Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Iskolába küldjük a ferihegyi liftet

Iskolába küldjük a ferihegyi liftet

2019. szeptember 05. - jarokelo kata

Úgy esett, hogy a sokak által sokat kárhoztatott Ferihegy vasúti megállóhely nem működő felvonóiról éppen hat éve kaptuk az első panaszt a Járókelő oldalán. Ehatároztuk tehát, hogy mivel a mi számításaink szerint éppen elérte az iskolaérett kort, első osztályba küldjük a működésképtelen felvonót.

69180136_2075683559199314_6083971275301060608_o.jpg

A nem működő liftnek tanszereket is viszünk, amit persze valódi iskolások kapnak majd meg az Indahouse Hungary Egyesület közvetítésével a hernádszentandrási tanodában. Ha szeretnéd támogatni az akciót, akkor gyere el a VIII. kerület Horánszky utca 13-ban (H13) és rakd le nekünk a portán a Járókelő nevére, amit az iskolásoknak szánsz. Az adományt reggel 8 és este 8 között bármikor behozhatod.

Amit várunk: alsós füzetcsomag, filc, ceruza, nyomtató papír, ragasztó, olló, cellux vagy hátizsák.

Ha személyesen nehezen tudod megoldani, akkor a támogatói oldalunkon keresztül is segítheted a gyűjtést. A közleménybe mindenképpen írd bele, hogy LIFT.

Fotó: Indahouse Facebook

Ha tettél a jó ügyért már nincs más dolgod, mint eljönni velünk szeptember 7-én szombaton délelőtt 11.00 órakor a Ferihegy vasúti megállóhelyre. Az első adományt már meg is kaptuk a tanszerekre. Persze felajánlás nélkül is bárki részt vehet a flashmobon.

Babakönyv. Az első fotók a Járókelőn.

A lift történetét egyébként felesleges is lenne részletesen ismertetni, hiszen már az első napján sem működött. A folyamatos javítgatás után végül minden felvonót kivont a forgalomból a MÁV, vagyis a helyszínen több olyan liftet is lesz alkalmunk megcsodálni, amelyik használhatatlan. Most ott tart a dolog, hogy 2020-ra ígérnek teljes cserét, de az is biztos, hogy a megállóhelyen sok a gond. És hiába, hogy megszűnt a terminál forgalma, akik itt laknak, talán megérdemelnének ennyi törődést. Arról nem is beszélve, hogy a Nyugatiból érkezve itt lehet átszállni Ferihegy 2-es terminál felé. Vagyis nehezen lehetne eldugott zugnak nevezni ezt a megállót.

Állapotok.

Ha szeretnétek tudni, hogy mit adunk a liftnek és hogyan alakul az akció, mindenképpen kövessetek minket a Facebookon is! Ahol egyébként az esemény oldalát is megtaláljátok!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr2915039734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodocsgabor 2020.11.10. 18:57:43

Van ennek a történetnek egy másik főszereplője, a Lakatos utcai Sárkány-híd. Ott is évek óta rpsszak a liftek.
süti beállítások módosítása