Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Vándorló roncsok – mindössze 50 méterrel került arrébb az elhagyott autó

Vándorló roncsok – mindössze 50 méterrel került arrébb az elhagyott autó

2019. március 26. - jarokelo kata

Néhány napja, egy pikírt twitteres bejegyzés miatt az egész sajtót bejárta egy "gazdátlan" autó híre. A VIII. kerületi Dankó és a Szerdahelyi utca sarkán felejtett rendszám nélküli személyautó ezután a Járókelőn is feltűnt. 50 méterrel arrébb. Az időközben értesített közterület-felügyelet vajon mire jutott?

Az egész sztori azzal indult, hogy valaki Twitteren írt a rendőröknek egy kereszteződésben parkoló, rendszám nélküli autóról a Józsefvárosban. A kommentháborút a 444.hu olyan tanulságosnak találta, hogy gyorsan meg is írta, mire jutott egymással a hatóság és a bejelentő.

A cikk érthető módon leginkább arra koncentrál, hogy hogyan kezeli a rendőrség az ilyen típusú panaszokat, mikor és miért vagy éppen miért nem intézkedik ezekben az ügyekben. Az eljárásrend visszásságainál azonban jóval érdekesebb maga a jelenség. Hiszen a rendszám nélkül hagyott autók valóságos dömpingje tapasztalható városszerte. A Szerdahelyi utcában várakozó egyik csúcstartót épp az elmúlt hetekben sikerült végre elszállítani, hosszas (évekig tartó) huzavona után.

7hccy2cseij7jmews.jpeg

forrás: 444.hu - nem az autó miatt jöttek

A 444.hu idézi, hogy a bejelentő szerint nem pusztán rugalmatlan a rendőrség, amikor a netes panaszok kezeléséről van szó, de szemmel láthatóan jó oka van rá, hogy a konkrét ügyben ne tegyen lépéseket. Az egyik képen ugyanis az látszik, hogy a szabálytalanul parkoló, rendszám nélküli autó közvetlen közelében állt meg egy rendőrautó, de semmiféle intézkedés nem történt. A hatóság mással volt elfoglalva.

A csavar ott jön a történetben, hogy bár a rendőrség állítólag értesítette végül a közterület-felügyeletet, hogy intézkedjenek, március 25-én hétfőn ismét feltűnt a rendszám nélküli Mazda. Ezúttal a Járókelő közterületi problémákkal foglalkozó oldalra beküldött ügyek között, 50 méterrel távolabb „eredeti” helyétől. Az eset több mint furcsa és biztos van rá valami észszerű magyarázat, máskülönben arra kell gyanakodnunk, hogy a Szerdahelyi utca mágikus erőtere marasztalja csupán a gazdátlan autókat.

az amerikai rendszámos roncsról 2017 őszén érkezett az első panasz

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4414716907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ahoj- 2019.03.26. 17:25:12

Ha már 5 méterrel feljebb tolod indul előlről a 30 napos felszólítási idő. Ezzel is időt nyernek.

Konyvtaroslany 2019.03.27. 16:33:34

@Ahoj-: Azt mondod, hogy ha a bejelentés és a tényleges intézkedés közt eltelt röpke pár hét alatt odébb tolják 50 méterrel az otthagyott autót, akkor a rendőr azért nem intézkedik, mert nem egyezik meg a bejelentésben feltűntetett helyszín?!? Mert ha ez igaz, akkor felgyújtom a rendőrséget! Ennyire nehogy már jól álljunk a felderítési statisztikával, hogy ilyen nagyvonalúak legyenek a szabálytalankodókkal! Nagyon fel vagyok háborodva!

László Bennő 2019.03.27. 17:36:48

a kepek szerint az egyik auto egy Mazda 6, a masik pedig egy Voyager(?) tipusu auto. Meg a szinuk sem azonos.

lenörd hofstadter 2019.03.27. 19:41:58

@László Bennő:

Minő meglepő, hogy két különböző autó nem egyforma.
Gyengébbek kedvéért (neked):

"Eddig ez az autó volt a csúcstartó"

Elemezzük szavanként, vagy ennyiből is rájössz, mit bambultál be?
süti beállítások módosítása