Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Végre budapesti önkormányzatok is támogatják a Járókelőt!

Végre budapesti önkormányzatok is támogatják a Járókelőt!

2020. november 17. - Járókelők

A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást találjanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit gondozzák. Az utóbbi hónapokban több budapesti önkormányzat is úgy gondolta, hogy támogatja a Járókelő munkáját, és ezzel is hozzájárul az ügyek gyors kezeléséhez, az önkormányzat és a lakosok közti gördülékeny kommunikációhoz. Rajtuk kívül egy civil szervezet is gyorssegélyben részesítette a csapatunkat.

Tovább
Megújulhat a Halál alagút, megtörténik az elképzelhetetlen?

Megújulhat a Halál alagút, megtörténik az elképzelhetetlen?

2020. november 09. - Járókelők

A Bajza utcát és a Bulcsú utcát összekötő „Halál alagút” sorsa sokakat érdekel. A Járókelő csapatával közterületi problémák megoldásában segítjük a városlakókat, így a weboldalunkra több jelzés is érkezett az alagút súlyosan leromlott állapotával kapcsolatban. Az utóbbi hetekben a Magyar Innovációs és Technológiai Minisztériumtól is, illetve a VI. kerületi önkormányzattól is kaptunk híreket arról, hogy hamarosan várhatóak lépések az ügyben. Győrffy Máté VI. kerületi alpolgármestert kérdeztük a tervekről. De előtte röviden felelevenítjük, mi is történt eddig.

Tovább
Ősszel és télen is legyen a gyalogosoké a rakpart, kérik a civilek

Ősszel és télen is legyen a gyalogosoké a rakpart, kérik a civilek

2020. november 08. - Járókelők
Továbbra is minden hétvégén zárják le az autóforgalmat a pesti alsó rakparton. Ezt kéri Karácsony Gergely főpolgármesternek írt közös levelében a Levegő Munkacsoport, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége, a Járókelő Közhasznú Egyesület, a Kortárs Építészeti Központ, a Közlekedő Tömeg és a Velo Budapest. A Fővárosi Önkormányzat ugyanis úgy döntött, hogy novembertől a hétvégéken ismét az autóforgalom veheti birtokba a rakpartot. A kérést párhuzamosan tették 22 civil szervezet azon javaslatával, hogy az önkormányzat olyan terveket készítsen, amelyek megvalósításával véglegesen és teljes mértékben birtokba vehetik a rakpartot a gyalog, a kerékpárral és a rollerrel közlekedők.

Tovább
Kína új építésű városa még lakosok nélkül

Kína új építésű városa még lakosok nélkül

2020. november 06. - Zágoni Bella

Kína egy 1700 négyzetkilométernél is nagyobb zöld várost épít Csengtu várostól délnyugatra. A látogatókat hatalmas, jól ápolt füves területek fogadják, ezeket mesterséges tórendszer öleli körbe, melyek együtt a Central Park méretét teszik ki. Ez a Tianfu parkváros egyike annak a több száz ökováros fejlesztési projektnek, amellyel a kormány 100 millió embert tervez a falvakból városi területekre költöztetni. Az urbanizáció, az elővárosok terjeszkedése és a nagyvárosokkal való összeépülése évtizedek alatt terjedelmes zöldterületeket, termőföldeket számolt fel és így környezetszennyezést generált, ezért Kína próbál fenntarthatóbb módot találni a terjeszkedésre, jobb életkörülményeket teremtve állampolgárai számára.

Tovább
6500 Ft-ért válaszol Gárdony önkormányzata egy eldöntendő kérdésre

6500 Ft-ért válaszol Gárdony önkormányzata egy eldöntendő kérdésre

2020. október 28. - Járókelők

A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat nem csak Budapesten, de 24 vidéki városban, hogy a közterületen észlelt problémáikat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást találjanak. Gárdonyban már több mint két éve fogadják az önkénteseink az ott élők lakossági bejelentéseit, a helyi önkormányzat azonban egy ideje nem válaszol, ezért megpróbáltunk valami mást.

Tovább
Reklámhálóba csomagolják Budapestet, az illetékesek pedig tétlenül nézik

Reklámhálóba csomagolják Budapestet, az illetékesek pedig tétlenül nézik

2020. október 26. - Fónai Kende

Az elmúlt években csendben reklámokba csomagolták Budapestet, gomba módjára szaporodtak el az épületek homlokzatát eltakaró óriási reklámhálók. Ezek a reklámok nemcsak a városképet rontják, de illegálisak is, az illetékesek mégsem lépnek fel hatékonyan. A Járókelő weboldalán közterületi problémákat jelenthetnek a városlakók, az utóbbi években reklámhálókkal kapcsolatos jelzéseknek sem voltunk híján, s miközben az illetékeseket és a megoldást kerestük, aggasztó történet bontakozott ki előttünk.

Tovább
“Találkoznak a munkáinkkal a megrendelők és pont azért keresnek meg, mert tetszik nekik"

“Találkoznak a munkáinkkal a megrendelők és pont azért keresnek meg, mert tetszik nekik"

2020. október 21. - Zsuzska Molnár

Budapesten sok street art alkotással találkozhatunk. A Színes Város és a Neopaint csoport (A velük készült interjúnkat itt olvashatjátok.) falfestményeit is sokan ismerik. De mi a helyzet a vidéki alkotókkal? Májusban szegedi street artosok, Marton Ákos és Vinkó Leó, azaz a Muralpaint csapat óriás fecskéivel ismerkedhettünk meg egy környezetvédelmi street art projekten keresztül.

Tovább
Rejtett kincsek - zöldterületek, parkok, amiket alig ismerünk

Rejtett kincsek - zöldterületek, parkok, amiket alig ismerünk

2020. október 16. - Zágoni Bella

A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémáikat jelezhessék, és arra az illetékesek megoldást találjanak. Felületünkön az egyik legnépszerűbb téma, amellyel kapcsolatban számos lakossági jelzés érkezik, a városi zöldterületek. Az év első felében is megtapasztalhattuk, hogy milyen fontos a városban lakók számára az élhető környezet, azok a területek, ahol sétálhatnak, sportolhatnak, ücsöröghetnek, a szülők a gyerekeikkel játszhatnak, ahová a kutyatulajdonosok is kimozdulhatnak a kedvenceikkel. Néhány kevésbé ismert parkot, teret szemléztünk.

Tovább
Forgalomcsillapított zónák, avagy a Mini Hollandia program

Forgalomcsillapított zónák, avagy a Mini Hollandia program

2020. október 13. - Szalai Kriszta

A forgalomcsillapított zónák gyorsan a közbeszéd tárgyává váltak az Egyesült Királyságban, különösen Londonban. Ez a viszonylag gyorsan és olcsón kialakítható megoldás illeszkedik a kormányzat által támogatott vészhelyzeti intézkedések sorába, melyek a (COVID és a közlekedés szempontjából is) biztonságos gyaloglást és kerékpározást támogatják az autóhasználattal szemben, mivel a tömegközlekedés továbbra is korlátozott kapacitással működik. 

Tovább
süti beállítások módosítása