Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Best of Járókelő 2017

Best of Járókelő 2017

2018. január 06. - Járókelők

Válogatást készítettünk a legérdekesebb budapesti közterületiprobléma-bejelentésekről, amik a Járókelőre érkeztek 2017-ben. Megtudtuk például, hogy van a fővárosban egy tábla, amit állandóan kidöntenek az autósok, és az is kiderült, hogy néha gyorsabb és egyszerűbb egy lomissal elvitetni a szemetet, mint az egymásra mutogató illetékesekre várni.

80689-59c00a4d87794.jpg

A legtöbb autó egy kosárpályán. Fotó: Dr. Kokas Bálint

A problémát legkreatívabban megoldó bejelentő

Tóth András megunta, hogy a problémát egymásnak passzolgatják a megkeresett szervezetek, inkább elvitette egy lomissal a VI. kerületi Podmaniczky utcában felejtett rozsdás kordont.

A leghosszabb bejelentés

Horváth Bálint a fonódó villamos menti zajterhelésről küldött bejelentést. A zajterheléssel kapcsolatos jelzést saját mérésekkel, a fonódó terveinek, az arról megjelent híreknek és a vonatkozó szabályozásoknak az összefoglalójával egészítette ki.

A legtöbb autó egy kosárpályán

Dr. Kokas Bálint jelezte, hogy ezen az új, kispesti kosárpályán rendszeresen parkolnak az autók. Kiderült, hogy egy streetball pályáról van szó, amit az önkormányzat kifejezetten úgy alakított ki, hogy az a parkoló része legyen.

A legnagyobb öngól

A bejelentő azt kérte az újpesti önkormányzattól, hogy az Attila utca menti füves terület szegélyezését süllyesszék le, hogy könnyebb legyen a parkolás. Az önkormányzat főtanácsosa visszajelzett, hogy a helyi szabályozás szerint Újpesten tilos a zöldfelületen parkolás, és kérte, hogy a jogkövető magatartás és a zöldfelületek megóvása érdekében ne használják a lakók a zöldfelületeket parkolási célra.

A legfunkcionálisabb fémhulladék

A bejelentő fémhulladékot jelentett be az Új Palotai úti vasúti átkelőnél, mert az zavarta a kerékpározásban. A MÁV megállapította, hogy a kifogásolt „fémhulladék” valójában egy biztonsági korlát, amelynek balesetvédelmi szerepe van és a kerékpárokat csak tolva szabad átvinni rajta.

A leggyorsabban megoldott bejelentés

Fónai Kende jelentette be, hogy több helyen hiányoznak az FKF szemetesei az Andrássy úton. Az új szemetesek már másnap kikerültek, így a bejelentést el sem kellett küldeni.

A legtöbbször kidöntött oszlop

A II. kerületi Gábor Áron út egyik középszigetén rendszeresen kidöntik az autósok a közlekedési táblát. Ez valószínűleg komolyabb tervezési hibát jelez. A III. kerületi kormányhivatal megvizsgálta a helyszínt, és kiderült, hogy a gyalogátkelőhöz mindenképpen előjelzések és figyelemfelhívó jelzések szükségesek.

A legmegnyugtatóbb válasz

Nem lopták el a kis Jézust a Parlament előtti betlehemből. A bejelentő ezt sejtette, az Országgyűlés Hivatala azonban megnyugtatta, hogy a kis Jézust hagyományosan december 24-én helyezik a jászolba.

60560-59021e2f4619f_1.jpg

A legjobban elhelyezett felirat

Jól láthatóan fejjel lefelé került ki ez a XVI. kerületi tábla, az önkormányzat munkatársa szerint viszont „a tábla elhelyezése helyes, iránya jó, csak a betűk kerültek rá fordítva”.

A legelőrelátóbb válasz

Gyalogátkelőhelyet kért Lukács Katalin a XVII. kerületi Naplás út – Szent Imre herceg út kereszteződéséhez, mert bejelentése szerint a Rákoscsaba vasúti megállóhely közelségében található útszakasz beláthatatlan. És kapott is: várhatóan 2020-ra, hiszen az illetékesek csak az akkorra tervezett vasútvonal-felújítás részeként hajlandóak kiépíteni a zebrát.

A gyűjtést Fónai Kende és Haris Gergely készítette.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr6313537143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása