Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Elindult az Éjszakai Járókelő

Elindult az Éjszakai Járókelő

2018. április 23. - jarokelomarietta

A Járókelő Közhasznú Egyesület és a Night Mayor Budapest Egyesület közös kezdeményezéseként elindult az Éjszakai Járókelő oldal, ahol az éjszakai közterület-használattal kapcsolatos problémákat lehet jelezni.

nightmajor_jarokelo_szollosi_8.JPG

Gerencsér Dorka, Night Mayor Budapest Egyesület. Fotó: Szöllősi Mátyás

Tavaly ősszel vetődött fel az ötlet a Night Mayor-csapatban, hogy szükség lenne egy célzottan az éjszakai élet által okozott problémák bejelentésére alkalmas felületre. Felvették a kapcsolatot a Járókelő-csapattal és a Magyar Sörgyártók Szövetsége támogatásával januárban megkezdődött a munka, hogy elindulhasson az idén az Éjszakai Járókelő.

Az Éjszakai Járókelőn fogadjuk az éjszakai élet által okozott közterületi problémákkal kapcsolatos bejelentéseket, amennyiben szükséges, továbbítjuk őket az illetékes hivataloknak, a kapott válaszokat közzétesszük.

Az alábbi bejelentési kategóriákban tudnak a lakosok bejelentést tenni:

  • Graffiti
  • Közrend
  • Közvilágítás
  • Parkok és zöldterületek
  • Szemét
  • Vendéglátóhelyek
  • Egyéb

A vendéglátóhelyekkel kapcsolatos problémáknál a Járókelő első körben az adott vendéglátóhellyel veszi fel a kapcsolatot. Célunk, hogy létrejöjjön a párbeszéd a lakók és a vendéglátóhelyek között és ne jusson el egy olyan szintre a probléma, hogy hatósági intézkedést kelljen eszközölni - ebben működik közre a Night Mayor Budapest Egyesület.

Az indulástól számított első három hónapban a 7.,8. és 9. kerületi vendéglátóhelyekkel kapcsolatos panaszokat kezeljük, célunk, hogy ez év végéig egész Budapestet lefedjük.

Fontos kiemelni, hogy fogyasztóvédelmi panaszokkal kapcsolatban az Éjszakai Járókelő nem tud eljárni. Természetesen ha érkezik ilyen bejelentés, a bejelentőt tájékoztatjuk és segítjük abban, hogy panaszával mely hatósághoz fordulhat.

Az Éjszakai Járókelő ezáltal kettős célt szolgál: fő célunk az érintett felek között a párbeszéd elindítása és facilitálása, illetve olyan adatalapú, interaktív problématérkép létrehozása, mely feltárja az éjszakai élet által okozott közterületi problémákat lokális és budapesti szinten egyaránt, mely a hatóságoknak is segítséget nyújthat, hogy a hatáskörükbe tartozó problémákat mihamarabb orvosolni tudják.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr1913857468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása