Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

10 megoldott, budapesti bejelentés a Járókelőn

10 megoldott, budapesti bejelentés a Járókelőn

2020. június 09. - Járókelők

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön. Megoldottként zárjuk le azokat a jelzéseket, amelyek kapcsán vagy az illetékes vagy a felhasználónk arról tájékoztat bennünket, hogy a hibát kijavították, az ügyet megoldották. Akár kicsi, akár nagy problémáról is legyen szó, a környezett mindenképp tisztább, szebb, biztonságosabb lesz. Ezekből a megoldott ügyekből gyűjtöttünk össze tizet.

10. Kipufogószag a buszon

Olvasónk a buszon kipufogógáz szagot érzett, amely nem csak kellemetlen, de az egészségre is veszélyes.  A BKK Ügyfélszolgálata megköszönte az észrevételt, a kellemetlenségekért elnézést kért és tájékoztatott bennünket, hogy a BKV Zrt. a jelzett autóbuszt műszakilag átvizsgálta, és a szükséges javítást elvégezték.

kipufogogaz.jpg

9. Egy teherautónyi szemét - XIX. kerület

A Nagykőrösi úton valaki úgy tűnik, jó nagy adag szeméttől szabadulhatott meg. Lehet, hogy kisteherautót bérelt a szállításhoz, a felhasználónk szerint kamionnal érkezett.  Megoldottként zártuk az ügyet, a bejelentő írt nekünk, hogy a helyszínt megtisztították, kint van egy konténer, amibe valószínűleg az összeszedett szemét került, és a területre való bejutást egy lánccal megnehezítették.

szemet1.jpg

8. Hibás hangjelzés a gyalogátkelőhelynél - XIV. kerület

Olvasónk életveszélyes helyzetre hívta fel a figyelmet. A Szugló utca, Nagy Lajos Király útja kereszteződésben a gyalogátkelőhely lámpája és hangjelzése nem volt szinkronban, ellentétesen jeleztek. A Budapest Közút válaszában pár napon belül tájékoztatott bennünket, hogy a jelzőlámpa-szervízük elvégezte a hiba javítását.  

hangjelzes.jpg

7. Kirándulóútra dőlt fa - III. kerület

Az Orszagos Kék Túra útvonalán egy kidőlt fa akadályozta a III. kerületi kirándulók közlekedését. Továbbítottuk a Pilisi Parkerdőnek a levelet, az olvasónk pedig öt nap múlva jelezte, hogy megoldódott az ügy.

fa_1.jpg

6. Graffitik és matricák - Deák Ferenc tér

Graffitik és matricák borították a város egyik legforgalmasabb aluljáróját a tájékozódást is megnehezítve, továbbá esztétikailag sem túl szép látványt nyújtva. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. négy nap múlva jelezte, hogy az egész aluljárót megtisztították. Mi mást mondhatnánk? Nagyon köszönjük!  

deak.jpg

5. Beszakadt aknafedél - IX. kerület

A képek önmagukért beszélnek. Brutálisan megrongálódott ez az aknafedél, amire valószínűleg egy személyautónál jóval nehezebb jármű hajtott fel. A probléma bejelentője küldte a képet, amelyen már a megújult fedél látható. Azért azon túl, hogy ez sokkal szebb, végre biztonságos is.

csatornafedel.jpg

4. Kilapított terelőoszlopok - XI. kerület

Ilyet még nem is láttunk. Mi lapíthatta ki ezeket a pollereket ennyire? A Siroki és a Váli utca kereszteződésében valaki vélhetően ráhajtott két terelőoszlopra, amelyek így kidőltek és balesetveszélyessé váltak. Felhasználónk rövid időn belül jelzett, hogy meg is oldódott a probléma, és az illetékes, Újbuda önkormányzata is ugyanezt válaszolta a levelünkre.

blog.jpg

3. Por és mocsok az Alkotás utcai villamosmegállóban - I. kerület

A képen látható az a rengeteg por, kosz, gyom és cigarettacsikk, ami hosszú idő alatt halmozódhatott fel, talán már évek óta nézhették a környékbeliek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. három nap múlva jelezte és fényképpel “igazolta”, hogy milyen gondosan megtisztították a megállót. 

por.jpeg

2. Betört üveg - III. kerület

A Bálint György utcai buszmegálló üvegfala már napok óta össze volt törve. Az olvasónk jelzését követő napon a JCDecaux már ki is javította a problémát. Ők egyébként mindig nagyon gyorsan reagálnak a lakossági bejelentésekre.  

uveg.jpg

1. Szivárgó tűzcsap - XIX. kerület

A tűzcsap közvetlen környezete vízben állt, sarat, bűzt okozva. A Fővárosi Vízművek 6 órával (!) a jelzés után válaszában tudatta velünk, hogy a munkatársaik kijavították a hibát, és megköszönték a hiba bejelentését. Rekord gyorsaság! Megérdemlik az első helyet!

tuzcsap.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr7815738572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása