Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ez itt a reklám helye?

Ez itt a reklám helye?

2016. január 30. - Zsoltika19

reklambicikli.jpg

 

 reklmamotor.jpg

Az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a járókelő.hu-ra az illegálisan elhelyezett reklámokról.

Szerintetek ez esztétikus?

 

 

 

 

 

 

9 komment
Címkék:

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr968335646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rnz 2016.01.31. 11:20:28

A kutyaszar, a hányásfoltok és az eldobált csikkek mellett nem olyan kirívó...
Ráadásul ezek még csak ne is biztos, hogy illegálisak, hiszen 1-1 járműre vannak rögzítve, vagyis nem közvetlenül a környezetükhöz. Az oszlopokra, házak és aluljárók falaira ragasztott, fénymásolt fecnik talán szebbek?

Kettőt többnek hívni meg finoman szólva is megmosolyogtató...

Zoch 2016.01.31. 13:06:41

Gratulálok az előző kommenthez, előre az igényesség útján!

rnz 2016.02.03. 11:57:22

@Zoch: Gratulálok a nem létező humorérzékhez és a végtelenül gyenge felfogási képességhez! Előre az ostobaság útján!

Tényleg ez a város legnagyobb szégyene? Tényleg ez az ami a legjobban rontja a város esztétikáját? No akkor fuss neki újra...

nowy 2016.02.11. 00:11:37

@rnz: Nyílván van más problémából is sok, ezek közül ez az egyik. Ami viszont tényleg nagy baj, hogy egy csomó helyen elfoglalák, az amúgy is kevés kerékpártárolót.. Én vagy 5-6 ilyet tudok, pl Kossuth tér, Gellért tér, Király utca, Mester utca.

rnz 2016.02.11. 08:05:10

@nowy: Mi értesz az alatt, hogy elfoglalják? Hogyan foglalják el? Vagy olyan kerékpárokról beszélsz, mint itt a képen is, ami gyakorlatilag csak reklám célokat szolgál? Mert akkor az ugyan rendkívül etikátlan, de nem hiszem hogy szabálytalan. Gondolj csak a forgalmas helyeken gyökketővel közlekedő "plakát autókra", amik csak azért tartanak fel sok-sok embert, hogy egy hirdetéssel átguruljanak a városon. Hiába az is gyökérség, a szabályokat nem szegik meg.

Azt is értem, hogy szerinted "tényleg nagy baj" a kerékpártárolók elfoglalása, ugyanakkor valójában nagyságrendekkel kevesebb embert érint, mint mondjuk a koszos, mocskos és sok helyen büdös utcák. És most nem feltétlenül az elhagyatott nyócker utcákról beszélek, hanem mondjuk a nagykörútról.

Ha egyébként annyira égető számodra a probléma (amit nem kétlek és meg is értem), akkor meg kell keresni az illetékeseket, esetleg a kerékpáros szövetséget és hasonlókat, aztán izélgetni őket hogy csináljanak valamit. A morgolódás még nem igazán vezetett eredményre sehol, tenni is kell valamit az eredményért.

nowy 2016.02.12. 00:24:39

@rnz: így foglalják el: index.hu/kerekagy/2015/11/14/meg_a_starbucks_is_lelancolt_biciklin_hirdet/
A képen két nemzetközi vendéglátóhely reklámbicaja foglalja el a helyet a kerékpártárolóban.
Jelen pillanatban tényleg nem törvénytelen, de csak azért, mert a törvénykezés le van maradva, ha ez autón lenne, akkor más lenne a helyzet, pl Szegeden van már rá helyi rendelet, de ott is csak az autókra és utánfutókra.
Ettől függetlenül még nem rossz , ami ellen fel ekll szolalni.
Igazad van abban, hogy nem morgolódni kell és én teszek is ez ellen, mint ahogy a bejelentő is, mert felhívja rá a figyelmet.

rnz 2016.02.12. 08:50:32

@nowy: Egy blogon mutogatni ugyanúgy morgolódás, csak 21. századi. Egy ilyen eldugott bejegyzés alapján szerinted fog is történni bármi?

És ha valaki közlekedne nap mint nap ezzel, akkor már elfogadható lenne? Ha reklámtábla nélkül hagyja ott valaki hetekig, az már belefér? Vagy ha maximális "parkolási limitet" vezetnének be a kerékpártárolóknál, akkor vajon a többi kerékpáros mit szólna? Szóval van itt kérdés gazdagon, ez csak ami 1 másodperc alatt hirtelen felmerült.

Ellenben ha csak 40-50 kerékpáros odavonulna a starbuckshoz, esetleg váltásban, hosszan képviseltetve magukat tiltakoznának ez ellen, netán még a médiát is értesítenék, szerintem nagyon gyorsan lenne eredmény is. Egy ilyen bejegyzés - már elnézést - lepkefing erősségű és teljesen haszontalan. Sőt, még környezetszennyező is, de ez már egy másik történet.

nowy 2016.02.12. 17:09:59

@rnz: Ha jobban megnézed, ez a blog egy oldalhoz tartozik, ahol az ilyen ügyeket a megfelelő hivatalhoz továbbítják, plusz pár híroldal is meg szokta osztani (pl mint az index a fenti linkben) a bejelentéseket, tehát nem nevezném lepkefingnak.

Nézd, lehet mindenféle kifogást keresni, de attól még ez egy etikátlan, illegális hirdetés, még ha jelen pillanatban nincs is rá szabályozás. És igen, lehetne max parkolási időt is kiszabni, vannak olyan városok, ahol rendszeresen eltávolítják a sokáig egy helyben álló bringákat.

rnz 2016.02.12. 17:46:19

Jómagam is megfogalmaztam feljebb, hogy ez etikátlan, eszem ágában sincs kifogást keresni.
Ki, mikor és hova továbbítja ezeket? Mert erre vonatkozó infót nem igazán találtam. Azt viszont továbbra is tartom, hogy egy ilyen bejegyzés semmit sem ér, de ne legyen igazam. Nem pesszimista, hanem realista vagyok.
süti beállítások módosítása