Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő oldal 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Járókelő Megoldókulcs: Problémás kerékpáros elterelés a Rákóczi híd lábánál

Járókelő Megoldókulcs: Problémás kerékpáros elterelés a Rákóczi híd lábánál

2018. július 04. - Somodi Dániel

Problémás kerékpáros terelés és közlekedés három fővárosi hídnál, parkolási mizéria a Belvárosban, balesetveszélyesen letakart akna Újbudán, leamortizált pingpongasztalok Békásmegyerről az eheti Megoldókulcsban. Azért akad fealgood sztori is, méghozzá Zuglóból.

70764-595ca00a5e09d.jpg

Fotó: Anonim Járókelő

Problémás kerékpáros elterelés a Rákóczi híd lábánál
A Rákóczi híd aládúcolt támfala miatt több mint egy éve használhatatlan az ott elhaladó kerékpáros út. Többszöri nekirugaszkodás után még mindig nem sikerült megfelelően gondoskodni a kerékpáros forgalom eltereléséről - a Soroksári út felé tartó oldalon egy magas padkához vezet a kerékpáros nyom.

Tessék-lássék módon etakart akna Újbudán
Méretes réseket hagyó, rosszul illeszkedő deszkával (pro tipp: Dokka zsalu-tábla) fedtek le egy aknát a Fehérvári út és Etele út kereszteződésénél. Az aszfaltozott járdaszakaszon kerékpáros út is áthalad, fokozottan balesetveszélyesnek látszik a helyzet.

Úgy tűnik, végül sikerül meggátolni a parkolást a Károlyi utcában
Amióta csak elkészültek a környék átépítésével a Budapest Szíve program keretében, folyamatos gondot okozott a szabálytalan parkolás. Többszöri nekifutás után most úgy tűnik, hogy sikerült hatékony megoldást találni a problémára.

Mulasztásos forgalmi anomáliák két fővárosi hídnál
Hosszú évek óta nincs arra megoldás, hogy a kerékpárosok, az autósok és a gyalogosok is biztonságosan közlekedhessenek a Szabadság hídnál és a Petőfi hídon.

Teljesen leamortizált pingpong asztalokról érkezett bejelentés Békásmegyerről
Olyan erők csaptak le a III. kerületi lakótelepen található pingpongasztalokra, hogy beton fedlapok sem bírták, csak a fémszerkezet maradt még talpon.

tamogasd_1.png

I. kerület: Rejtélyes vándorkő bukkant fel a Hegyalja út és a Sánc utca sarkán.

II. kerület: Balesetveszélyesen vezet át a kerékpárút a villamossíneken a Szilágyi Erzsébet fasoron.

IV. kerület: Csikktenger borítja a megboldogult Újpesti Gyógyfürdő és Uszoda előtti metrópótló busz végállomás környékén a zöldterületet.

IX. kerület: Kilenc hónappal a bejelentés után is koszos és elhanyagolt a 2-es villamos Fővám téri megállójának álmennyezete.

X. kerület: Egy nagyobb eső tengerré változtatja a Gitár utcai villamosmegálló környékét.

XI. kerület: Nyolc hónappal a bejelentés után sem pótolták a Tiszavirág játszótér hiányzó közvilágítását.

XIII. kerület: Kevés helyet hagynak a gyalogosoknak a szabálytalanul parkoló autók a Radnóti Miklós utcában.

XIV. kerület: Bejelentőnk napokon belül messze a várakozásain felüli javulást tapasztalt a Korong utca és a Columbus utca sarkán található szemetes ügyében.

XV. kerület: Egy nyugdíjas polgártársunk több padot szeretne a Sárfű utca 4-10. szám mögötti parkba.

XXI. kerület: Olvashatatlan kijelzőt fotóztak a Határ utcából induló 151-es buszon.

Készítette a Járókelő Megoldókulcs csapat 
Bardócz Csaba, Bikes Anita, Fónai Kende, Haris Gergely, Horváth Eszter, K. Edina, Le Marietta, Lukács Máté, Sági Kata, Somodi Dániel, Somodi-Nagy Szabolcs

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr9914093605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.