Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ügykezelőink jelentik – a Pest környéki agglomeráció közlekedése

Ügykezelőink jelentik – a Pest környéki agglomeráció közlekedése

2019. február 20. - jarokelo kata

Pest megye lakossága 2011 és 2017 között 54 ezer fővel nőtt. A főváros környékén rengeteg az ingázó. A legtöbb helyen autóznak az emberek, jóllehet egyetlen útvonal elérhető csak. Északi irányban elég a 11-esre gondolni, amit képtelenség kikerülni. Marad a MÁV vagy bármilyen buszjárat. Persze utóbbit is érinti a közúti torlódás. Esetleg marad a bicikli. Csakhogy a kerékpárosok évek óta hiába lobbiznak azért, hogy bringaúton könnyebb legyen a bejárás. Nem csoda, ha ez a lehetőség a legtöbb közlekedőnek a sci-fi kategória. Körinterjúban kértük Pest megyei önkéntesinket, értékeljék a viszonyokat és 1-től 10-ig terjedő skálán pontozzák saját településüket.

kikoltozes-deli-agglomeracio-elerese.jpg

forrás: budapestkornyeke.hu

A Járókelő több településen is működik a főváros közelében. Az alábbiakban három helyről válogattunk össze néhány infót és a helyi viszonyokra jellemző bejelentést.

Szigetszentmiklós

Szigetszentmiklóson például két út van a tömegközlekedésben – és az autózást most szándékosan hagyom ki. Volánbusz és HÉV közül lehet választani. Előbbi 40 percet áll a dugóban reggelente, utóbbi pedig a Közvágóhídig visz. Így ha valaki Csepelre igyekszik, ami a településhez légvonalban ugyan közel esik, az ésszerűtlen közlekedésszervezés miatt mégis fél órával korábban kell kelnie, hogy a csúcsidőben 10-15 percenként, csúcsidőn kívül viszont csak fél óránként közlekedő buszjáratot elcsípje - magyarázta a helyi ügykezelő. A HÉV egyébként a belváros irányába sem praktikus, hiszen nem éri el egyik metróvonalat sem, vagyis biztosan át kell szállni valamelyik villamosra. Önkéntesünk szerint

4-esnél jobbat nem érdemel a szigetszentmiklósi közlekedés,

pedig ahogy mondja, az elmúlt időszakban sokat költöttek az infrastruktúrára, több km-es szakaszokat aszfaltoztak újra és kátyúból is egyre kevesebb van. Az egyik bejelentés viszont arról árulkodik, hogy a megállóhelyek kijelölésekor voltak következetlenségek. Annak persze sok oka lehet, hogy miért nincs mindkét irányban fel- és leszállási lehetőség ugyanazon a helyen. A kérdésre viszont egyelőre nem érkezett válasz.

176504-5c5d4eed7db72.jpeg

Mínusz 1 megállóhely Szigetszentmiklóson

Érd

A helyi Járókelős szerint itt leginkább a távolsági buszra érdemes építeni. Csak a megállóig kell gond nélkül eljutni. A kátyús utcákról ugyanis folyamatosan érkeznek a panaszok. Adódna egyébként a vonat, ezen a vonalon. De a beszámolók szerint a MÁV sajnos kevés kocsit közlekedtet a reggeli csúcsban. Vagy persze lehet, hogy utasból van túl sok. A lényeg, hogy a Gárdony felől érkező, Budapest felé tartó szerelvényekre ebben a megállóban már sokan nem férnek fel. Várni kell egy következőt. A férőhelyek bővítése sokat javítana a helyzeten, különösen úgy, hogy az érintett vonal(ak) fejlesztésére viszonylag sokat költöttek. Korszerű motorvonatok járnak és gyorsan elérnek két metrót is.

tamogasd_1.png

A csapat szubjektív értékelése szerint a déli régió egyik legnagyobb Pest környéki településén így a helyi közlekedés csak 4 pontot kap a 10-ből.

Szentendre

Akárcsak Szentendre. A település olyan drámai változásokkal volt kénytelen szembenézni az elmúlt években, hogy az a helyi lakosságot is eléggé foglalkoztatja. A városban szerencsére több Járókelő-s is akad. Egyikük azt mondja, a 11-es úgy néz ki reggelente, mint a Nagykörút. Egyetlen tagolatlan torlódási gócponttá változik a környék.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy reggel 7-8:30 és délután 17:00-18:30 között pontosan ugyanolyan araszolás megy a szentendrei 11-es szakaszon, mintha Pesten a Nyugati és az Oktogon között araszolnánk. Ez 10 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt. Reggelente ott tartunk, hogy Pismányból eljutni a város határáig ugyanannyi idő (kb. 45 perc), mint utána a szentendrei városhatártól eljutni a budapesti munkahelyre. A 11-es út állapota természetesen kihat a Volánbuszra is, mert a Volánbusz járatai a 11-esen közlekednek Visegrádtól Szentendréig, tehát a reggeli időszakban a buszok ugyanott vesztegelnek, és késnek el, ahol az autók is késnek.

- összegzi a helyzetet Kubatovics Áron, aki korábban önkormányzati képviselőként is igyekezett tenni a helyi ügyekért. Úgy tűnik, egyedül a HÉV jelenthet alternatív megoldást. Bár a kötöttpályás közlekedés menetideje aligha alkalmazkodott a gyorsuló életritmushoz, a menetidő csökkentéséhez pedig jelenős infrastrukturális átalakításokra lenne szükség. Viszonylag alacsony benzinár mellett költségek tekintetében sem igazán versenyképes a tömegközlekedés. És csak tovább rontja a helyzetet a rossz minőségű várókkal, vagy az automatákkal és más berendezésekkel kapcsolatos vissza-visszatérő problémák. Igaz, agglomerációs összevetésben a település még így is jobb helyzetben van a kötöttpályás ingázás tekintetében, mint más helyek. A HÉV estében van metrókapcsolat és relatíve elfogadható a menetidő. Talán többen szállnának ki a kocsiból, ha P+R parokolókat is fejlesztenének a környéken.

A beszámolók szerint a helyi közlekedés és is hagy némi kívánnivalót maga után. Ha busz 5 percet késik, ami azért benne van a reggeli csúcsban, akkor lekésik a HÉV-et az utasok. Szerencsére hamar jön a következő. A még összehangoltabb közlekedés érdekében talán mégis ideje lenne felülbírálni a menetrendeket. Máskülönben a Dunakanyar lakosságának nagy része továbbra is autózni fog. Kérdés, hogy ilyen arányú költözési hullám mellett mennyire lesz fenntartható a jövőben ez a helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr9214486812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feketehun 2019.02.21. 11:02:50

@GiaMarie: Sőt, nemhogy ingyen van, de egyenesen anyagi terhet vesz le a válladról, hiszen az az alkalmazott, aki nem tartózkodik az irodában, az nem húzza le a vécét, nem folyatja a csapot, nem kapcsolja be a mikrót és nem dönti fel a vázát sem. Az pedig csak egy járulékos haszon, hogy a reggeli csúcsban sem foglal el plusz 0,25 - 6 négyzetmétert a villamoson vagy az aszfalton. Egyébként vannak Budapesten is ebből a szempontból haladó szemléletű cégek, a BT-nél például az a főszabály, hogy heti 3 napot otthonról is dolgozhatsz, legalábbis erről számoltak be az ottani ismerőseim - bár valószínűleg az áll az ügy hátterében, hogy nem bérel elég nagy irodát a vállalat, ezzel is csökkentve a költségeket :) Mondjuk én nem vetek rájuk követ mindezért.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 11:04:50

@Midnight Run: Mert csúcsidőben a HÉV 10 percenként jár, hogyan férne bele ebbe a villamosok nem ehhez igazodó menetrendje? Az nem tűnik fel, hogy a H5 év nem arra jár, amerre a 19/41 villamos...? Azért ráviszed a H5 HÉV vonalára, hogy a Margit hídnál aztán átmenjen újra a Árpád Fejedelem útja alatt? Minek? A villamos vágányok ki vannak építve. Talán csak a szabályszegő autókosokat kellene lezavarni a sínekről és végrehajtani azokat a forgalomtechnikai módosításokat, amik a projekthez be voltak tervezve, csak a BKK tarlósköcsög általi szétverésével elmradt.

blöff 2019.02.21. 11:06:32

@lenörd hofstadter: ez az alapprobléma. A 21. században, az internet dacára még mindig az számít munkavégzésnek, ha valaki reggeltől estig hétfőtől péntekig "BENNÜL".
Óriási társadalmi költsége van annak, hogy mindenki (vagy legalábbis nagyon sokan) egy időben mozog és csinálja ugyanazt.

Macropus Rufus 2019.02.21. 11:13:06

@molnibalage: eddig csak az sg-n vitáztunk :)))

19000Ft-ból is simán elmegyek 700-750km/hó.. Nem alternatíva a tömegközlekedés.
Csak ott, hogy nem kell órákkal hamarabb indulnom a dugó miatt. Más előnye - jelenleg - nincs számomra.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 11:27:53

@Macropus Rufus: Tisza sor. Engem pusztán az zavart, hogy iszonyatosan pontatlan volt a km ár, amit közöltél.

Tehát az autónál az is költség, hogy sokat ülsz dugóba, a saját holtidőd nő és egyéb költségek is vannak. Szóval lehet, hogy több paraméterben rugalmas, de hogy nem olcsó, az egészen biztos.

