Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Száll a szétdobált szemét a gellérthegyi kukák körül, egy felhasználónk lefotózta a tettest!

Száll a szétdobált szemét a gellérthegyi kukák körül, egy felhasználónk lefotózta a tettest!

2018. október 29. - jarokelomarietta

Teljes galériát osztott meg a Járókelő egyik felhasználója arról, hogy a gellérthegyi és a feneketlen-tavi szemetesekből valaki rendszeresen kidobálja a szemetet. A szemfüles járókelő le is fotózta a tettest.

153338-5bcb03d96f23d.jpg

Ha valaki a Gellérthegyen vagy a Feneketlen-tó körül sétál, akkor biztos szembesült már azzal a nem túl szép látvánnyal, ami a kihelyezett szemetesek körül fordul elő. 

leaderboardbloghu.png

Szerencsére a Járókelő egyik felhasználója jelezte a FŐKERT-nek a problémát, így ők hamarosan intézkednek is a megoldásról. Szemfüles felhasználónk elég sokáig sétálgatott a szemetesek környékén, így arról is sikerült fotót készítenie, ki a felelős ezért a fennforgásért. Íme.

153341-5bcb03ee528db_1.jpg

A FŐKERT válasza szerint a felújítások során kihelyezett új kukák már fedelesek lesznek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr5714330221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.10.29. 15:32:36

@maxval balcán bircaman:
"Ballib aktivisták?"
Inkább hibbant bolgár bolsevisták.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.29. 15:34:06

@Attilajukkaja:

Soros megbízásából lett ez, ez a valószínűbb, ezt te is elismered szerintem.

Attilajukkaja 2018.10.29. 15:37:07

@jarokelomarietta:
@BiG74 Bodri:
És szerintem még életvitelszerűen is tartózkodik a közterületeken. Lenyúzni róla a dolmányt és azonnal elégetni!!

Attilajukkaja 2018.10.29. 15:38:59

@maxval balcán bircaman:
"Soros megbízásából lett ez, ez a valószínűbb, ezt te is elismered szerintem."
Ezek a dolmányos varjúk mindenre képesek. De mindenre! ELISMEREM!

maxvaI baIcán bircaman · http://bircahang.org 2018.10.29. 17:07:18

Szemétügyben is. Mi most a választás után a teendő? A magyar nép többsége az országos építő munka, a belső rend és a demokratikus egység mellett döntött. E döntés parancsolóan megköveteli, hogy sürgősen vessünk véget a meddő politikai viszályoknak és fondorlatoknak, amelyeket jogos visszatetszéssel néznek a dolgozó tömegek. Azonnal rá kell térni az alkotó munkára, a népünket közvetlenül érintő gazdasági, pénzügyi és politikai ügyek rendezésére. A sorosista áskálódásoknak pedig véget kell vetni.

BiG74 Bodri 2018.10.29. 17:18:55

@Ildomár:
Ma pont azt figyeltem, hogy diót dobáltak a fák tetejéről az aszfaltozott útra, hogy összetörjék. Nagyon intelligensek.

Rоdney_2 2018.10.29. 17:32:00

@BiG74 Bodri: bircánál sokkal intelligensebbek,

Attilajukkaja 2018.10.29. 18:05:21

@Ildomár:
Birca is intelligens, ha nem az ötvenes évek brosúráit kell felolvasnia. Parancsra.
Amúgy a hollók és varjak intelligenciájával már az osztrák Konrad Lorenz is sokat foglalkozott. A "Salamon király gyűrűje" c. könyvét minden kamasznak el kellene olvasnia. :o)

élhetetlen 2018.10.29. 18:25:41

Nem könnyű az élet ezekkel a madarakkal. Több, mint tíz évig éltem boldogságban a feketerigóimmal, imádtam a hangjukat, aztán jöttek a szarkák, és elüldözték őket. És visznek, amit tudnak. Volt egy százas szegem, azt szoktam felizzítani, azzal lyukasztom a műanyag cserepeket. Mikor még forró, leteszem a teraszra vezető kőlépcsőre. Nyitva maradt a rács, másnapra megfújták. Leszúró tüske, ráborítottam egy cserepet, hogy megmaradjon. Kilógott vagy fél centi, hát kivarázsolták a cserép alól. A kerti bútorom csak azért van meg, mert nem bírják el. Ezek apróságok, de a hangjuk, az azért komoly. És a hülye varjú is képes hajnalban teleordibálni fél Lágymányost. Ez van, a feketerigókat jobban szerettem.

élhetetlen 2018.10.29. 19:09:42

@BiG74 Bodri: „Nagyon intelligensek.”. A szarkák is. Két év alatt két „építkezést” néztem végig a munkahelyemen. Az ablak nem volt nyitható, tehát nem zavartuk őket. Nem könnyű náluk sem a családalapítás, az első évben csak egy alacsonyabb falú tákolmány sikerült, második évben a szomszéd fán már egy magasabb falú, rendes. A megoldó képesség. Tudod, mikor egy kutya egy méretes faággal fennakad valahol, általában megáll az élet. A szarka is belefutott egy villás ágba, visszatolatott egy métert, leült, jól megnézte, és befordulva bevitte a fél méteres ágat. És azok a majdnem emberi reakciók. Az egyik elment építőanyagért, a másik várja. Nem jön. Már a faág végéről nézi, nem jön. Na, ez elment kocsmázni, majd adok én neki. Huss, utána.
A varjak. Szerintem azt is tudják, ha valamelyikük nagyanyjára rálőttek valamikor. Ez Balatonon volt, tavaly, egyik hajnalban iszonyatos ricsajra ébredtem. Vagy húsz varjú úgy döntött, hogy az ablakom alatt tartják meg a megbeszélést. Na, ne. Kimentem és feléjük irányított, homorított tenyérrel tapsoltam egyet. Az úgy jól szól. Varjak el, de úgy, hogy egész nyáron vissza se jöttek, és lehet, hogy továbbadták az összes ismerősnek, hogy oda ne menjetek, ott lőnek. Azóta felfegyverkeztem, szereztem egy patronos piszolyt (ez a gyerekjáték), de nem volt rá szükség. Azzal, hogy fent keringenek és kárognak, nem lehet mit kezdeni, de ott már működik a füldugó.

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.29. 21:31:42

Akkor már csak egy találós kérdés marad: Kiknek volt a jelképe a varjú?

A megfejtéshez egy kis segítség:
24.hu/belfold/2013/07/25/megszunik-az-szdsz/

Varjú nem szűnik meg, csak átalakul

élhetetlen 2018.10.30. 01:43:03

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ne már. A szabad madár az szabad madár. És az logón az nem szarka, mert a szarkának hosszabb a farka. Buta vagy.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2018.10.30. 07:06:33

@maxval balcán bircaman: Mivel egy dolmányos varjú IQ-ja simán meghaladja az átlag magyar szavazóét, bármi lehet.
süti beállítások módosítása