Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Panaszkodni mindenki tud, de a Járókelő a problémák megoldásában is segítséget nyújt

Panaszkodni mindenki tud, de a Járókelő a problémák megoldásában is segítséget nyújt

2022. október 03. - Járókelők

A Járókelő 10 éve segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást biztosítsanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit is gondozzák, több száz illetékessel, szolgáltatóval, fenntartóval tartjuk a kapcsolatot, az elmúlt évtizedben felhalmozott tudás révén gyors és hatékony ingyenes szolgáltatást nyújtunk a városi lakosság számára civil szervezetként. Az egyesület az utóbbi években már önkormányzatok számára elérhető szolgáltatást is kínál, amit most Zugló önkormányzata is igénybe vett. Horváth Csabát, a kerület polgármesterét kérdeztük az együttműködésről.

A Járókelő oldalára érkező bejelentések nem csak az aktuális közterületi problémákat, ügyeket jelzik az illetékesek számára, de ha összesítjük, rendezzük ezeket a felhasználói jelzéseket, tendenciák rajzolódhatnak ki, fontos információkat nyerhetünk ki az adathalmazból, amelyek nagyon hasznosak lehetnek egy adott kerület vagy település önkormányzata számára. Megtudhatják, mi érdekli leginkább a lakosokat; mely kérdésekben a legaktívabbak; melyek azok a problémák, amelyek a leginkább zavarják őket; vannak-e vissza-visszatérő vagy régóta megoldatlan ügyek. A Járókelő naprakész kimutatást ad a bejelentések számáról, állapotáról, de az ügyfelekkel történő kommunikáció hatékonyságáról is, kiemeli a jó gyakorlatokat, és rámutat az elmaradt megoldásokra.

Idén már a negyedik budapesti kerület lépett szakmai együttműködésre a Járókelővel, hogy partnerünkként kipróbálja, az általunk rendelkezésre bocsátott adatok, visszajelzések, az ügyfélszolgálati csatornáink összehangolása mennyiben segíti a munkájukat. 

 

hcs_jarokelo1.jpg

 

Zugló önkormányzata miért tartja fontosnak a Járókelő munkáját, a Járókelővel való együttműködést? 

Horváth Csaba: Zugló Önkormányzata számára is az a legfontosabb, hogy a kisebb-nagyobb problémákról, fejlesztési igényekről mielőbb értesüljön. Ebben nyújt segítséget a Járókelő, amellyel közös a célunk: közterületeink rendje, a hibák mielőbbi orvoslása, a lakossági igények becsatornázása és a problémák megoldása. Panaszkodni mindenki tud, de a Járókelő a problémák megoldásában is segítséget nyújt, így válik a kritika konstruktívvá, a megoldás pedig gyorsabbá. 

horvathcsaba_zim.jpg

 Fotó: ZIM Kft.

Mit vár az önkormányzat a jelenlegi szorosabb együttműködéstől?

Horváth Csaba: A Járókelő nemcsak jelzi a problémákat az illetékesek felé, hanem nyomon is követi az egyes ügyek alakulását, ez pedig egyfajta minőségbiztosítást is jelent. A civil egyesület és az önkormányzat együttműködése azt bizonyítja, hogy nem ellenérdekelt felek vagyunk, hanem partnerek, eltérő lehetőségekkel és hatáskörökkel, de közös célokkal. Az együttműködésnek köszönhetően is meg tudjuk mutatni a zuglóiaknak, hogy az ő érdekeiket képviseljük, a munkánk 100 százaléka arról szól, hogy az itt élők életét, a környezetet, a közösségünk tereit jobbá tegyük.  

Melyek a legfontosabb szempontok, irányelvek a zuglói közterületek karbantartása, megújítása kapcsán?

Horváth Csaba: Csaknem három évvel ezelőtt arra kaptunk felhatalmazást, hogy egy fejlődő, gondoskodó, biztonságos és zöld Zuglót építsünk. Fontos szempont a zöldterületek megóvása, fejlesztése és bővítése, a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele, de a legfontosabb az, hogy a fejlesztéseinket az itt élőkkel közösen valósítsuk meg. Nem titok, hogy a közép- és hosszú távú terveim között szerepel a Bosnyák tér megújítása, amelyről világos elképzeléseim vannak. Erről lakossági fórumok sorát tartottuk és egy komolyabb konzultáció keretében is megkérdeztük a zuglóiakat. Tartom magamat ahhoz, hogy az a legjobb döntés, amit együtt hozunk meg.

Vannak-e most folyamatban lévő kisebb vagy nagyobb átalakítások, fejlesztések vagy jövőbeni tervek a kerületben, amelyek a lakossági igényekre reagálnak?

Horváth Csaba: Valójában minden fejlesztésünk lakossági igényekre reagál, úgyis mondhatnám, nem vagyunk olyan helyzetben, hogy olyan beruházásokat valósítsunk meg, amelyekre nincs valódi igény. Ami a közterületeinket illeti, az elmúlt években a fővárossal közösen felújítottuk az Ond vezér útját, nemrég megújult a Róna utca, jelenleg épp a Mogyoródi út és a Vezér utca felújítása van folyamatban, de a földutaink leaszfaltozásában is nagyot léptünk előre. Egyebek mellett több szakaszban rendbe tettük a Rákos-patakot a Zuglói szakaszon, és új, zöld teret alakítottunk ki a Thököly út és a Róna utca találkozásánál. Minden egyes beruházás során új fákat is ültetünk, ami a polgármesteri programom egyik fontos pontja volt. Mindenki tisztában van az önkormányzatok helyzetével, de a lehetőségeinkhez mérten a jövőben is folytatjuk Zugló rendbetételét és ebben is számítunk a Járókelő együttműködésére.  

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr2017945844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása