Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ezt gondoljátok a street artról

Ezt gondoljátok a street artról

2018. november 08. - Kemény Gabriella

Megkérdeztünk titeket Instagramon és Facebookon is, hogy számotokra a street art egy zavaró vandális rémtett, vagy üde színfolt a város szürke palettáján. Szerencsére rengeteg kommentet és visszajelzést kaptunk ezzel kapcsolatban, így most már ismerjük a követőink véleményét. Amivel - nem mellesleg - egyet is tudunk érteni.

cc361efd63db1873c7f34571b7ee0981159f13c2_44c9315bde4325f72f6b939295a8315cd8e1597e_facebook.jpeg

Fotó: Le Marietta, Budapest, Mechwart liget

Senki sem egészen elutasító

Egyetlen, a témával kapcsolatos posztunkat követően sem érkezett olyan komment, amely arról szólt volna, hogy a street art a rongálás egy formája lenne. Persze, mivel ez nem egy reprezentatív kutatás, hanem egy egyszerű véleménykikérés, nem lehetünk biztosak abban, hogy a legidősebbek, vagy a legkonzervatíbbak mit gondolnak. Azonban a követőink életkorbeli adatait ismerve, számunkra meglepő, hogy a fiatal és idős követőkkel egyaránt rendelkező Facebook oldalunkon lényegében csak támogató vélemények érkeztek. 

Legyen több egyszerű tagnél, és akkor rendben van

Többen fogalmaztátok meg valamilyen formában, hogy igényességet vártok el az utca művészeitől: egy egyszerű aláírás, vagy ha úgy tetszik, firkálás, elrontja a falakat és kapukat, míg egy precíz, végiggondolt, kreatív alkotás gyönyörködteti a szemet a közterületek használata közben. Ez még akkor is így van, ha nem az engedélyhez nem kötött félillegális rajzokról, hanem az ületi szféra által megrendelt monumentális művekről van szó, hiszen ki ne örülne mondjuk a Rubik-kocka látványának. 

Csak a hétker

A legtöbben a hetedik kerületben található alkotásokat emlegettétek, pedig Budapest hatalmas, és az ország többi részén is van bőven köztéri művészet.

A következő képeket az ELTE kommunikáció- és médiatudomány szakos hallgatói készítették a Járókelő számára:

img-0048.JPG

Hornyák Bence képe Kazincbarcikáról

img_6160.jpg

Méri Rita fotója a Nagy Diófa utcából

 A képen a következők lehetnek: égbolt, fa és túra/szabadtéri

 Iván Anita fotója Veszeli Lajos festőművész alkotásáról, Budapest, III. kerület

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek és túra/szabadtéri

Meliska Fanny fotója, Budapest, BAH-csomópont

Nem található automatikus leírás.

Szabó Máté fotója, Budapest, Angel Sanz Briz út

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr9414335535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.