Akár azt is írhatták volna, hogy csak piros pólóban lehet tesztelni. Akinek ez nem tetszik, az nem köt szerződést.

exkalibur 2014.08.10. 00:15:38

@wolves84lb: nincs még kifizetve. Sőt a t-system kötbért is fizetett már. Kifizetve a műszaki átadás után lesz csak.
süti beállítások módosítása