Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ezért nincsen szelektív az Erzsébet téren

Ezért nincsen szelektív az Erzsébet téren

2015. május 06. - Járókelők

Az 5. TeSzedd! szemétszedő akcióhoz a Járókelő.hu is csatlakozott, és május 16-án szombaton 9:00-kor az Erzsébet téren szedjük össze a péntek este felgyűlt szemetet. 

Így néz ki az Erzsébet tér egy random tavaszi szombat reggelen.

Arról, hogy az Erzsébet téren nincsen elég szemetes, és mennyire jó lenne már, ha netalán szelektíves is lenne ott, bejelentést küldtünk a FŐKERT-nek és az FKF-nek. Az FKF válaszlevele után pedig a kerületi önkormányzatnak is.

Ugyanis annak, hogy szelektív hulladékgyűjtő edény nincsen az óriáskerék környékén, nagyon szomorú oka van. Az FKF leveléből idézünk:

Az Erzsébet téren nem tudunk szelektív gyűjtőt elhelyezni, mert a kerületi önkormányzat nem fogadja el tartályainkat. Saját beruházásban létrehoztak egy földbe süllyesztett szigetet a Hotel Kempinsky-vel szemben, amit mi ürítenénk, ha műszakilag rendben lenne, de már több éve üzemképtelen.

A teljes választ itt olvashatod. Ha nem szeretnél szemétben gázolni hétvégén az óriáskeréknél, akkor csatlakozz szemétszedő csapatunkhoz a Facebookon! (Szemetes zsákot és kesztyűt a TeSzedd! szervezői biztosítanak.)

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr187434784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaszfej 2015.05.07. 17:00:56

A szelektív hulladákgyűjtés képmutatás.

Girhes Joe 2015.05.07. 18:32:07

@phaszfej:

Annyiban tényleg az, amennyiben az ember bele se gondol abba, mennyi fölösleges szirszart vesz meg, de aztán nagyon szelektíven hajítja ki a kukába. Kicsit olyan, mint a telefontöltő meg a tévé készenléti állapotának pár wattján energiatakarékoskodni, miközben egész nyáron fullon megy a 2000 wattos klíma.

igazi hős 2015.05.07. 22:14:11

@Girhes Joe: 1. DFTT!
2. A felesleges szirszarok nem a szelektívbe mennek (legfeljebb a csomagolásuk), hanem jobb esetben az elektronikai hulladékba. A szelektívbe kerül 1 hónap alatt (nálunk havonta ürítik) úgy 20 tejes doboz, 20-30 ásványvizes palack, pár kólás palack, sörös doboz, rettenetes mennyiségű reklámújság, mindenféle papírhulladék. Minden hónapban megtelik mindkét kuka.
süti beállítások módosítása