Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Rendezvényekre, kitelepülésekre keres önkénteseket a Járókelő.hu

Rendezvényekre, kitelepülésekre keres önkénteseket a Járókelő.hu

2023. március 22. - Járókelők

A Járókelő Közhasznú Egyesületnél 2012 óta dolgozunk azon, hogy segítsük a városlakók, az illetékes önkormányzatok és közműszolgáltatók közötti kommunikációt, hogy az állampolgárok jelezhessék a zavaró közterületi problémákat, és ezzel elősegítsék a mielőbbi megoldásukat. Tevékenységünkbe tartozik az élhető város és fenntartható közlekedés népszerűsítése, valamint a brit Egészséges utcák koncepció megismertetése a hazai közönséggel.

20221008_171155.jpg

Csapatunkba olyan, a városi élet iránt érdeklődő és esetleg releváns tudással és tapasztalattal rendelkező önkénteseket keresünk, akik a tevékenységünket és az Egészséges utcák koncepciót (www.egeszsegesutcak.hu) szívesen népszerűsítenék eseményeken, kitelepüléseken, beszélgetnének az említett témákról a rendezvények látogatóival előre kidolgozott tudásanyagok, játékok, feladatok mentén.  Az önkéntesek segítségére félévente kb. 3-4 alkalommal volna szükségünk civil programokon, zenei és kulturális fesztiválokon és egyéb rendezvényeken.

Mit várunk tőled?

 • A tavasztól őszig tartó időszakban ráérsz havi legfeljebb egy alkalommal (jellemzően inkább hétvége vagy ünnepnap). Az adott esemény napján vagy napjain intenzív, teljes napos jelenlétet, az előtte való pár hétben pedig egy pár órás felkészülést jelentene, ahol közösen alakítjuk ki az eseményhez illeszkedő foglalkozásokat és anyagokat.
 • Érdeklődsz az élhető városok koncepciója, a környezetbarát közlekedés és a fenntarthatóság iránt, esetleg releváns tudásod vagy végzettséged van a területen.
 • Magabiztosan kommunikálsz.
 • Jó a szervező, problémamegoldó képességed.
 • Váratlan helyzetben feltalálod magad, a felmerülő nehézségeket meg tudod oldani.
 • Képes vagy egy előre eltervezett foglalkozás lebonyolítására egyedül vagy másokkal közösen.

Előnyt jelent, ha:

 • Szeretnél azért tenni, hogy a városaink élhetőbbek és rendezettebbek legyenek.
 • Beszélsz angolul vagy más idegen nyelveken.
 • Vannak ötleteid a témában, amiket meg is szeretnél valósítani.

jardafeszt_montazs.jpg

Mit ajánlunk cserébe?

 • Megismertetjük veled a Járókelő tevékenységét és az Egészséges utcák koncepciót.
 • A zenei fesztiválok esetében (pl. SZIGET fesztivál, Ördögkatlan Fesztivál, Eleven Tavasz stb.)  ingyenes belépőt és napi egyszeri étkezést biztosítunk.
 • Önkénteseinknek havi rendszerességgel különböző programokat szervezünk (pl. üzemlátogatás, ismerkedés a főváros életét formáló önkormányzati szakemberekkel, sörözés stb.), amelyekre téged is szeretettel várunk. Ezeken a részvétel nem kötelező, de jó lehetőség megismerkedni a Járókelő csapatával. Ezenkívül évente egyszer tagjaink csapatépítő hétvégén vesznek részt és a karácsonyt is együtt ünnepeljük. 

Ha tetszik a lehetőség, és önkéntesként csatlakoznál a csapatunkhoz, akkor küldd el önéletrajzod Kitelepülő önkéntes tárggyal az onkentes@jarokelo.hu címre, mi pedig hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

Jelentkezési határidő 2022. április 9. 23:59.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr718077756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása