Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

A Lánchíd forgalmi rendjének felülvizsgálata elengedhetetlen és időszerű lépés

A Lánchíd forgalmi rendjének felülvizsgálata elengedhetetlen és időszerű lépés

2022. november 16. - Járókelők

A Lánchíd Budapest és Magyarország egyik legismertebb, szimbolikus értékű építménye, így szükségesnek tartjuk, hogy végre történelmi értékéhez méltó szerepet kaphasson, ahogyan az hasonló belvárosi hidak esetén már számos másik európai városban is megtörtént. Ennek érdekében a felújítás előtti, közlekedésben betöltött szerepe érdemi felülvizsgálatra szorul, hogy állandóan túlterhelt közlekedési folyosó helyett - melynek minden közlekedő vesztese volt - olyan rendszer jöjjön létre, amelyben nyertesei is vannak a híd használatának.

Tovább
Virágba borulnak a városok, amikor elvadulnak a zöldterületek

Virágba borulnak a városok, amikor elvadulnak a zöldterületek

2022. november 01. - Járókelők

Egyes városok, Dublintól Dessau-ig hagyják, hogy az egykor gondozott zöldterületeket újra meghódítsák az őshonos virágok és füvek, amelyek a rovarok, madarak és vadon élő állatok szélesebb körét vonzzák magukhoz. Egy ilyen paradigmaváltás azonban időbe telik. Mi történne, ha felhagynánk a városi zöldterületek gondozásával, ha  félretennénk a fűnyírót, és hagynánk, hogy az őshonos füvek, gyógynövények, cserjék és vadvirágok végezzék a maguk dolgát?

Tovább
A Járókelő oldalt használom már egy ideje, mondhatom, hiánypótló

A Járókelő oldalt használom már egy ideje, mondhatom, hiánypótló

2022. október 18. - Járókelők

A Járókelő Egyesület ingyenesen használható hibabejelentő oldalt üzemeltet, amely segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, leszakadt szemeteseket, lekopott zebrákat, összetört megállókat, elhagyott autókat és sok más problémát, amelyet közterületen tapasztalnak. Emellett az élhető, fenntartható, egészséges városokkal kapcsolatos tudásanyagokat és jó gyakorlatokat oszt meg. A csapat 2019-ben jelentette meg az Egészséges utcák kiadványt, amely az eredeti Healthy Street koncepció fordítása, de emellett magyarországi példákat is bemutat. A szervezet tevékenységét, a bejelentőfelület megújítását és az Egészséges utcák indikátorainak széleskörű megismertetését 2022 és 2023 folyamán a Market Építő Zrt. támogatja. Báthory Balázst, a cég innovációkért és stratégiai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettesét és Kehrer Ádámot, a Járókelő operatív vezetőjét kérdeztük az együttműködésről. 

Tovább
Panaszkodni mindenki tud, de a Járókelő a problémák megoldásában is segítséget nyújt

Panaszkodni mindenki tud, de a Járókelő a problémák megoldásában is segítséget nyújt

2022. október 03. - Járókelők

A Járókelő 10 éve segíti a városlakókat abban, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást biztosítsanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit is gondozzák, több száz illetékessel, szolgáltatóval, fenntartóval tartjuk a kapcsolatot, az elmúlt évtizedben felhalmozott tudás révén gyors és hatékony ingyenes szolgáltatást nyújtunk a városi lakosság számára civil szervezetként. Az egyesület az utóbbi években már önkormányzatok számára elérhető szolgáltatást is kínál, amit most Zugló önkormányzata is igénybe vett. Horváth Csabát, a kerület polgármesterét kérdeztük az együttműködésről.

Tovább
Szavazzunk egy élhetőbb Budapestre!

Szavazzunk egy élhetőbb Budapestre!

2022. augusztus 05. - Veress Luca

Idén is folytatódik a főváros közösségi költségvetése, a lakosok három kategóriából (Zöld Budapest, Esélyteremtő Budapest és Nyitott Budapest) választhatják ki a számukra legszimpatikusabb kis és nagy projektjavaslatokat. Sok civil szervezettel együtt a Járókelő Egyesület is azt szeretné, hogy minél több zöld, gyalogos-, és kerékpárosbarát városi terület álljon rendelkezésünkre Budapesten. Így mi kiemelten támogatjuk azt az öt ötletet, amelyek hozzájárulnak ezen célok megvalósulásához. 

Tovább
Járókelősnek lenni pedig egyszerűen menő!

Járókelősnek lenni pedig egyszerűen menő!

2022. július 27. - Járókelők

Ghira Zsófi többszörösen is erősíti a Járókelő csapatát; ügykezel és fordít, de a vele készült interjúból kiderül, hogy emellett elképesztően sok dolgot csinál még: urbanisztikát tanul, doktorit ír, kutat, fordítói képzésre jár, nyári egyetemen vesz részt, európai díjat nyer, maratont fut, ezek egy részét szerinte vonatozás közben is lehet, mert azt is imádja.

Tovább
süti beállítások módosítása