Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Végre budapesti önkormányzatok is támogatják a Járókelőt!

Végre budapesti önkormányzatok is támogatják a Járókelőt!

2020. november 17. - Járókelők

A Járókelő 2012 óta segíti a városlakókat, hogy a közterületen észlelt problémákat jelezhessék, és arra az illetékesek mielőbb megoldást találjanak. Önkénteseink akár napi 150-200 lakossági bejelentés fejleményeit gondozzák. Az utóbbi hónapokban több budapesti önkormányzat is úgy gondolta, hogy támogatja a Járókelő munkáját, és ezzel is hozzájárul az ügyek gyors kezeléséhez, az önkormányzat és a lakosok közti gördülékeny kommunikációhoz. Rajtuk kívül egy civil szervezet is gyorssegélyben részesítette a csapatunkat.

csapat.jpg

A Járókelő csapata 2019-ben

A Járókelő követői közterületi problémákra, például lekopott zebrákra, hiányzó szemetesekre, foltozásra váró kátyúkra, sőt, időnként balesetveszélyes helyzetekre hívják fel a figyelmet és ilyen módon sok esetben a közfeladatokat ellátó szervek tevékenységét segítik azzal, hogy olyan „felderítő munkát” végeznek, amelyre az adott illetékes idő vagy erőforrás hiányában nem tud elegendő figyelmet fordítani. 

A Járókelő csatornái láthatóvá teszik a lakosok igényeit, kéréseit, és nem utolsósorban ez a nyilvános felület azt is  biztosítja, hogy az egy-egy közterületi probléma kapcsán történő intézkedés mindenki számára látható legyen, így ha esetleg az ügy iránt érdeklődők többen vannak, a külön-külön történő értesítésük is megspórolható.

Országszerte közel ötszáz önkormányzattal, városüzemeltetési osztállyal, közszolgáltatóval, kormányhivatallal és sok más illetékes szervvel tartják önkénteseink a kapcsolatot, és járnak az ügyek végére. 

Ezt a munkát az utóbbi hónapokban több önkormányzat is elismerte. Korábban már hírt adtunk arról, hogy az I. kerület vezetése egy együttműködési szerződésben erősítette meg velünk szakmai kapcsolatát, a II. és a VII. kerület pedig most anyagilag is beszállt tevékenységünk támogatásába.

Elsőként Budapest Főváros II. Kerület Önkormányzata kötelezte el magát a nyár végén egy havi rendszeres, 150 ezer forintos segítséggel. Az első budapesti önkormányzat volt, amely elismerte és jelenleg is támogatja a munkánkat. Nézd meg, milyen ügyeket jelentettek be a Járókelőn a II. kerületben!

VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzata 2020 szeptemberétől decemberig, négy hónapra ítélt meg a helyi civil pályázati alapból működési támogatást. Nézd meg, milyen ügyeket jelentettek be a Járókelőn a VII. kerületben.

És végül az önkormányzatok mellett egy civil szervezettől, a Ferencvárosi Közösségi Alapítványtól is kaptunk egy egyszeri 200 ezer forintos gyorssegélyt, amit egy pályázat keretében ítéltek meg nekünk. Nézd meg, milyen ügyeket jelentettek be a Járókelőn a IX. kerületben.

Követőink, önkénteseink és munkatársaink nevében is köszönjük mind az önkormányzatok, mind a civil szereplők bizalmát és a támogatását! A koronavírus-járvány idején nagyon fontos intézkedés, hogy az önkormányzatok támogatják a civil szervezetek munkáját, hiszen ezt a szektort is rendkívüli mértékben sújtja a járvány hatása.

Ha úgy gondolod, te is szívesen hozzájárulnál ahhoz, hogy a Járókelő továbbra is folytathassa azt a munkát, amellyel a szebb, biztonságosabb, egészségesebb és élhetőbb környezetért tesz, látogass el a támogatói kampányunk oldalára!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr4416288732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frikazojd · http://kocs.ma 2020.11.17. 22:20:14

NAHÁT tiszta olyan mintha valahol végre nem magyargyűlölő nemzetellenes tolvajok a polgármesterek akkor ott tesznek valamit az meberekért.

EZ VESZÉLYES!

cardiobascuralis 2020.11.18. 03:36:38

Magyarul sikerült a bloglolással összekoldulnotok egy csomó pénzt a semmiért.

Inkább dolgoznátok.
Azzal is lehet pénzt keresni.

Járókelők 2020.11.18. 08:15:41

@cardiobascuralis: Kedves Kommentelő! Mi elsősorban nem blogolunk. A Járókelő egy 8 éve működő civil szervezet. Fő tevékenységünk, hogy közterületi problémákat fogadunk a weboldalunkon keresztül, ezeket továbbítjuk az illetékes szerveknek, segítve ezzel a városban élők életét és az ügyek megoldását. Kis stábbal, főleg önkéntesekkel dolgozunk, és az utóbbi 8 évben első alkalommal hirdettünk meg támogatói kampányt, mert az idei év minket is nehéz helyzetbe hozott. Első alkalommal kaptunk önkormányzati támogatást, miközben sok esetben az önkormányzatok munkáját segítjük. Munkánkról a weboldalunkon tájékozódhatsz, ahogy azt is elolvashatod, hogy mire költjük a hozzánk érkező támogatásokat. Kis létszámú stábunk minden tagja dolgozik. Az ő nevükben is köszönjük a hozzánk érkező segítséget!
süti beállítások módosítása