Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Végre eltűnnek a soha senki által nem használt kerékpártárolók Mátyásföldről

Végre eltűnnek a soha senki által nem használt kerékpártárolók Mátyásföldről

2018. szeptember 01. - Somodi Dániel

A Mátyásföld, repülőtér hévmegállóba 20 éve telepített kerékpártároló pályafutása hamarosan véget ér – az ígéretek szerint.

77364-599c1315be7e4_1.jpgA képeket látva talán nehéz elhinni, de a ’90-es évek végén nagy reményeket fűztek a hévmegállókba telepített biciklitárolókhoz (éves díj fejében egyfajta kerékpáros P+R azaz B+R szolgáltatás lett volna).

Az, hogy a Mátyásföldön mind a mai napig ottmaradtak lepusztultan, nem a Járókelő felhasználóin múlott. Az első ezzel kapcsolatos bejelentés még 2014 decemberében érkezett – a „rozsdás tankok” elbontását már akkori válaszában is említette a BKK.

A „rozsdás tankok” kerékpártároló dobozok, melyeket 12-15 éve telepített egy civil szervezet a BKV-val együttműködve, annak jóváhagyásával. A tárolók kulcsait a szervezet saját hatáskörében adta ki a felhasználóknak. Feltételezhető, hogy némelyik tárolót még jelenleg is használják. Annak érdekében, hogy megteremtsük a megfelelő, mindenki számára elérhető kerékpártárolási lehetőségeket, a H5-ös, a H8-as, a H9-es HÉV-vonal valamennyi megállójába egységes arculatú B+R kerékpártárolókat terveztettünk 2015-ben. A tervek a „dobozok” elbontását is tartalmazzák, erről megegyeztünk a civil szervezet képviselőivel is, akik ezt elfogadták.

A válaszból az is kiderült, hogy büdzsé viszont nincsen a tervek megvalósítására. Közben telt az idő, kerékpár- helyett szeméttároló lett az objektumból, de a helyét derekasan tartotta.

Most azonban úgy tűnik, már nem sokáig maradnak a tárolók. A legutolsó, 2018 augusztusában kelt válaszában a BKK azt írta, hogy az illetékes XVI. kerületi önkormányzat még az idén elszállítja a használaton kívüli tárolót, és korszerű kerékpártámaszokat telepít. 

(...) Mátyásföld, repülőtér megállóban található kerékpártárolót a XVI. kerületi önkormányzat kezeli. A XVI. kerület képviselőjével történt egyeztetéseken arról döntöttek, hogy az önkormányzat előreláthatólag még ebben az évben elszállítja a használaton kívüli tárolót, és korszerű kerékpártámaszokat telepít.

Az óra ketyeg.

FEJLEMÉNY 2018. október 4.

Elszállították a tárolókat.

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr9714211127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2018.09.02. 09:18:14

De ez hogy működött? Melyik része nyílt?

huncut_kata 2018.09.02. 15:41:20

@immortalis:
az első linkből
A dolog úgy működött volna, hogy a B+R rendszert erősítendő, az ember elkerekezik a HÉV-megállóba, ott felnyitja a szekrényt... Igen, tudom, hogy hihetetlen, ez egy felnyitható izé, alatta a földbe süllyesztve lehetett tárolni a kerékpárokat. Évi 5000 forintért vehetett hozzá bárki lakatot. Szóval felnyitja a szekrényt és berakja a bringát, aztán továbbsuhan tömegközlekedéssel.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2018.09.02. 17:54:09

A pokolba vezető út is jó szándékkal van kirakva.

ninimimi 2018.09.02. 18:56:57

Döbbenet! Mindig azt hittem, hogy csúszásgátló anyag, sóder, vegyszer, fűrészpor van benne a téli hónapokra. Nem akarom a jó szándékot röhejessé tenni, de józan volt, aki ezt biciklitárolónak tervezte? Amúgy meg jóérzésű emberek, akikre ez tartozott, hogyan nem voltak képesek tenni valamit azért, hogy kinézzen valahogy? Gyerekek tízezrei látták ezt naponta, és töltődtek fel azzal, hogy mit lássanak "normálisnak".

A Tyne folyó déli partja 2018.09.08. 15:10:09

Rá nem jöttem volna, hogy ez biciklitároló. ..gondolom, más is így volt vele.
süti beállítások módosítása