Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

A csúcstartó roncs, amitől sosem szabadulunk

A csúcstartó roncs, amitől sosem szabadulunk

2020. február 12. - jarokelo kata

Emlékeztek a VIII. kerületi roncsra a Szerdahelyi utcában, aminek az elszállítására csaknem három évet vártunk? A jó hír, hogy végül sikerült eltakarítani a közterületről. A rossz, hogy valamilyen rejtélyes módon újra előkerült. Ezúttal valahol Budaörs és a XI. kerület közigazgatási határán.

Régi ismerős.

A VIII. kerületi roncs ügye többé-kevésbé eredményesen zárult, amikor egy évvel ezelőtt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), hosszas huza-vona után, 15 másik roncs társaságában elszállította a járművet, amiről addigra az amerikai rendszám is lekerült. A rendszám megléte az egyik legnagyobb gátja annak, hogy a most hatályos szabályok szerint elszállítsanak egy autót a közterületről. Hiába áll ott nyilvánvalóan gazdátlanul, összetörve, akár évekig.

Újra itt van! Ezer közül is megismernénk

Nem csoda, hogy önkéntes ügykezelőnk nem hitt a szemének, amikor egy januárban befutott panasz fotóján ráismert a rongált járműre, aminek a beltere – nem mellékesen – az évek alatt példátlan szemétlerakattá alakult.

291860-5e287296dc63a.jpg

Igen, ott lapul!

Noha mi először úgy okoskodtunk, hogy Budaörshöz tartozik az autó, a helyi közterület-felügyelet megírta, hogy ez bizony továbbra is a főváros problémája, bár ezúttal a XI. kerületé. E sorok írásakor még nem érkezett válasz Újbuda közterület-felügyeletétől, de annyit biztosra vehetünk, hogy az autó a FÖRI által is használt telephelyről történt kiváltása óta, a volt telephely bejáratától pár méterre hever a zöldterületen.

De miből gondoljuk, hogy kiváltották?

A roncs autók sorsa vagy ez, vagy a bontó. Esetleg árverésre viszik. Ráadásul a FÖRI telephelye történetünk idején költözni kényszerült. A 2019. év első negyedévében a FÖRI elszállított autók tárolására használt telephelye a budaörsi repülőtér egy elkerített részén működött szerződéses partnerük, az ATC Aircom Kft. üzemeltetésében. Csakhogy a Kft. felmondta a szerződését, nehéz helyzetbe hozva ezzel a FÖRI-t és más önkormányzatok közterület-felügyeletét is. Információnk szerint, az autót még a telephely felszámolása előtt kiválthatta a tulaj, így az már nem költözött a X. kerületi Kozma utcába, az új telephelyre. 

screenshot_2020-02-09_atc_aircom_kft_telephely.jpg

Fotó: Google

Miért olyan biztos, hogy a XI. kerületben ugyanaz az autó áll, mint korábban a VIII. kerületben?

Bár a legutóbbi bejelentéshez egy elég messziről készült a fotót csatolt a felhasználónk, de az határozottan kijelenthető, hogy megegyezik a modell, a szín, a törött ablakok takarása és a bal oldalt található fehér színű sérülésnyom is, ami a Google Streetview fotóján is jól látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr1015454592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiskutyauto 2020.02.12. 23:39:25

Ebben lakik már valaki szerintem. Oda jár WC-re a Toitoi-ba...
süti beállítások módosítása