Midnight Run 2019.02.21. 11:39:25

@molnibalage: Lehet, hogy nem tisztán fogalmaztam. Szóval nem világos, hogy miért nem azt a megoldást választották, hogy a 19es villamos a Margit hídnál a föld alá viszik és a hév alagútban menne tovább. Lehetett volna egy szép sétányt/kerékpárutat kialakítani a sínek helyett.

nemecsekerno_007 2019.02.21. 11:39:40

Ilyen az egyközpontú vízfej, nem szeretem ezt mondani de sajna így van :( Minél több pénzt költünk rá annal tovább dagad és nem lesz élhetőbb, csak még jobban elszívja a munkaerőt és a tőkét. Tudatos decentralizáció kell, ez már Debrecennel kapcsolatban elkezdődött, jó lenne folytatni más régiókkal is.

chrisred 2019.02.21. 11:54:20

@nemecsekerno_007: Nem Budapesttel van baj. Semmivel nincs kiemeltebb helyzetben, mint Párizs vagy London. Az a gond, hogy a vidék legnagyobb része működésképtelen és élhetetlen. És önmagától az, így lenne Budapest nélkül is. Csak rontana a helyzeten, ha a fővárost mesterségesen próbálnák hátráltatni vagy visszavetni a fejlődésében.

lenörd hofstadter 2019.02.21. 12:14:17

@БУММЕР:

Örülök bolseviktori agitátor, hogy megnyertem a tetszésedet. Nélküled a nyugat szintjén lennénk, de szerencsére vagy te nekünk és az ostoba fajtáddal együtt visszarántod az országot a balkánra.

@molnibalage:

Ja. Viszont veled ellentétben még a keveset is gondolkodásra használom. Ha te is kipróbálnád a gondolkodást, megnyílna a szűkös, ostoba világod.

Igaz, te egy zseni vagy, aki Budapesten bringázik. Amúgy felmerült a nem túl bonyolult szerkezetű agyadban, hogy nem mindenki teheti meg a bringás nyargalászást? Majd ha neked is be kell vásárolni, anyuci a mamagarázsban nem tolja eléd a tiszta mosott ruhát (amihez a 3 kilós kiszerelésű Arielt autóval szerzi be) a vacsorát, (amihez autóval megy bevásárolni) a purdéidat le kell adni az oviban, suliban, értük kell menni, akkor talán még a te egyszerű képességeidnek is feltűnik, hogy a világ bonyolultabb a te kétkerekű agyadnál.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 12:36:44

@Midnight Run: Pontosan erre válaszoltam. A HÉV a felszínen meg tovább a Margit-híd után észak felé és nem is arra, amerre a villamos. A Batthyány tér és a híd között meg csak föld alatt a HÉV, mi a frásznak akarod levinni oda villamost kurva drágán...?

Ez megfogalmazásod is kb. értelmezhetetlen, mert az "után" szóból nem derül ki, hogy a hídtól északra vagy délre. Tanulj már meg fogalmazni az ég szerelmére...

@lenörd hofstadter:
Amikor agglomerációban laktam, akkor is bringával jártam be, mert gyorsabb volt, mint kocsival és nem kellett hozzá fél hatkor kelni.

Nem mamahotelben lakom.

Másegyéb "elmés" észrevétel te gyök2 személyeskedő seggfej?

nemecsekerno_007 2019.02.21. 12:44:56

@chrisred: "Nem Budapesttel van baj. Semmivel nincs kiemeltebb helyzetben, mint Párizs vagy London."

Ez úgy hívják, hogy önigazolás, nagyjából az ilyen gondolkodás vezetett ide. :)

"Az a gond, hogy a vidék legnagyobb része működésképtelen és élhetetlen. És önmagától az, így lenne Budapest nélkül is."

??? Ez egy újabb feltételezés. Nem értem miért gondolkodnak így sokan. Ez egyszerűen nem igaz. Vagy ha ez igaz, akkor az is ugyanúgy az lenne ha csak Budapest lenne. Ugyanúgy működésképtelen lenne... Amúgy meg nettó baromság amit írsz...

"Csak rontana a helyzeten, ha a fővárost mesterségesen próbálnák hátráltatni vagy visszavetni a fejlődésében."

Nem hátráltatni kell, csak ésszerűen fejleszteni. Nem engedni bármit amit kitalálnak.

Alapvető elvi kérdés: Az országnak van fővárosa és nem Budapestnek van egy országa...

Ezen elv alá kell rendelni a fejlesztéseket, így jobban kihasználható az ország/Kárpát-medence térszerkezete. A ferihegy reptér bővítését se kéne ész nélkül tovább folytatni, mert az ott lakóknak kicsit elegük van.

Hollandiában 17 millió ember él egy kb. Dunántúl méretű helyen, olyan infrastruktúrával átszőve ami világszinten is ritka. És nincs vízfej...

Egyébként tipikus a mentalitásod ami pont az ilyen torzulásokhoz vezet. Az új csepeli hídra is azt mondták, hogy a "semmibe vezet" Na az ilyen nettó baromságokat kell elfelejteni....

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 12:55:38

@nemecsekerno_007: Hollandiában nehéz lenne a "vízfej", mert nincs rá hely. Minden talpalatnyi helyen vagy művelés alatt álló terület van vagy lakott település...

Ferihegyet sehova sem bővítették 35+ éve két felszálló pálya van. Tehát mindenki, aki a zaj miatt miatt sír, az nettó buta, ha ennél később költözött oda, mert ismert azt, hogy merre tudnak fel- és leszállni a gépek. Az, hogy egyéb infrastrukturális bővítés van, az a reptér zajterhelését nem befolyásolja. A közút és egyéb forgalomra gyakorolt hatása marginális, nem amiatt van dugó, hogy a reptérre mozognak az emberek.

Az új csepeli híd meg a semmibe vezet. Ökörség oda építeni. A Savoya park magasságában kellene, mert akkor Kispest-Erzsébet-Csepel-Budafok vonal végre össze lenne kötve. A Galvani híd nem vezet sehova. Kb. ugyanazt a két utat köti össze, amit a Lágymányosi (R.) híd.

A legjobb az lenne, ha hosszútávon villamos kapcsolat is kiépülne ezen az irányon, mert a Gubacsi hídon van sín, még ha csak iparvágány is. Igen ritkán van rajta forgalom... Dél-Pestről Dél Budára átszállás nélkül lehetne utazni sőt, bekötve a villaost Mórciz és akár Kelenföld felé is max. egy átszállással.

A szutyok Galvani híd semmit sem tud ebből.

Izo 2019.02.21. 12:56:00

Tényleg sokan vannak Érden a vonaton, de hogy nem lehet felférni, az egyszerűen nem igaz!
De legalább csak tíz perc Kelenföld, azt - ha nem is kellemes - ki lehet bírni állva, a metróhoz hasonlító zsúfoltságban.
A 3 szintes P+R parkolóház viszont kicsi lett, 9 körül már esélyes, hogy nincs hely, és a megközelítése is nehézkes a belvárosi dugón keresztül. Érd felsőhöz is kéne egy nagyobb kapacitású parkoló, ha már úgyis megújul a pusztaszabolcsi vonal.

Arcade Macho 2019.02.21. 13:09:58

@Izo: "A 3 szintes P+R parkolóház viszont kicsi lett, 9 körül már esélyes, hogy nincs hely, és a megközelítése is nehézkes a belvárosi dugón keresztül. "

jól értem?
Európa legnagyobb falujában van belvárosi dugó???

Arcade Macho 2019.02.21. 13:17:34

@molnibalage: 2 uj hid kell oda, most az egyiket epitik meg kesobb a masikat
eleve az Eger utnak az a folytatasa lesz, es tudomasom szerint lesz ut a masik oldalon is
a te elmeleted szerint az Eger utat sem kellett volna sose nekikezdeni mert eddig mindig sehova vezetett...

amugy meg osszeeskuveselmelethez...
en lattam a sajat szememmel amikor a Bazsalikom utcanal a vasuti hid alatt ket atjaro volt anno ~1990 -ben, tehat ezt a nyomvonalat legalabb a 60as evekben mar megterveztek lehet elobb mint Ferihegy 2 -t megepitettek volna...

Void Bunkoid 2019.02.21. 13:32:54

@Arcade Macho: a "metropolitan area"-ba beletartozik bizony még Gödöllő és Vác is.

És bizony a metropolitan area lakóinak a döntő többsége is a "capital city" határain belülre jár dolgozni.

nemecsekerno_007 2019.02.21. 13:43:19

@molnibalage: "Hollandiában nehéz lenne a "vízfej", mert nincs rá hely. Minden talpalatnyi helyen vagy művelés alatt álló terület van vagy lakott település..."

Ez aztán a logika :))))))))))) ezt a nettó baromságot

"Ferihegyet sehova sem bővítették 35+ éve két felszálló pálya van. Tehát mindenki, aki a zaj miatt miatt sír, az nettó buta, ha ennél később költözött oda, mert ismert azt, hogy merre tudnak fel- és leszállni a gépek. Az, hogy egyéb infrastrukturális bővítés van, az a reptér zajterhelését nem befolyásolja."

:))))) Nettó buta. Gratulálok. Meg biztos halucinál is. Persze, nyílván tök mindegy, hogy naponta 85 gép száll fel-le vagy három, a zajterhelés ugyanaz....

"A legjobb az lenne, ha hosszútávon villamos kapcsolat is kiépülne ezen az irányon, mert a Gubacsi hídon van sín, még ha csak iparvágány is."

Már rövidtávon jobb összeköttetés kellene a vidék és a főváros közt és a fejlesztéseket ezen szempontok alá kéne rendelni, a helyi közlekedés javítása mellett.

Ahogy írtam az országnak van fővárosa...

chrisred 2019.02.21. 13:44:03

@nemecsekerno_007: "Alapvető elvi kérdés: Az országnak van fővárosa és nem Budapestnek van egy országa..."

