Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Tessék, ez fogadja az embert az Erzsébet és Deák téren - rövid körkép a belvárosból

Tessék, ez fogadja az embert az Erzsébet és Deák téren - rövid körkép a belvárosból

2019. június 07. - jarokelo kata

A belváros főteréről a napokban érkezett panasz a Járókelő.hu egyik felhasználójától. Fontos, hogy jobbító szándékkal, de Dávid mégiscsak a tér arculatát kifogásolta. Teljes joggal. Persze elég volt épp csak átpörgetni a közelmúltban az oldalra feltöltött képeket, hogy rájöjjünk, több dolgon is lehetne javítani.

Ott van például a földalatti lejárata, ahol firkás fal visszatérő problémát jelent a Vörösmarty tér irányába. És ez bizony szemmel láthatóan nem az esztétikus utcaművészet kategória. Valaki már kommentben jelezte, hogy a lejárat egyik oldalát mintha megtisztították volna, de ez csak félmegoldás.  Az FKF azt írta, nem hozzájuk tartozik a probléma. Nem baj, megyünk tovább, várjuk a fejleményt. A kontinens első földalatti vasútja talán megérdemel ennyi törődést.

202658-5cd41f21c5899.JPG

Az Erzsébet téri körkép apropóját egyébként az információs táblák állapota adta. Azokkal szemmel láthatóan senki nem törődik a felújítás óta.

Magas színvonalú, egységes arculatot vezettek be a terület tájékoztatásában. Sajnos az ehhez kapcsolódó infrastruktúra láthatóan gazdátlan, a kihelyezett elemek folyamatosan pusztulnak.

Írta nekünk Dávid. Sajnos igaza van. Ahogyan abban is, hogy az V. kerület arculatának megfelelően legyártott táblák sem méretben, sem stílusban nem illeszkednek a már kint lévő darabokhoz, ami így elég csálé. Persze apróságnak tűnhet, de ha már pénzt és energiát áldoztak a dologra, megérné rendezetten tartani.

Egységes arculat. Volt, nincs!

A rendszeres karbantartás hiánya a biciklivel közlekedőknek is nagy szívfájdalma, hiszen a tér mellett futó kerékpársáv felfestése általában egy évet sem bír ki.

Azért is baj ez, mert rendszeresen kanyarodnak pirosban buszok és autók, miközben a kerékpáros lámpa már zöldre váltott.

Fogalmazott Áron. A Budapest Közút szerint mégis ez a legjobb megoldás, mert a tartósabb festék alatt rázkódna a kerékpár. Nehéz igazságot tenni, de az is biztos, hogy a nagy igénybevétel miatt az éves újrafestés bizony ritkának tűnik.

203161-5cd72b9b672cb.jpg

Lekopik.

A kopások és az elhasználtság nyomai a föld alá érve is kísértik a közlekedőt. A Deák téri aluljáróban a törött kirakatüveg, a metróban pedig a viseltes utastájékoztató táblák szegik kedvünket. Utóbbiakat ideje lenne frissíteni. Ha másért nem is, de legalább a turistaszezonra rakják már össze a belvárost!

Ha látsz valamit amin javítanál, szólj a Járókelőnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr5814883818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

axolotl77 2019.06.08. 16:59:12

Ezt most leírjátok az V. kerületről, ill. a Deák térről. Mindegyik kerületben ez a helyzet. Egyszer nagy nehezen végre megcsinálnak valamit, aztán annak sosem lesz többé gazdája. Mondjuk előtte sem volt.

kolomparlole1114 2019.06.08. 22:13:34

Miért pont a hipszternegyedet kéne felújítani már megint? Nézzél ki a külvárosba is, ott ez már egy kívánatos álom állapotnak tűnik. Évente van "csak" biciglisáv festés és az is kevés? Anyád... Nézz ki az Üllői útra, olyan lövészárkok vannak a Steinmetz szobortól befelé hogy a Szarrománia is megirigyelné. Ott nem évente, hanem évtized-évszázadonként van felújítás. Legutóbb az előző kommunizmusban, Rákosi elvtárs alatt.

Meg aztán minek ezeknek biciglisáv? Attól talán megállnak a pirosnál? Ugyanmár...

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.06.09. 08:25:02

@jarokelo.hu: mi lenne, ha nem lenne kötelező a képfeltöltés? Sok hely van, amiről tudom, hogy problémás, de nem fogok elmenni lefényképezni.
Most akartam beküldeni egy problémás helyről szóló leírást, de a rendszer követeli a fotót, ennyit nekem nem ér.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2019.06.09. 13:31:03

Azért ez még a blog.hu-s környéken is rekord, hogy egy amúgy politikához nem igazán kapcsolódó témát már az első hozzászólással sikerült elvinni pártalapú fröcsögésbe. Az értinttek fogadják őszinte megvetésemet.

impala 2019.06.09. 14:16:34

ez már mindennek a vége.
amikor erről is csak azt tudjátok írni, hogy ezek a vandálok fideszesek/libsik.

remélem, a többség csak hülyéskedik.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2019.06.09. 20:35:37

@Le a spammerekkel: azért kell nekik a kép, hogy azzaé alátámasztható legyen a bejentés és ne csak úgy pucéran legyen beküldve a téma. ha van mobiltelód, akkor 1-2 mp képet csinálni, majd újabb 5 mp letölteni azt és úgy elküldeni a bejelentést. nehogy már ez fogjon ki egy 21. századi júzeren! (egyébént miről lett volna szó?)

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2019.06.10. 00:02:56

@városjáró: a legtöbbször bringával járok, nagyon sokszor a hátizsák mélyén van a mobil, macerás előszedni.
És amiken fenn szoktam akadni, azok általában nagyobb dolgok, nem eldobált szemét vagy egy kátyú a járdán.
Olyanok, mint... Dunakeszi Auchan gyalogos megközelítése, ami évek óta problémás, helyenként életveszélyes. Jó lenne, ha illetékesék legalább annyit nyilatkoznának, hogy nincs pénz a zebrára.
(kevés a gyalogos, nagyon nem tartanák fel az autókat, de a jelenlegi állapotban, ha nagy a forgalom, akkor problémás átjutni a Káposztásmegyer felőli oldalról az Auchan oldalára)
Vagy olyan dolgok, hogy Árpád híd északi járdája a táblák ellenére folyton teli van gyalogossal, jó lenne valamit tenni, hogy legalább feltűnő legyen, hogy nem járdán kóvályognak, másszanak át a délire, ha nem biciklivel vannak... stb.

Járókelők 2019.06.11. 10:52:08

@Le a spammerekkel: Szia, azért kötelező, mert az illetékeseknek segít a probléma megtalálásában, és a helyzet előzetes felmérésében.
süti beállítások módosítása