Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

A 10+1 legbosszantóbb megoldatlan, budapesti bejelentés a Járókelőn

A 10+1 legbosszantóbb megoldatlan, budapesti bejelentés a Járókelőn

2020. május 28. - Járókelők

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy jelezhessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön. Megoldatlan címkével látjuk el azokat a lakossági bejelentéseket, amelyekre egy év elteltével sincs megoldás, nem érkezik válasz, esetleg az illetékes elutasítja a kérést, mert nincs lehetősége a probléma javítására, megolására vagy egyszerűen csak nem ért egyet azzal, hogy a bejelentő kérése jogos és indokolt. Az utóbbi hónapok megoldatlan, budapesti ügyeiből válogattunk.

10. A nagy beton izé - XVII. kerület

A bejelentő nem tudta, mi célt szolgál, de a válaszból kiderült, hogy ez egy kukatároló. Valóban nem szép, egy óvoda előtt akár lehetne esztétikusabb is a környezet, ezért kérték a lefestését. Az önkormányzat válasza határozott volt és tömör: “Hivatalunk nem tervezi az óvoda kukatárolójának lefestését.”

kukatarolo.jpg

9. A szétesett Telekom szekrény - VII. kerület

Ez a történet igen érdekesen alakult. Bejelentőnk elküldte ezt a képet, amelyre azt a választ kaptuk, hogy a javítás sikeresen megtörtént. Egy másnap arra járó anonim járókelő azonban azzal szembesült, hogy a probléma megoldása nem biztos, hogy tökéletesen sikerült. Igaz, hogy már máshol, de megint nyitva volt. Ezt követően ismét elküldtük az ügyet az illetékeseknek. Többé nem kaptunk választ.

telekom.jpg

8. A folyton növő fák esete - XX. kerület

Itt bizony megnőttek a fák, és az aszfaltból számukra meghagyott részt is kinőtték, sőt a járdát is feszítik. A bejelentő azt kérte, hogy kapjanak nagyobb teret, és kiemelte, hogy semmiképp se essen bántódásuk. Bántódásuk nem esett, de más sem történt velük, mivel az illetékes önkormányzat elutasította a kérést, mondván, nincs elég hely ehhez, akadályozná a gyalogosok közlekedését. Nekünk a fotók alapján nem így tűnik, de ismerünk olyan jó példákat is, ahol inkább bővítették a járdát annak érdekében, hogy megmaradhasson az árnyat adó növényzet.

fa.jpg

7. Megállt a köztéri óra - VI. kerület

Ez az óra régóta megbízhatóan mutatta az időt a Nyugati téren. Aztán egyszercsak megállt. A bejelentőnk észlelete a hibát, az illetékes azonban úgy döntött, hogy túl nagy kihívás az óra újraindítása, így egyszerűen letakarták és nem válaszoltak.

ora_1.jpg

6. Támadnak a madarak - III. kerület

A III. kerületből alapvetően sok bejelentést kapunk szemetes területekkel kapcsolatban. A Flórián téren és környékén ismerős jelenséget tapasztalt a felhasználónk: a madarak szétszedik a szemeteseket egy kis maradékot keresve. Fedeles szemétgyűjtőket kért, ami valóban jó megoldás lehet. Az önkormányzat szerint viszont nincs szükség erre, hiszen ürítik a kollégák a hulladéktárolókat és összeszedik a szétszórt szemetet. Sajnos a madarak naponta többször is járnak arra, a kollégák viszont nincsenek ott egész nap.

obuda.jpg

5. Egy flottára való elhagyott autó - IV. kerület

Az elhagyott autók nagyon sok bosszúságot okozhatnak, feleslegesen foglalják a helyet, sokszor a mások számára értékes parkolóhelyet, és némelyik rossz állapotú vagy pusztulásnak indult darab esztétikailag sem nyújt túl szép látványt. Bejelentőnk egy egész flottára való, forgalomból kivont autót talált. Az elszállítással kapcsolatos jogszabályokra hivatkozva azonban az önkormányzat nem lépett az ügyben. Általában ugyanez a helyzet a gazdátlan kerékpárokkal és motorkerékpárokkal is.

autok.jpg

4. Kikopott, szörnyű állapotban lévő, egykor jobb napokat látott zöldterület - XIV. kerület

Ez a terület régebben olyan szép volt, mint a fa környékén látható kis sziget: szép, sűrű, zöld fű borította. Zugló önkormányzata bejelentőnk panaszára részben forráshiány miatt mondott nemet, részben azért mert a parkolásgátlók rontják a városképet. Szerintünk ez látvány sem javítja azt. Az egyetlen megoldás az lehet, hogy a környéken lakók veszik kézbe az ügyet, és „gerillazöldítéssel” oldják meg a problémát. Ám sajnos a tilosban parkoló autók miatt nem biztos, hogy tartós eredményt tudnak elérni. 

zoldterulet.jpg

3. Túl kicsi kuka - IX. kerület

A Mester utca/Könyves Kálmán körút megállónál készült ez a kép. A szemetelés bosszantó, ám sokszor a közigazgatás sem könnyíti meg a helyzetet. Ezen a helyen például a buszra várakozva - főleg ha sietünk -, szinte lehetetlen másik kukát találni. Itt viszont láthatóan nincs elég hely. A BKK válasza szerint normál használat esetén megfelelő ez a szemetes. Reméljük, a szemetelők is tisztában vannak vele, hogy csak a megengedett, “normál” mértékben ajánlatos hulladékot kidobni.

kuka_1.jpg

2. Odalett a szép gyep! - IX. kerület

A Nehru parton erősen elkopott a gyep. A felhasználónk kérte, hogy gondozzák a terepet. A FŐKERT nem szokta túlragozni az indoklást, most is elég röviden válaszoltak: “A bejelentés helyszínén fűmagvetést jelenleg nem tervezünk.” Mondjuk azt nem írták oda, hogy legközelebb is bizalommal forduljon hozzánk!

nehru.jpg

1. Szörnyű állapotú buszmegálló – Akadémiaújtelep, XVII. kerület

Talán egyetértünk abban, hogy ennél többet érdemel egy buszmegálló. Ilyen padra bizony, senki sem ülne le szívesen. A megújítási kérelemre érkezett válasz elutasító volt. Arra hivatkozott a BKK Ügyfélszolgálata, hogy a vizsgálat során a munkatársak nem találtak szerkezeti hibát, és az esztétikai ráfordítások csak másodsorban jöhetnek szóba. Az lehet, hogy stabilan áll, csak így senki nem fogja használni, pedig egy kis festés sokat javítana a helyzeten.

buszmegallo.jpg

+1 A gazdátlan csatornafedél - III. kerület

Több mint egy éve érkezett a bejelentés egy megrepedt csatornafedélről, azóta sajnos romlott a helyzet, letört róla a darab. Mi egy évig kerestük az illetékest. Leveleztünk a NKM Nemzeti Közművekkel, a helyi önkormányzattal, a Főpolgármesteri Hivatallal és a Fővárosi Csatornázási Művekkel is, de mindenki azt mondta, nem hozzájuk tartozik. Most újabb bejelentés érkezett, de félő, hogy nem találjuk meg az illetékest, ez viszont így balesetveszélyes.

fedlap.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr115726834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P1sty 2020.05.28. 13:56:38

A Nehru park a kutyások miatt ilyen. Az egész parkba tilos kutyát vinni, mégis mindig tele van velük, csak ez senkit nem érdekel. Aztán a gyerekek szaladgálhatnak a kutyaszarban.

lutria 2020.06.09. 18:23:58

Ezek a Telekom szekrények nem maguktól ilyen "szétesősek",nálunk is mindig felfeszítik őket-valszeg mindig mások-egyszer belenéztem egy ilyenbe és csak hajszál vékony telefon vezetékek vannak benne amit nem éri meg ellopni-de ez csak akkor derül ki miután felfeszíti őket egy olyan aki kezdő a fém újrahasznosító szakmában...
süti beállítások módosítása