Nekem ez egy üres lózung, minden tartalom nélkül. Ha mondjuk azt írom, hogy az "országnak van fővárosa és nem Bécsnek van egy országa", neked ez mit mond?

Ha Budapestet hirtelen ésszerűen kezdenék fejleszteni a négyes metrók, Várkert bazárok, úszóhodályok és lebetonozott Városliget luxusprojektek helyett, ugrásszerű előrelépés lenne. Főleg, ha a pestieket is megkérdeznék arról, hogy mit akarnak.

Midnight Run 2019.02.21. 14:00:15

@molnibalage: " A Batthyány tér és a híd között meg csak föld alatt a HÉV, mi a frásznak akarod levinni oda villamost kurva drágán...?"

Hogy legyen egy frankó budai felsőrakparti sétánya a városnak a Margit hídtól az Erzsébet hídig.

Tudom, hogy nektek minden tudó mérnököknek csak a technikai olcsóság számít, de itt pont egy élhető korzót kéne kialakítani, nem egy három méter széles sávon kellene osztoznia a turistáknak és a kerékpározoknak.

nemecsekerno_007 2019.02.21. 14:02:07

@chrisred: "Nekem ez egy üres lózung, minden tartalom nélkül. Ha mondjuk azt írom, hogy az "országnak van fővárosa és nem Bécsnek van egy országa", neked ez mit mond?"

Az nyílvánvaló volt abból amiket írtál, nem is nagyon vártam mást. Nem érted, de nem lényeg.

"Ha Budapestet hirtelen ésszerűen kezdenék fejleszteni a négyes metrók, Várkert bazárok, úszóhodályok és lebetonozott Városliget luxusprojektek helyett, ugrásszerű előrelépés lenne. Főleg, ha a pestieket is megkérdeznék arról, hogy mit akarnak."

A demokrácia meg úgy működik, hogy a többség akarata dönt és vidéken többen élnek. Ez ilyen egyszerű. A Kárpát-medence a földrajzi egység, ebben kell gondolkodni ha jól működő országot szeretnénk, a főváros élhetőségét nem lehet a vidék rovására javítani ahogy eddig tették. A pest megyei településeknek is elege van abból, hogy Budapest miatt nem pályázhatnak EU-s pénzre, mert túl fejlettek. Persze csak papíron....

has 2019.02.21. 14:08:09

@lenörd hofstadter: A kölyöknél inkább a szék határozza meg a tudatot effektus érvényesült, mert amíg a vekében volt, voltak jó ötletei, aztán meghülyült.

has 2019.02.21. 14:11:41

@nemecsekerno_007: Igen csak a 20% lakosság termeli a gdp 39%-t.

chrisred 2019.02.21. 14:26:35

@nemecsekerno_007: "A pest megyei településeknek is elege van abból, hogy Budapest miatt nem pályázhatnak EU-s pénzre, mert túl fejlettek."

De hát ez is annak a következménye, hogy az országban Budapest versenyképes gazdaságilag, meg még az ország pár elszigetelt pontja. Pest megye önállóan igazgatni se tudná magát.

chrisred 2019.02.21. 14:31:35

@nemecsekerno_007: "A demokrácia meg úgy működik, hogy a többség akarata dönt és vidéken többen élnek. Ez ilyen egyszerű."

A vidékieket kellene megkérdezni, hogy Budapesten mit fejlesszenek? Keveset értesz a demokráciából, ha szerinted az önkormányzatiság nem a szerves része.

Void Bunkoid 2019.02.21. 14:34:24

@has: erre már többször is rávilágítottam, hogy a Bp-i irdatlan GDP-vel fennhéjázni nem olyan egyszerű dolog, tekintve hogy _rengeteg_ cég pénzügyi központja, head office-a Budapesten van - ergo a hazánkban termelt cuccokból származó bevétel ARRA a címre érkezik, ám ezek csak "excelgyárak", a termelés marhára nem Budapesten van. Többek között a Daimler is pénzügyileg Budapestre van bejegyezve, az amúgy főleg füzesgyarmati üzemben termelő KUKA Robotics head office-ja is Taksonyban (közvetlenül Csepel/Dunaharaszti alatt) van bejegyezve.

Ha már emlegettem a céget, csak fun fact: még mielőtt ipari robotokat gyártottak volna, tárolóedényeket-konténereket gyártottak még a monarchiás korszakban, amik fedőjén ékesen virított a cég logója, és igen, ennek a cégnek köszönhetjük azt, hogy a szemeteskonténereket máig kukának nevezzük :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 14:44:43

@Arcade Macho: Én sajnos semmiféle olyan anyagot nem láttam volna, ahol a Galvani híd mellé másikat építenének. Akkor végképp semmi értelme nem lesz a Galvni hídnak, mert két szék közt a pad alá esete lesz szinte miden irányból.

Az Egér út kommented része nettó ökörség, mert több funkciót is betölt:

1. Az M1/M7 bevezetőről le tudsz jönni és dél felé menni úgy, hogy nem mész be belváros széléig. Nem kell bemenni a Karolina út tájáig, hogy Dél-Budára mehess.

2. A Lágymányosi híd felé a Szerémin keresztül vezet úgy, hogy nem kell Bocskai és Okt. 23 út táját terhelni .

Elég ostoba komment volt az egér utas rész miatt. Különösen vicces, hogy annak magyarázod, hogy mire jó, aki ismeri a környéket, mint a tenyerét, mert sokat járok arra. Mondjuk apró hiba, hogy du 5-től kb. fullra beáll az egész. Mondjuk, ha Galvani híd lenne, az sem sokat segítene ezen, mert a Hungária felé tartó forgalom miatt áll be a Szerémi út és a Budafoki is. A buszok meg szart sem érnek emiatt...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 14:45:43

@nemecsekerno_007: Teljesen mindegy felszálló gépek mennyisége. Vagy az jobb, ha naponta csak 40 van? Pontosan tudható volt, hogy zaj lesz. Aki meg nem számolt növekedéséve, az simán ostoba. Az ostoba embereket nem tudom sajnálni

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 14:47:07

@Midnight Run: Van egy sétánya, a bringaúttal közös sajnos. Sétányt akarsz? Zárd le az alsó rakpartot. Ennyi. Honnan veszed azt, hogy nyomvonalán egyáltalán lehetséges az, hogy mélyen menjen végig? Látom te sem láttál sok mélyépítési tervet...

Arcade Macho 2019.02.21. 14:57:53

@molnibalage: "Én sajnos semmiféle olyan anyagot nem láttam volna, ahol a Galvani híd mellé másikat építenének."

ajanlom kozos baratunkat a Mr. Google -t
"galvani hid illatos kispest kiserdo"

hat ha arra jarsz az jo, de csak emlekszel arra az idore is amig az Andor utcan meg aktiv vasuti forgalom volt ugye? akkor abban a szent minutumban az Eger ut bezony bezony a SEMMIBE vezetett...
ezert volt ökörség leökörségezni egy olyan embernek a hozzaszolasat aki AKTIVAN emlekezik arra a vasuti atjarora

chrisred 2019.02.21. 15:07:10

@Void Bunkoid: Nyilvánvaló, hogy a termelést olyan helyre kell kihelyezni, ahol ahhoz elegendő hely van. A menedzselési, logisztikai és marketing tevékenységet meg oda, ahol rendelkezésre áll a megfelelő humán erőforrás. Ha legyártanak egy terméket, az még attól nincs eladva, így profitot sem termel.

chrisred 2019.02.21. 15:10:28

@Void Bunkoid: Amúgy ellenpéldaként rengeteg olyan cég van, ami az adókedvezmények miatt valahová vidékre jegyezteti be a székhelyét, de a szolgáltatási tevékenységének zömét Budapesten végzi.

nemecsekerno_007 2019.02.21. 15:34:15

@has: És? Azt hiszed vidéken nem termelnének szívesen többet? Egyébként meg az emberi utánpótlást onnan kapja a főváros, számold költségként az "előállításukat"
Máris kiegyenlítődik a történet...

nemecsekerno_007 2019.02.21. 15:37:03

@chrisred: "De hát ez is annak a következménye, hogy az országban Budapest versenyképes gazdaságilag, meg még az ország pár elszigetelt pontja. Pest megye önállóan igazgatni se tudná magát."

És még én mondok lózunkgokat :) Versenyképes mi, mint a Facebook :)))))

Mér' tolod az SZDSZ-es mantrát tesó, már rég nem működik. Aztán megint rácsodálkozol az újabb 2/3-ra és nem érted... Hiába vagy versenyképes...

De te tudod... Olvasgass egy kis földrajzot, elég sok jó térelmélet van.... Hátha abból megértesz valamit....

nemecsekerno_007 2019.02.21. 15:39:58

@chrisred: "A vidékieket kellene megkérdezni, hogy Budapesten mit fejlesszenek? Keveset értesz a demokráciából, ha szerinted az önkormányzatiság nem a szerves része."

Nyílván én nem értem a demokráciát.

A fővárosiak mondják meg, hogy melyik autópályát NE építsük meg, hogy legyen 25. híd a Dunán Budapesten? :)

Többen élnek vidéken, ezt sikerült felfogni? A többség akarata ellen h@gyozni nem igazán megy hosszútávon. Csak rá kell nézni az ellenzékre és megérted. Talán...

nemecsekerno_007 2019.02.21. 15:42:54

@molnibalage: "Teljesen mindegy felszálló gépek mennyisége. Vagy az jobb, ha naponta csak 40 van? Pontosan tudható volt, hogy zaj lesz. Aki meg nem számolt növekedéséve, az simán ostoba. Az ostoba embereket nem tudom sajnálni"

Én ugyanígy vagyok az ellenzéki szavazókkal, akik elhitték az összefogást tavaly. Ostoba embereket nem tudok sajnálni...

Egyébként máshogy gondolnád ha mondjuk a helyi önkormányzat bevezetne mondjuk zaj-adót.
Bizonyos számú gép felett kellene fizetni és mondjuk az infratruktúra fejlesztésére fordítanák. A reptér valszeg beépítené az árba, pénzből meg gondolom te is értesz... :)
Mert ez így csak lelkizés...

chrisred 2019.02.21. 15:44:40

@nemecsekerno_007: Értem, vagyis neked az a demokrácia, hogy az egész országban mindenről a vidékiek döntenek.

nemecsekerno_007 2019.02.21. 15:48:14

@chrisred: Ja nyílván. Van akváriumod? Hagyjuk....

chrisred 2019.02.21. 15:50:15

@nemecsekerno_007: Pontosan azért, amiért mondjuk Orbán megvédi az ország érdekeit az Európai Tanácsban, és nem azt mondja, hogy ti százvalahány millióan vagytok, mi csak kilencmillióan, legyen minden úgy, ahogy akarjátok. Ha az ember csak azért feladja a saját érdekeinek védelmét, mert túlerővel kerül szembe, akkor senki más nem fogja megvédeni.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 15:57:16

@Arcade Macho: 1991 óta járok Dél Budán, még akkor, amikor a 6-os út nem létezett. Nekem magyarázod a térség átalakulását? Lol.

A Szerémi is ütemesen lett felbővítve, ami 2002 táján sem volt még 2x2 sáv.

A kereső szavakra csak a mostani szutyokkal híddal kapcsolatos aggodalmakat látom, de nem azt, hogy a Savoya Park lenne híd tervezve. KONKRÉT linket adj, arra, hogy a tervezést vagy legalább tanulmányt megrendelték.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 16:01:23

@nemecsekerno_007: A zaj adótól nem fog csökkenni zaj. A zajos helyen levő házakat ettől a tulajdonosaik nem tudják eladni. Tetszett volna figyelni, hogy hova költöznek vagy építkeznek. De gondolkozni manapság nem divat.

Arcade Macho 2019.02.21. 16:37:27

@molnibalage: te tenyleg ennyire imbecillis lennel?

eloszor is a Galvani...
infostart.hu/belfold/2018/12/18/hivatalos-ket-uj-budapesti-hid-epul
"Már jogszabály rendelkezik két új budapesti Duna-híd megépítéséről, a hétfőn megjelent Magyar Közlöny szerint az albertfalvai Galvani utcát az Illatos úttal összekötő új hídon a kötöttpályás közlekedéssel együtt, 2×3 sáv lesz"
tehat ATMEGY Pestre amit terveznek!!!

csepeliek.blog.hu/2017/09/21/csepel_megussza_leallitjak_a_galvani_hid_tervezeset_az_abertfalvai_hidra_volna_szuksege_a_szigetnek
"Pesterzsébet, Csepel és Budafok központjainak NEM A GALVANI HÍDRA, hanem az ALBERTFALVAI HÍDRA van szüksége"
tehat 2 azaz ketto hidrol beszelnek, van akoztudatban, csinaljak meg majd valamikor!!!

de ha ismered azt a helyet akkor tudhatnad hogy a rozsavolgyiek tiltakozasa ellenere ki fogjak csinalni a 41es villingert, de ez mar legalabb 15 eves tema...
nesze rakarestem a kedvedert erre is...
forum.index.hu/Article/showArticle?go=102948869&t=9035135
2010.08.24
"A rózsavölgyi alagút szerepel a főváros "hosszútávú" fejlesztési tervében, a KVSZ jelöli az Egér útba való becsatlakozását. Az persze könnyen lehet, hogy én már ezen az úton nem fogok autózni. :)"

az utemes felbovitessel meg legyszi ne szorakozzal mar...
UTEMES felbovites az az hogy NEM VOLT meg a Lagymanyosi hid es raengedtek a forgalmat a lakoteruletre, hogy atszivarogjon, nos ha megepul a Galvani hid ATVEZETVE a pesti oldalra, ott is ugyanaz lesz tehat ez egy utemes bovites lesz!!!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 17:06:23

@Arcade Macho: Fáziskésésben vagy. 1,5 éves blogbejegyzéssel jönni...

Galvani híd lesz, semmit nem úszik meg Csepel.
hirtv.hu/ahirtvhirei/megkezdodott-a-galvani-hid-tervezese-2474397

Az új hídról nem tudtam, mert kb. 3 hónapja nem néztem rá a témára. Ez jó hír, csak akkor a baj meg az, hogy nem fontossági sorrendben épül. Vagy, hogy máshogy fogalmazzak. A Galvani hídra kb. semmi szükség, ha a déli valósul meg először...

Macropus Rufus 2019.02.21. 17:14:34

@molnibalage: sajnos nem értek egyet veled, de hát ez a szép az egészben. Gondolj bele milyen uncsi lenne ha mindenki egyet ért mindenkivel :)

Én továbbra is úgy látom, hogy irreálisan drága a MÁV. Gondolj bele: MÁV bérlettel max 10km-t mehetek 9500Ft-ért, igaz ezt annyiszor megtehetem egy hónapban amennyiszer akarom, de akkor is csak Vörösvár-Üröm szakaszra vonatkozik. Ellentétben a Budapest bérlettel, ami Budapest összes tömegközlekedésére jó, annyiszor megyek velük mennyiszer akarok és nem csak egy bizonyos szakasz egy bizonyos részére használhatom.
És a kettő ára együtt már nem igazán teszi gazdaságossá a bejutást nekem. Viszont nem kell dugóban ülni.
Okés a bicajjal nem lehet versenyezni, kivéve ha nem a városon belül használod. Ott a canga megint csak nem alternatíva a bejutáshoz.

gigabursch 2019.02.21. 17:23:40

Még mindig az a gond hogy nagy a vízfej.

Megoldás: Vidékfejlesztés.
Vasúttal, utakkal, hidakkal, stb.

élhetetlen 2019.02.21. 17:29:31

@Kivlov: Tudod, volt egyszer egy MANYUP. Jó átmenet lehetett volna, a most nyugdíjba menők a fele nyugdíjukat már onnét kapnák. Most, annak, aki 35-40 évig fizette az államit egy társadalmi megállapodás alapján, azt mondani, hogy „Tessék öngondoskodni”, elég cinikus, de úgy látszik, nálad belefér. 60 fölött az egész életre elég pénzt csak bankrablással tudná megszerezni, de az nem biztonságos.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 17:42:12

@Macropus Rufus: Az autó fajlagosan sokkal drágább úgy, hogy az év nagy részben azzal is kötött vonalon mozogsz. A nagy fokú instant rugalmasságát fizeted meg.

gigabursch 2019.02.21. 17:59:20

@molnibalage:
Mivel a két alsó rakpart alatt a Petőfi- és az Árpád-híd között (mindkét oldalon) többszázezer vörösfenyő ill mézgás éger cölöp van leütve, alighanem elég necces lenne, ha a rendszert hozzávalók végigtúrnák.
Csak úgy, érdekességképpen...

gigabursch 2019.02.21. 18:01:40

@élhetetlen:
Süket duma.
Most is van. S nekem még mindig megvan.
Komolyan vettem selmecici puncinella okoskodásait és azonnal elrohantam a MÁK helyi irodájába.
Aki még lusta volt, még csak hörgött - az így járt.

élhetetlen 2019.02.21. 18:04:42

@GiaMarie: Imádom az ilyen szociálisan érzékeny lényeket, mint te vagy. „mindenféle terrornagyik követelték toporzékolva a "sulijáraton" hogy adják át nekik a helyet.”. Valószínű, nem tudod, de még tíz éve is az volt, hogy, ha kellett egy vérkép, reggel 7-től kilencig vették le a vért. Fél hétkor már ötven fős sor állt az utcán, hogy ne kelljen másnap is elmenni, amikor ugyanez lesz. Kívánom, hogy jó kondiban érd meg az öregkort, ne legyen olyan gondod, amin szintén röhögni szoktak a hozzád hasonlók, hogy hogyan fut a nyanya az ülőhelyig, mert fogalmuk sincs arról, hogy álló járművön még lehet teperni, de a térdizületek az indulás, fékezés, kanyarodás torzióját már nem viselik jól. „Kérdeztem: a héten már negyedszer?”. Bravó, megaláztál egy idős embert, aki nyilván ment valahova, valakihez, akár reggelit adni egy rosszabb állapotúnak, csak ezt nem akarta elmagyarázni a busz közönségének. „Sokaknak sajnos ez a fény az életében, hogy a tömött buszon terrorizálhatnak másokat.”. Neked meg fiatal létedre az a fény az életedben, hogy időseket alázol. Szánalmas.

gigabursch 2019.02.21. 18:09:57

@chrisred:
Akkor vidékiként válaszolok (200+ km remélem elég vidék)
Komárom új híd - Fehérvár - Dunaújváros - Kecskemét - Szolnok - F.abony valamint az M9 (Sopron-Nyíregy) gyorsforgalmi utat.
További keresztirányú vasutakat pl. Kaposvár-Dunaföldvár-Szeged-Békêscsaba-Debrecen-Mátészalka viszonylatban.

Budapesten még zárjon az M0, legyen híd Aquncumnál, Galvani és az Albertfalva I értelemszerűen a RSD hidakkal összhangban.

Rögtön megszűnne a vízfej.

élhetetlen 2019.02.21. 18:13:11

@gigabursch: Nem süket duma. Nem tudom, emlékszel-e arra, hogy belökték a köztudatba, hogy aki nem lép vissza, az az államiból semmit nem kap. (Aztán ezt visszavonták). Aki már húsz éve fizette az államit, az azért elgondolkodott, hogy hagyja-e veszni. Annyira durva volt az információs káosz, hogy egyik ismerős házaspár egyik fele visszalépett, a másik maradt, mert a zsaroláson kívül nem lehetett semmit látni. Ez a kormány sara volt, nem lustaság kérdése.

DFK 2019.02.21. 18:14:36

@Szalay Péter Pál: Azt tudja-e, hogy a nyugdíjas bérlet olcsóbb, mint a diákbérlet? Pedig a tanulónak nincs önálló jövedelme...
Az átlagnyugdíj meg nem lehet akkora, mint az aktívak átlagjövedelme.

gigabursch 2019.02.21. 18:20:42

@has: Bp nappal szerintem közelebb van a 3.5 millióhoz.
Egyébként meg vidék nélkül hamar éhenhalna székes fővárosunk.

Arcade Macho 2019.02.21. 18:20:58

@molnibalage: "Az új hídról nem tudtam"

az az uj hir/hid neked, amirol kuldtem egy 9 eves forumbejegyzest a rozsavolgyi alaguttal kapcsolatban?

gigabursch 2019.02.21. 18:23:07

@élhetetlen:
Ezt mondom. Aki bedőlt selmecici puncinella szavának, az így járt.
Sőt ezt fokozták a közszférában. Érdekes. Ahol akkor dolgoztam igazgatóságon, mindenki elment nyilatkozni.

élhetetlen 2019.02.21. 18:27:00

@GiaMarie: Tudsz még mélyebbre süllyedni? Aki a mindenkor hatályos törvények szerint fizetett, és ment nyugdíjba, az „csendesen, szemlesütve halgasson”? (egyébként két l). Miért is? Mert majd te leszel a császár nyugdíjas korodban is, mert eltörölték a nyugdíjplafont? Ennyit tudsz?

gigabursch 2019.02.21. 18:37:53

@lenörd hofstadter:
Jajajajajaj...
Egy, azaz csak egy vezető beosztású minisztert vagy államtitkárt vagy közmű/közszolgálati cégvezetőt mondj, aki a megyó elquró libajnai időszakban a lopáson és a hazudozáson kívül bármihez is értett.
Bár még ahhoz sem értették.

gigabursch 2019.02.21. 18:40:06

@Midnight Run:
Mondjuk én nem voltam sosem arról meggyőződve, hogy ő a pofázáson kívül bármiben is szakember lenne.

élhetetlen 2019.02.21. 19:26:05

@gigabursch: Ugyanarról beszélünk, csak más időtávval. Aki kezdő volt, az nyilván maradt, aki veszíthetett volna húsz év befizetést, az már nem volt könnyű helyzetben. Ne mondd, hogy nem csinálhatták volna meg azt, is, amivel zsaroltak, hogy a húsz évnyi befizetés után nem kapsz semmit! „Aki bedőlt selmecici puncinella szavának, az így járt.”. Te hogyan döntötted el, hogy amit a kormány mond, az úgy lesz-e, vagy nem? Azt le ne írd, hogy logikus következtetés! Bármit megtehettek, megtehetnek, és az ellenkezőjét is.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2019.02.21. 19:31:43

@Arcade Macho: Te most komolyan egy 9 éves fórumbejegyzéssel érvelsz? Beszarok...

élhetetlen 2019.02.21. 20:02:52

@Macropus Rufus: Ez van, a távmunkához nem technológia kell, hanem hozzáértő főnök, aki átlátja a kiosztott feladatokat, akkor is, ha másik területről jött, és képes látni a teljesítést. Nálunk fél távmunka volt, azaz két nap otthon, három bent, a köv. héten fordítava. Két példa. Egy gázolás után problémáim voltak, csak el ne csússzak, mert többet nem tudják összerakni a térdemet. Nyolc évet húztam le úgy, hogy ha lefagyott, csúszott, akkor akár hónapokig nem mentem be, a munka levélben, egyeztetés telefonon, és elégedettek voltak a partnerek. A másik, távmunkás napján hívom a kolléganőt reggel kilenckor, mert kérdésem van. Most nincs gép közelben, majd visszahív. Este hétkor hívott vissza, azaz a távmunkás napot szabadnapnak tekintette. Most ennek a kolléganőnek a kollégája főnök lett, és senkinek nem engedi meg a távmunkát. Persze, a rossz tapasztalat, meg a ló másik oldala, meg az ő alkalmatlansága.

Arcade Macho 2019.02.21. 20:43:08

@molnibalage: hogy mekkora hulye vagyok, hogy egy ilyen imbecillissel leallok vitazni...

geogr.elte.hu/PHD_konferencia_ELTE_2002/doktori_konferencia_anyagai_2002/siposzsolt.pdf
"A második lépcsőben a Határ úti és az albertfalvai Duna-hidak megépítése következne.
Mindkét hídon és a közöttük lévő útszakaszon is 2x2 sávos utat terveznek, valamint
villamospályát az Albertfalvai hídra és vagy a Határ úti vagy a meglévő Gubacsi hídra, ami által
a 3-as villamos tovább vezethető lenne egészen Albertfalváig, és létrejönne a harmadik villamos
körgyűrű Budapesten (Körvasút)."

"A terv szerint a harmadik lépcső a Galváni úti és az Illatos úti hidak megépítése lenne. Az
előbbi megépítése a pénzen túl azonban környezetvédelmi szempontból is bizonytalan. Ha mégis
megépülnének, akkor a tervek szerint autóbuszjáratok is közlekedhetnének rajtuk, mind az Etele
tér, mind pedig a Millenniumi-városközpont felé."
erted te majmi??? ez a gyermeknek MAAAAAAAAAAAAAAAR 2002ben volt rola informacioja hogy a 2019 ben tok uj hidkent felbukkano Galvani ut folyattasakent megepitett hid nem all meg CSepelen...

es ne mondd azt most te mocsadék, hogy ez csak egy doktori

KissGecihuszár 2019.02.21. 21:13:18

ilyen az elkúrt ,'90 után indokolatlanul továbbra is mindenek felettinek elrendelt vízfej,s annak nem kevésbé fasz módon túlburjánoztatott agglója! Itt csak egy értelmes megoldás adódik, nevezetesen a vízfejből 1 millió,az agglóból további félmillió lakos szétpakolászása a keleti, déli megyék székhelyeire, egyéb városaiba, tokkal-vonóval, melóhelyestől, sulistól, plazástól! Lesz azután élhető, közlekedhető, zöldebbé tehető főváros és újra a nyugalom szigete, madárcsicseres,jó levegős aggló, mint mondjuk 40 évvel ezelőtt. Tessen nekem már elmagyarázni, mi a fasznak egy 9.5 milliós országnak egy 1.7 milliós főváros + 800ezres agglomeráció?? Ez kinek jó?? Szerintem senkinek, leginkább a kivéreztetett, szétkúrt, tönkretett real vidéknek nem, de magának a "központi" régiónak sem, hiszen ha emberek 100 ezrei nap mint nap órákat késnek a melóhelyükről a permanens dugók okán, majd este órákkal később tudnak csak hazavergődni, az végső fokon egy classic loose-loose helyzetet eredményez, mely minden résztvevő számára már rövid távon káros, hosszú távon pedig irreverzibilis egészségügyi, környezeti, pénzügyi és gazdasági károk tucatjait idézi elő,ergo azonnali intézkedést követelne, mert egy ilyen vízfejtelenítési program így is alsó hangon 10 évet venne igénybe, ha holnap elkezdenénk!

gigabursch 2019.02.21. 21:29:10

@élhetetlen:
Tekintettel arra, hogy asztal az akkori munkahelywmwn MINDENKI elment és nyilatkozott, sejtheted, hogy elég tág volt a korfa.

Amúgy meg mi adta a végső döntést?
Kaptam egy számlanyilvántartást, ahol szép összeg volt
Ehhez mêrten a "kifizetés" lofütty sem.
Én meg úgy gondoltam, hogyha a fejemre esik egy tégla, akkor a kölkeimnek lesz mit örökölni.
Ennyi.
Nincs itt semmi bonyolultság.

Arcade Macho 2019.02.21. 21:54:49

@gigabursch: en szlotak krumplit vettem, olasz paradicsomkonzervet eszem, lidlben nemet hus van a sajt holland
tenyleg ehen halnek a draga videkiek nelkul :)

élhetetlen 2019.02.21. 21:55:11

@gigabursch: Nézd, ezt még csócsálhatjuk, de semmi értelme. Akit megkínáltak azzal, hogy harminc + év befizetésének eredményét elveszítheti, annak nem az jutott eszébe, hogy, de a következő öt, tíz év gyűjtését majd örökölhetik a kölkei, hanem az, hogy abból nem lehet megélni, a kölkeim kell, hogy eltartsanak, ha nem esett a fejemre egy tégla. Na, most képzeld el, akinek nincs gyereke. Tényleg nem bonyolult.

Arcade Macho 2019.02.21. 22:01:51

@élhetetlen: "Nem tudom, emlékszel-e arra, hogy belökték a köztudatba, hogy aki nem lép vissza, az az államiból semmit nem kap. (Aztán ezt visszavonták). Aki már húsz éve fizette az államit, az azért elgondolkodott, hogy hagyja-e veszni."

pontosabban az tortent hogy megzsaroltak az akivan befizetoket azzal hogy attol a ponttol amit befizetnek az allamiba az ado lesz es a jovoben semit sem fog erni, az addigi befizetesek megvoltak, megmaradtak, viszont elenken emlekszem arra, hogy az konkretan egy zsarolas volt
es ennel a zsarolasnal kint volt 3 tucat tunteto gyertyakkal...

Arcade Macho 2019.02.21. 22:05:03

@élhetetlen: 2010-2014.kormany.hu/hu/gyik/egyszeruen-erthetoen-a-nyugdijrendszer-valtozasairol
"Származhat hátrányom abból, ha a magánnyugdíj pénztárnál maradok?

Igen, hiszen a jelenlegi nyugdíjjogosultságának mintegy 70 %-át elveszíti. A 2010. november 1. és 2011. december 31. közötti 14 havi befizetését jóváírják, de nem lesz tagja a szolidaritáson alapuló állami nyugdíjrendszernek. Vagyis a havi munkaadói 24 %-os befizetésről mond le, és csak a saját 10 %-os befizetés után jut nyugdíjhoz. Ez azt jelenti, hogy az az összeg (24 %), amit a munkáltató havonta a bruttó bér után fizet, nem kerül jóváírásra a számlán, a Nyugdíjbiztosítási Alapból finanszírozott nyugdíjjárulék nem illeti meg. Természetesen a 10 %-os munkavállalói nyugdíjjárulékot továbbra is befizetheti minden hónapban a magánnyugdíjpénztárba, megtartva ezzel az összes eddigi ottani befizetését, jogosultságát.
...
Amennyiben Ön magánnyugdíj-pénztári tagságát fenntartja, jövőbeni társadalombiztosítási nyugdíja lényegesen kisebb lesz, mint ha visszalépne. Egyrészt Ön 2011. november 30-a után már csak a magánnyugdíj-rendszerben szerez további jogosultságot, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben már nem. (Ez azt jelenti, hogy 2010. november 30-áig a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben megszerzett szolgálati ideje a továbbiakban már nem gyarapodik és az ezen időpont után elért keresetei sem számítanak be majdani társadalombiztosítási nyugdíjába.)
"

ezt a mai napot megkoszonom Mr. Google -nek

Arcade Macho 2019.02.21. 22:15:57

@KissGecihuszár: "Lesz azután élhető, közlekedhető, zöldebbé tehető főváros és újra a nyugalom szigete, madárcsicseres,jó levegős aggló, mint mondjuk 40 évvel ezelőtt."

kicsi csillag a zsido Ujpestet mint a trendhy original osmagyar nemzethy original allapotot amikor olyan szep de annyira szep es fokent zsido volt Ujpest azt meg mindig vissza akarod kapni? tudod amikor a zsidok az eredeti tokefelhalmozas alatt a nyomorgo magyar munkastomegeket kihasznaltak...

40 evvel ezelott milyen volt az agglo? en orulnek neki ha az lenne mint 40 eve, johetne be a sok falusi erdi a volanbusszal...

élhetetlen 2019.02.21. 22:28:10

@Arcade Macho: Nekem úgy tűnik, hogy egyformán látjuk az esetet.

gigabursch 2019.02.22. 02:42:17

@élhetetlen:
Egy kérdést tegyél fel?
Leszel egyáltalán nyugdíjas?
Akkor még maradjon nàlam a befektetésem

ebella 2019.02.22. 07:14:54

@Arcade Macho: Azon a "zsidó" Újpesten, hány zsidó is lakott? Budapesten arányaiban is több, az biztos. Ráadásul épp itt alakult ki az un. munkásarisztokrácia, mert rengeteg nagyon hozzáértő és nagyon jól megfizetett munkásra volt szükség, a magasabb termelési értékhez. Meg is keresték a német bérek hatvan százalékát ma meg a német ötszörösét keresi. A jó munkások odacsábításáért is adott a Tungsram a húszas, harmincas években mindet a munkabéren kívül, mozit, szórakozást, strandot, sportot, egészségügyet a melósnak, hogy vonzó legyen ott dolgozni. És a melósnak volt is rá pénze.

Bár ma lenne annyira "zsidó" Újpest, mint a háború előtt volt! Nem is menne el innen szinte senki.

Irbisz 2019.02.22. 09:13:32

@nemecsekerno_007:
"Ezen elv alá kell rendelni a fejlesztéseket, így jobban kihasználható az ország/Kárpát-medence térszerkezete."
ööö, ez akkora semmitmondó üres lózung, hogy a Parlamentben is csak csettintenének rá.
Világtrend, és igazából megállíthatatlan a vidék elnéptelenedése és elsorvadása, a max amit el lehet érni, hogy 1-2 jó adottságú vidéki nagyvárost és körzetét fejlesztik.
De mit akarsz az "ország/Kárpát-medence térszerkezete" kifejezéssel mondani, amikor ma a vidék nagyrészén nincs semmi olyan adottság (beleértve a képzett embereket is megfelelő számban), amire csak közepesen korszerű ipart/szolgáltatást, vagy akár kormányzati adminisztrációt lehetne telepíteni?? Egész országrészek ilyenek, hadd ne kelljen már felsorolni.

" A ferihegy reptér bővítését se kéne ész nélkül tovább folytatni, mert az ott lakóknak kicsit elegük van."
Semmi köze az előző kérdéshez. De reptéri fejlesztés KELL, ég a pofám attól milyen balkáni összességében az ország kapuja, és az, mig onnan beérni a városba.
Országimázs a bányászbéka segge alatt.
Az mondjuk más kérdés, hogy Ferihegy túl közel van a városhoz, de még ide se képesek normális vasutat építeni évtizedek óta rendszerfüggetlenül, majd pont 30 km-rel kijebbre tenné meg bárki is, közröhej a felvetés is.
Egyébként meg mivel t. kormányunk anélkül is szarik az emberekre, miattuk nem fog a Ferihegy bővítéséről lemondani, őket még a rossz heylen lévő légifolyosók zaja sem érinti, nem azokban a körzetekben laknak.

Irbisz 2019.02.22. 09:26:00

@nemecsekerno_007:
"A demokrácia meg úgy működik, hogy a többség akarata dönt és vidéken többen élnek. Ez ilyen egyszerű."
De hatalmas területen elszórtan, és a mai viszponyok és gazdasági realitások között a nagyvárosoké a jövő. Jelenleg BP tartja el a vidéket, és Bp. visszafejlesztését hosszútávon az ország és a vidék szívná meg.
akár tetszik, akár nem, ez a nagy büdös realitás.

" A Kárpát-medence a földrajzi egység, ebben kell gondolkodni ha jól működő országot szeretnénk,"
De egy országot nem ilyen szempontok alapján kell fejleszteni, hanem hol van megfelelő számú és képzettségű ember. Az elmaradott, halódó és elöregedett kistelepülszerkezetű megyényi területeken ez sincs meg, sem a ma már alapvetően szükséges infrastruktúra sem. Még ha pénz lett is volna fejlesztésére, nem sokkal lett hasznosabb ezek fejlesztése, mint az idióta és a pénzt később is csak elégető stadionokra költött százmilliárdok.

" a főváros élhetőségét nem lehet a vidék rovására javítani ahogy eddig tették. "
Kevered az okot az okozattal, de ezen meg sem lepődni, kicsit egysíkúan és elavult szemlélettel tekinted a helyzetet.
Ma egyszerűen nem működik a középkorban és az akkori társadalmi, gazdasági viszonyoknak megfelelően kiépült településstruktúra, azt fenntartani, netán fejleszteni olyan, mint a haldokló, több súlyos betegségben szenvedő 100 évest mesterséges lélegeztetéssel és táplálással életben tartani. Egy darabig lehet, jókora erőfeszítéssel és méregdrágán.

Öregnéző 2019.02.22. 09:30:53

Jó Napot kívánok, és valmennyi rálátást az 1988 elött évek nyugdíj befizetéseiről!
Akkoriban nem voltak divatban olyan szavak mint bruttó, netto bár tudtuk a jelentőségét. Viszont nyilván volt tartva ki mennyit kapott kézbe, és így tudni lehetett mennyit nem!
Ezt ma bruttó-nettónak hívjuk! A különbség ment az akkori szocialista-kommunista költségvetésbe!
Ha nem lett volna befizetés akkor nem tudtak volna adni a kedves szüleinek, felmenőinek nyugdíjat, hiszen voltak olyanok és vannak még olyanok akik 1988 elött mentek és azóta is nyugdijasok.
A világon sehol nem tudnak bevétel nélkül nyugdíjat kifizetni! Tehát rossz az az elképzelés, hogy nem volt 1988 elött befizetés! VOLT!! Nem akarom most elmesélni, hogy nem volt áfa, de mégis épült ovoda, iskola, korház (STB.) 1988, elött amit ÖN is használt már életében! Ezeket és a nyugdijat is az akkori dolgozók befizetéséből fedezték! Bár itt sokan megjegyzik, hogy ne utazzon ingyen a nyugger, meg csak 9-után! De még senki nem kereste meg azokat a nyuggereket aki a 1988 elött dolgoztak, és a befizetéseiből felépített korház iskola metro ovodáért fizetne! Nem fogadnám el! Mert én is kaptam NAGYSZÜLŐKTŐL ANYÁINKTÓL APÁINKTÓL!!!! Sokan adtak, és a mostaniak is adnak az utánnuk következő generációnak, ez nem megy másként!
Hangosan kimondom a gondolataimat miközben írom!
A macskám már érti mire gondolok!

Irbisz 2019.02.22. 09:35:22

@KissGecihuszár:
"ilyen az elkúrt ,'90 után indokolatlanul továbbra is mindenek felettinek elrendelt vízfej,s annak nem kevésbé fasz módon túlburjánoztatott agglója!"
Nem indokolatlan te lelkiszegény, hanem gazdasági szükségszerűség :). Ez általános jelenség a fejlett világban, talán ha olvasgatnál, tájékozódnál is orbitális baromságok ideböffentése helyett, magadtól is tudnád ...

" Itt csak egy értelmes megoldás adódik, nevezetesen a vízfejből 1 millió,az agglóból további félmillió lakos szétpakolászása a keleti, déli megyék székhelyeire, egyéb városaiba, tokkal-vonóval, melóhelyestől, sulistól, plazástól! "

Hehe, ilyet még példaképed a nagy sztálin is csak az 30as években csinált, később már ő sem vetemedett ilyenre. persze ilyen ostoba komenistaivadéktől mit is várni.

de ha meg is csinálnád, mert a fideszből még ezt is kinézni, ezek nagyrésze fogná magát, irány a Nyugat, és nagyszerű ötletednek hála 4 év alatt - 1 mió magyar, és az összeomló gazdaság miatt a vidékről is aki tudna, menne nyugatra, igy 10 év alatt 2 millió emberveszteség alsóhangon lenne te hülyegyerek.

Öregnéző 2019.02.22. 10:13:09

@Arcade Macho: Jó Napot kívánok, és valmennyi rálátást az 1988 elött évek nyugdíj befizetéseiről!
Akkoriban nem voltak divatban olyan szavak mint bruttó, netto bár tudtuk a jelentőségét. Viszont nyilván volt tartva ki mennyit kapott kézbe, és így tudni lehetett mennyit nem!
Ezt ma bruttó-nettónak hívjuk! A különbség ment az akkori szocialista-kommunista költségvetésbe!
Ha nem lett volna befizetés akkor nem tudtak volna adni a kedves szüleinek, felmenőinek nyugdíjat, hiszen voltak olyanok és vannak még olyanok akik 1988 elött mentek és azóta is nyugdijasok.
A világon sehol nem tudnak bevétel nélkül nyugdíjat kifizetni! Tehát rossz az az elképzelés, hogy nem volt 1988 elött befizetés! VOLT!! Nem akarom most elmesélni, hogy nem volt áfa, de mégis épült ovoda, iskola, korház (STB.) 1988, elött amit ÖN is használt már életében! Ezeket és a nyugdijat is az akkori dolgozók befizetéséből fedezték! Bár itt sokan megjegyzik, hogy ne utazzon ingyen a nyugger, meg csak 9-után! De még senki nem kereste meg azokat a nyuggereket aki a 1988 elött dolgoztak, és a befizetéseiből felépített korház iskola metro ovodáért fizetne! Nem fogadnám el! Mert én is kaptam NAGYSZÜLŐKTŐL ANYÁINKTÓL APÁINKTÓL!!!! Sokan adtak, és a mostaniak is adnak az utánnuk következő generációnak, ez nem megy másként!
Hangosan kimondom a gondolataimat miközben írom!
A macskám már érti mire gondolok!

KissGecihuszár 2019.02.22. 13:56:45

@Irbisz: jaa, hogy büdös a real vidékről, számos esetben jelentős részben nagyvárosokból, megyeszékhelyekről a vízfejbe "felköltöző" nagytudásúaknak szépen visszaköltözni, amit még akkor sem tennének meg, ha a vízfejbeli (multi) cégek 50-60%-a úgy döntene, hogy nekik aztán édes mindegy, hol székelnek, illetve nem, mert esetleg egy Szolnokon, Miskolcon, B.csabán, stb olcsóbban tudnák működteni a kócerájt, mint az agyonhypeolt, köcsög vízfejben, ahol én már mint bennszülött vizfejbeli sem látok már semmi vonzót, merthogy a romkocsmák számomra (sem)azok! Értem, na itt kezdődik a lokálpatriotizmus totális csődje, mely végső fokon a nem is oly lassú, ámde annál biztosabb pusztulást fogja elhozni a Magyar Nép számára, mert olyan nincs sehol sem, hogy amint egy vidéki lánynak, fiúnak szőrösödni kezd a sunája /fasza, már egyből azon álmodozik, hogy amint teheti, megpattan a "koszfészek" vidéki nagyvárosból, mert csak a vízfejben "van élet". Sajnos, a gazdaság és társadalompolitikai kérdésekben síkidióta mdf kormány volt abban is a leghibásabb, hogy a '90-es évek elején a lovak közé dobta a gyeplőt ezen témában is és ahelyett, hogy szépen irányítgatta vona a hazánkba települni kívánó multi cégeket, nos ehelyett minden invesztor maga dönthette el, hogy a vízfejbe, vagy a vízfej agglójába óhajt-e települni! Brávó! Nézzük meg Cseh,Lengyelországot, Szlovákiát; egyik sem vált ilyen buzi vízfejűvé, mint Hazánk, jobban is állnak minden tekintetben...

Kivlov 2019.02.22. 14:49:29

@élhetetlen:
"60 fölött"?

65-68ig nem szabad nyugdíjba engedni senkit, csak jelentős diszkonttal.

Arcade Macho 2019.02.22. 17:06:13

@KissGecihuszár: lokalpatriota te barom
Ujpesttel verted magad hogy az ÁNTIK idoben milyen jo volt nos mint latod a proli arisztokratakra voltal annyira buszke...
te nagy komcsisüvölvény

Arcade Macho 2019.02.22. 17:07:43

@Öregnéző: koszi
sajnalom de sajna nem tudom a szomszedokbol belinkelni a nyugdijassors reszt, ahol panaszkodtak a nyugdijasok hogy nem tudnak meg KEFIRT sem venni
en a mai nyuggereknek azt kivanom hogy azt kapjak amit akkor a 90es evekbeli nyugdijasoknak adtak...

KissGecihuszár 2019.02.22. 18:27:35

@Arcade Macho: hol írtam ÉN Újpestről, te 1 bites agyú IQ fighter kreténláda??? Olvasni (még-már) tudsz, vagy az sose ment?? Fogadjunk, hogy kegyed egy "felköltözött" faszkalap, aki onnantól, hogy pesti buzeránssá vált, legszívesebben napalmmal pusztítaná ki az egész real vidéket, mely "csak szívja a szerencsétlen főváros vérét"...
milyen buzoid vagy, Bel-pesti, vagy Bel-budai??

élhetetlen 2019.02.22. 23:31:30

@gigabursch: Az egy kérdésed így nem érvényes. Újra próbálom. Ha azt mondják, hogy, ha visszalépsz, akkor a negyven év befizetés fejében megkapod a fizetésed 60-70 %-át életed végéig, vagy elúszik a harminc, harmincöt év befizetés, és van négy milla sajátod, ami tíz év alatt összejött. Ez volt a zsaroló szöveg. Négy millából hány évig tudsz megélni? 1998 indítás, 2011 államosítás. Persze, ha neked ennyi idő alatt összejött 50 milla, akkor megértelek.

chrisred 2019.02.23. 07:31:27

@KissGecihuszár: Az államszocializmusban a párt irányítgathatta az állami vállalatokat, önkényesen létrehozhatott olyan mesterséges vidéki iparvárosokat, mint Sztálinváros. De az MDF-nek semmilyen módon nem volt beleszólása, hogy a Magyarországra tőkét költöztető cégeknek piaci szempontból hol érdemes letelepülniük.

Vicces, ugyanakkor nagyon szomorú, hogy olyan országokkal hasonlítod össze Magyarországot, amelyek nyertesként jöttek ki a XX. századi világháborúkból, míg mi megkaptuk Trianont. Budapest egy 300 ezer négyzetkilométeres nagyságú, több gazdasági régióból álló ország központja volt. A keleti megyéink a Partiummal alkottak szerves gazdasági egységet, az északkeleti megyéink a Felvidékkel, Baranya Újvidékkel, Bács-Kiskun és Csongrád Bácskával és Bánáttal. Ezek katonapolitikai okok miatt szét lettek szakítva, egyedül Budapest és a nyugati megyék maradtak azok, amiknek lenniük kell. Az ország legnagyobb részében a gazdasági önállótlanság és kilátástalanság okozza a társadalmi, etnikai és demográfiai problémákat.

chrisred 2019.02.23. 07:35:52

@Kivlov: Ez a felfogás (is) okozza, hogy a pályakezdő fiatalok csak jelentős késéssel tudnak belekezdeni a karrierjükbe, és 10-20 évvel később jutnak el anyagilag abba a helyzetbe, hogy családalapításba kezdjenek, mint ami természetes lenne. Ez persze nem speciális magyar probléma, az egész nyugati kultúrkörre igaz, ahol az átlagos lettartam, és az aktív korszak az elmúlt évszázadban a duplájára nőtt. Csak nálunk, meg a volt szovjet tömb többi országában a rosszabb anyagi viszonyok miatt még intenzívebben jelentkezik.

KissGecihuszár 2019.02.23. 18:54:38

@chrisred: az a gáz, hogy nekem már jóideje kurvára elegem van a folytonos trianonozásból, ami kerek 99 éve volt, jövőre lesz nagyon kerek 100 éve, ergo '90 után arra igenis lehetett volna a kormánynak, az ÁVÜ-nek, egyéb, a külföldi befektetők kezét markolászó állami társulatnak ráhatása, hogy pl. az épp összeomlani készülő Miskolcra, Salgótarjánra, vagy épp Pécsre, Kaposvárra, Nyíregyre, egyéb keleti, déli városokba is telepítsenek multi cégeket, melyek aztán kellően felpörgették volna a helyi hazai KKV-kat, ez csak elhatározás, akarat kérdése lett volna, illetve a Kohl kancellár által '91-ben felajánlott, az NSZK felé fennálló -gyakorlatilag feléjük állt fenn hazánk államadósságának túlnyomó többsége- államadósságunk !50%-át! azonnal elengedték volna az "NDK-s ügy" pufajkás gyuszóék által amolyan "Européer módon" történt elrendezése okán, míg a másik 50% 2/3-át kedvező feltételekkel átütemezték volna, de antall amolyan jóféle dzsentri módjára közölte, hogy "egy úr mindig kifizeti minden adósságát", s ha ez nem lett volna elég, akkor azévben elment Japánba, ahol a legnagyobb Japán bankok vezetői fogadták és felajánlottak 10 MRD USD hitelt kemény !1%! kamattal!! nos, ezen 2 említett felajánlással amennyiben élt volna ez faszkalap antall és seggfej mdf-je, akkor ma kurvára nem itt tartanánk, ugyanis ezen összegek, illetve az NSZK felé ki nem egyenlíteni muszájt további DEM MRD-k több, mint elegek lettek volna ahhoz, hogy az akkoriban tragikusrövidségű autópálya és számos helyen pálya helyett bőven elegendő 2x2 sávos gyorsforgalmi úthálózatot intezíven fejlesszük, Miskolc is kaphasson egy, akár 2-300 férőhelyes ,ill szállító repcsik fogadására alkalmas , beton kifutópályás, minden időszakban használható repteret, felfejlesszék a B.csabai, Pécsi reptereket, stb. Igen, ilyen "nüansznyi" faszságokon véreztünk el '90-'93 közt,illetve mert basztunk RENDSZERT váltani! A többit meg pontosan tudjuk, nap mint nap érezzük a bőrünkön, pl. a '95-ös bokros csomag súlyos társadalmi hatásait, egyebek mellett a drasztikusan visszaeső születésszámot, stb.

chrisred 2019.02.24. 07:18:30

@KissGecihuszár: A magyar államadósság döntő többsége nem államközi hitelekből állt 1990 környékén, hanem magánbankoktól és kötvényalapoktól felvett kölcsönökből.

KissGecihuszár 2019.02.24. 09:16:03

@chrisred: IIIGEEEN, ezt én is pontosan betéve tudom, de Kohl kancellár az NSZK állam felé fennálló igen tetemes adósságot engedte volna el, a magánbankok felé fennálló esetében pedig közreműködtek volna azok egy részének ÁTÜTEMEZÉSÉBEN.
súlyos, történelmi felelőssége volt az antall regimenek abban, hogy '93-ra gyakoraltilag padlót fogott az ország; ikerdeficit volt, 1.8 milliós munkanélküli táborral, melyek nagy részét le%-ták, korkedvezményes nyuggeresítették, hatalmas volt az államadósság, hiszen a magánbankok felé fennálló, már a '70-es évek vége óta tendenciózusan a legszarabb keresztárfolyamok mellett átváltott hiteleket Hazánk akkori igen negativ track recordja okán hatalmas CDS felárral lehetett csak kiváltani,szóval a múzeumigazgató-történész antall jobban tette volna, ha ő inkább miniszterelnök-helyettesi és mondjuk kultusz miniszteri feladatokat lát el, míg minszterelnöknek olyasvalakit kér fel, aki pénzügyek, a gazdaságpolitika tekintetében egyrészt jéghideg profi és ezt Nyugaton is tudják róla, másrészt kellően következetes az akkor mindenképpen szükséges átalakítások, reorganizációk végrehajtásában! Ez van, az mdf kormány "áldásos" ténykedése folytán az elmúlt 30 évet nemes egyszerűséggel lehúzhatjuk a wc-n...

chrisred 2019.02.24. 09:56:30

@KissGecihuszár: Az NSZK 1987-ben és 1989-ben nyújtott 1-1 milliárdos összegű hitelkeretet Magyarországnak, ami az akkori 22 milliárd dolláros államadósság elenyésző része volt. Az meg, hogy az NSZK közreműködik a magánbefektetők által nyújtott hitelek átütemezéséről szóló tárgyalásokba (esetleg át is vállal belőle, mert tartalmilag erről lett volna szó), olyan elkötelezettséget jelentett volna egy éppen függetlenné váló ország részéről, amit talán nem lett volna tanácsos bevállalni.

KissGecihuszár 2019.02.24. 12:36:46

@chrisred: miért, most FÜGGETLENEKvagyunk, vagy mi?? Hidd el, ezt nemcsak én mondtam már akkoriban és azóta is, túl nagy árat fizettünk, fizetünk azóta is ezért a fasz döntésért, nem is beszélve a Japán bankok igen gáláns ajánlatának elhajtásáért...

Kivlov 2019.02.24. 13:46:29

@chrisred:
Pályakezdő fiatalok jó része 18 évesen kezdhetné a karriert. Mert jó részük felsőoktatásra alkalnatlan. Csakhát egyreszt ingyen van, másrészt jó buli, harmadrészt addig se kell dolgozni.

chrisred 2019.02.25. 06:08:29

@Kivlov: Az ilyesmit egy közösség vagy elfogadja, vagy tesz ellene. Például a fiatalok nagy része fizikailag alkalmatlan arra, hogy esetleges konfrontáció esetén megvédje az országot. Van az a lehetőség, hogy akkor beletörődünk, hogy nem tudjuk megvédeni magunkat, vagy teszünk ellene. Az információs társadalomban a fizikai képességek mellett elsődleges lett a közösség tagjainak szellemi, ismeretbeli képességeinek szintje. Vagy fejlesztjük, vagy beletörődünk, hogy versenyképtelenek leszünk.

Öregnéző 2019.02.25. 16:58:11

Arcade Macho válaszolt neked:

koszi
sajnalom de sajna nem tudom a szomszedokbol belinkelni a nyugdijassors reszt, ahol panaszkodtak a nyugdijasok hogy nem tudnak meg KEFIRT sem venni
en a mai nyuggereknek azt kivanom hogy azt kapjak amit akkor a 90es evekbeli nyugdijasoknak adtak...
Üdvözlöm Arcade Macho! A köszi helyett jobban eset volna, hogy azt írja, így már többet tudok és korábbi válaszom hemzseg a hülyeségtől, de mit várjunk egy Macho-tól?
Szívesen!
Most pedig eljött az a pillanat amikor elköszönök mert sajnos nem tudok olyan közegben valakivel egy témáról levelezni, ahol egy teleregény jelen esetben a Szomszédok a hivatkozási alap!
Nem kell a link, nem szükséges megírni hányadik részben szerepelt ez a bizonyos rész! Nem érdekel mert ez annyira nem releváns, hogy nincs miről beszélni!
Most pedig nem fogok hivatkozni egyetlen látott filmre, sorozatra ahonnét a tudásomat szerezhettem volna.
Csak megköszönöm az összes nyugger nevében, hogy a 90-es évek beli jövedelmet szeretné adni!
Persze tudom, hogy gondolja!
Remélem kedves Nagypapája, esetleg ha van nyugdijas családtagjai is boldogan támogatják Önt!
Én nem voltam még akkor nyugger, nem minősítem az akkori jövedelmeket, de azért olvasni tudok, és ha akarom akkor utánna tudok nézni milyen volt akkoriban. Persze nem a Szomszédok-teleregényből nem is a Dalllas-ból!
Emlékeim szerint az itteni téma az elővárosi tömegközlekedés volt- nagyon sokan egy utálatos, megtürt társadalmi réteget okolták a hibákért. (dédszüleinket nagyszüleinket-szüleinket)
A nyugdijasokat!
Nagyon sok értelmes dolgot is olvashattam volna, de elég keveset találtam, nem hibáztatok senkit, csak elgondolkodtam mi lett volna ha a jelenlegi kormányunk több sávos útat épít, több buszt közlekedtet mondjuk Szigetszentmiklóson, vagy bárhol máshol ahol szükség van!
És ezt nem egy idősödő. elszegényedő rétegre kenem rá!
Nagyon remélem, hogy nem lesz nyugdijas, hiszen gondolom saját magának sem kívánhat ilyen roszat mint teszi most!
Vagy kenjük a Sorosra!
Továábi szép napokat, nyugdij mentes éveket!

Arcade Macho 2019.02.25. 17:37:06

@Öregnéző: "Most pedig eljött az a pillanat amikor elköszönök mert sajnos nem tudok olyan közegben valakivel egy témáról levelezni, ahol egy teleregény jelen esetben a Szomszédok a hivatkozási alap!"

bunkokam gondolom Mikszath helyett is a leveltarakat turod...

Arcade Macho 2019.02.25. 17:39:15

@KissGecihuszár: te kis geci huszár
vagy te voltal az a buvalbaszkodott vagy valami mas, aki elkezdett pofazni hogy de bezzeg az Ujpest es az volt az igazan jo anno amikor meg a cicualizmus nem volt az voult a póóóógári es hajjaj barcsak az lenne ma is es huha de szep

gondoltam miutan FELNYITOTTAM a szemedet hogy hulyesegeket pofaztal anno, akkor legalabb dobsz egy koszit
halatlan geci huszár vagy

KissGecihuszár 2019.02.28. 18:30:14

@Arcade Macho: Figyu macsókám, légy már oly jó, és cpoy+pasteld be konkrétan azt a kommentemet ,ahol én, igen, ÉÉÉNN Újpestre hívatkoztam ebben a blogbejegyzésben, de kíváncsian várok egyéb komentemet is, ahol ÉÉNN azt írtam volna, hogy de bezzeg anno a "boldog Horthysta békeidőkben" sejj, de jó is volt a Főv. IV. kerülete, ami akkor még nem is volt a Főváros része, PLZ...

Arcade Macho 2019.03.01. 09:23:02

@KissGecihuszár: szoval tagadod
lehet amugy hogy igazad van, es valaki mas csinalta, csak ugyanolyan sunyi kepe volt mint neked :)
ezert elnezest kerek hogy beneztem, szorri :)
süti beállítások módosítása