Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Megtaláltuk a buszmegállót, amit hivatalosan senki nem üzemeltet

Megtaláltuk a buszmegállót, amit hivatalosan senki nem üzemeltet

2019. május 09. - jarokelo kata

Budapest-Csömör viszonylatban távolsági buszokat közlekedtet egy magántársaság. Ezzel eddig semmi gond nincs. Csakhogy az Örs vezér téri egyik megálló esetében némi zavart okoz a jelenlétük. Vajon ennek ürügyén hárítja el mindenki az üzemeltetés felelősségét? Problémák pedig akadnak bőven!

Legutóbb a múlt héten írt nekünk Milán, hogy az ominózus megállóban megint balkáni viszonyok uralkodnak. De nem ez az első eset, hogy valakinek szemet szúrt a hiányzó üveg és a firkák. Azóta talán annyit változott a helyzet, hogy az üvegszilánkot elfújta a szél, mi pedig minden lehetséges fórumon érdeklődve végül arra jutottunk: hivatalosan ismeretlen a buszmegálló üzemeltetője.

A menetrendekkel is volt már baj az Örs vezér téri megállóban. Konkrétan a Weekendbus tábláit kifogásolta valaki. Választ itt nem kaptunk, csak egy kommentet egy másik utastól, aki arra panaszkodott, hogy a János utcai megállóban rosszabb a helyzet, mint az Örs vezér téren, ott szerinte 2006 óta nem cserélték a menetrendeket. Az ügyben végül külön megkerestük a céget is, hiszen a bejelentések szaporodtak.

A Bekecs utcai megálló esetében például kukát és padot is kértek az utasok a Járókelőn keresztül. De csak az előbbi esetében teljesült a kívánságuk. Nem túl meglepő módon az is az FKF és nem a buszos cég jóvoltából. A Weekendbus-tól a kollégánk azt a választ kapta a problémákra, hogy a buszmegállók karbantartása, takarítása és egyéb más feladatok nem a cég hatáskörébe tartoznak, mert ezeket a megállókat nem a Weekendbus Zrt. üzemelteti, ők csak használják egy megállapodás alapján.

A vonalon egyébként sok utas számára a HÉV alternatíváját igyekszik megteremteni ez a járat, így 20-30 percenként indít buszokat a főváros és Csömör között.

vonalhalozat.jpg

Elutasító válaszuk után írtunk a BKK-nak és a Fővárosnak is, de mindkét illetékes hárított, azzal a különbséggel, hogy a Főváros Zuglót nevezte meg felelősként, a BKK pedig a JCDecaux Hungary-t. Egyelőre a kerület és a reklámcég is nemleges választ adott. Zugló, a Fővárossal szemben arra hivatkozva, hogy

az Örs vezér tér Zuglóhoz tartozó oldalán sem buszvégállomás, sem az Önkormányzat üzemeltetésében álló utasváró nem található.

Így esett, hogy egyelőre mintha a senki földjén állna a Weekendbus megállója. Az utasoknak pedig marad a komfort teljes hiánya, a város egyik legforgalmasabb csomópontján.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4214814452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása