Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

Ez egy mesés erdei bicikliút, vagy valami, amivel csak a gond van?

Ez egy mesés erdei bicikliút, vagy valami, amivel csak a gond van?

2015. július 02. - Berd.

A Járókelő.hu legfontosabb feladata, hogy olyan dolgokat jelezhet a nagyközönség az illetékesek számára, ami szúrja a szemüket és beavatkozást igényel. Ilyen a letört kuka, a hiányzó vagy sérült közlekedési tábla, vagy a bicikliút felfestésének hiánya. A nyilvánosság miatt aztán az illetékesek igyekeznek minél hamarabb teljesíteni a bejelentésből fakadó kötelezettségeket.

A Járókelőnek ezért nagyon fontos, hogy minél több bejelentője legyen, minél több olyan ember, aki figyel a környezetére. Ilyen volt az a Névtelen felhasználó is, aki bejelentésekor egy kicsit lehet, hogy túlhúzta ezt a felelősség-témát. 

Bringaút nincs felfestve az úttestre... ergo tojnak megállni az autósok, hiába van tábla kihelyezve 

Tegnap végig kerekeztem az új bringa úton... hát lenne 1-2 hozzáfűzni valóm. 

Nem tudom kinek volt az az ötlete, hogy ott kezdje el építiteni ahol... 
a képen is látszik, hogy a Hermina utca igen meredek... gyerekekkel egyáltalán nem, de még felnőttnek is elég nehéz terep ott lejönni, felmenni meg végképp nem lehet, csak a kerékpár feltolásával. 

7177235c2b7b7313e17e4bbaaa856ccbda45023b.jpg
Miért kellett ezt a bukkanós pályát ide rakni??? Az ott bámészkodó, ácsorgó nézőseregtől nem lehet balesetmentesen ráhajtani a patak menti területre... kis gyerekek szaladgálnak keresztbe-kasul 

Tudom, nem itt lesz a vége, mert tervezik, hogy összekötik a XV. kerülttel... és közben mi van??? 2 sáros, földes, kátyús utca... majd átkelés a Rákosi úton és pár száz méter bringa út folytatása a nem túl bizalomgerjesztő erdőben... Rákosin nincs zebra, csak az elég nagy forgalom... 

A fotóval ellentétben, az út mentén már térd felett ér a gaz, a patak partján meg ember magasságú, jó lenne visszavágni a zöldet... hiszen ez a terület bőven el van látva kullancsokkal... 
az úton sok a felhordott apró murva, ami szintén veszélyes, gumit kivághatja, de amúgy sem kellemes rajta futni, görkorizni. 
Söprögetős géppel jó lenne átmenni rajta... 

szóval jó ez a kerékpárút... aztán még se... 

 Az önkormányzat válasza a következő volt:

Egy kerékpárút funkciója lehet szabadidős és közlekedési . A Szilas-menti kerékpárút mindkettő, mert a jó közlekedési feltételeket nyújtó kerékpárút mellett több helyen játszó, pihenő helyek épültek, és terveink szerint még épülnek is. Egyes helyek mellett nagyobb a tömeg, de ez csak a hely népszerűségét mutatja. Sok-sok mosolygós arc miatt viseljük el, ha néha lassítani kell. A domborzat meg már csak ilyen, az egész kerületünk ilyen. Ezért a kerékpárút Hermina utcai végén két felé lehet menni, fel a dombra, vagy jobbra a Rákosi út felé sík területen . Jelenleg ez valóban földút, mert a szennyvízcsatornát most építették ki, de járható, és jövőre itt is szilárd burkolat lesz. A kiserdő pedig szerintem varázslatos erről képet is csatolok.

3edc5e2afe64db35a46955abda0738090c2354d0.jpg

Az Ön által csatolt fotó is valódi, április 19-én készült, azóta valóban nőtt a fű, de a patak üzemeltetője hamarosan lekaszálja azt. Legyen jobb kedvű, próbáljon meg egy kicsit örülni annak, ami jó, mégha esetleg kisebb hibák vannak is.  

kerületfejlesztési és üzemeltetési irodavezető

Szerinted a felhasználó izgulta túl az esetet, vagy az Önkormányzat válasza nem a megfelelő? Tényleg olyan nagy gondokat sorolt a bejelentő, vagy tényleg itt az ideje örülni annak, ha valami elkészül? Ez egy mesés erdei bicikliút, vagy valami, amivel csak a gond van?

Kattints ide, ha értesíteni szeretnéd az illetékeseket a budapesti problémákról!

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr767588104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krutzifix 2015.07.02. 21:53:01

Amúgy konkrétan hol is halad ez a bringaút? mert aranyos a panasz és a válasz is, de miről szólnak?

Krutzifix 2015.07.02. 21:55:49

Az irodavezetőnek üzenném, hogy nem kell nyalni mindig azt a segget! Otthon jópofáskodjon a családjával, őket biztassa, oktassa ki, ne az állampolgárokat, akiknek érdekében kellene dolgoznia, és akiknek a pénzéből él!

Krutzifix 2015.07.02. 22:19:27

Rendben, megvan a XVI. kerületi Hermina út...

Quokka 2015.07.02. 22:55:18

Ezzel a Szilas-menti bicikli- és sétaúttal az a gond, hogy azelőtt bár kissé rendezetlen, de gyönyörű, érintetlen terület volt. Gyakran jártam arra, amikor még egy ösvénynek is alig nevezhető földsávocska futott a patak mentén, és mindennapos volt a rókák, őzek, fácánok jelenléte. Most meg a panel-/lakóparkproli tömegek őgyelgését lehet csodálni az aszfalton, akik kétségbeesve fordulnak vissza a hétvégi hipermarkettúra és fagylaltozás /sültkrumplizabálás közé beiktatott sétából, amikor hirtelen véget ér a betonút, hiszen ott már a komfortzónájukon túl világ kezdődik. Az állatok meg szépen csendben eltűntek.

multi4111 2015.07.03. 01:30:40

Tök jó az a bicikliút! Pláne, ha majd Rákoskeresztúrról a Naplás Tó és patak mentén el lehet tekerni a Dunáig kerékpárúton :-)
Ma este én ott láttam rókát is, sólymot is. Nyilván nem délután 3 után kell keresni őket....

Az itt a baj, hogy bármi készül, csak a fanyalgás, meg a kötözködés megy!
-egy vidéki suttyó- (K.tarcsa)

Juhász István KT 2015.07.03. 08:00:31

@multi4111:

Na, akkor Kistarcsáról nem csak én járok arra. Valóban nagyon jó, és szépen meg lett építve. Hangulatosak a kis megállók is. Ha sikerülne rá forrást találni, Kerepessel és Nagytarcsával jó lenne egy ilyet összehozni.

multi4111 2015.07.03. 09:28:12

@Juhász István KT: Pár ezer környékbeli kerekező már annak is nagyon nagyon örülne, ha a temetőtől (benzinkút) a kórház előttig lenne egy elkülönített sáv, vagy bármi ahol biztonságosan lehet közlekedni. :-)
Ami most van, az életveszély!
A befelé oldalon el is férne kényelmesen, bár lenne 2 zebrajárat, ...na bumm.

Bar Dán 2015.07.03. 16:05:11

Amikor még csak tervben volt ez a kerékpárút, nekem sem tetszett az ötlet, sőt kifejezetten káros dolognak tartottam. Mióta megépült, és elkezdtem használni, teljesen megváltozott a véleményem, sokat megyek rajta, a regeneráló edzéseimet csak itt csinálom, jobb helyet keresve sem tudnék találni erre. Közlekedésileg és szabadidős tekintetben is jól teljesíti a funkcióját, még ha néha kicsit zsúfolt is hétvégén. A "bukkanós pálya", rendes nevén pumptrack, illetve dirt pálya, hiánypótló, ugyan az erdőben illegálisan, önerőből sok ilyen pálya épült, de üdvözlendő hogy ilyen is van, és támogatja az önkormányzat. Rendesen nem itt kell edzeni, napi kétszer, közlekedve áthaladni pedig nem nagy kunszt, hiszem hogy a reklamálónak azért a fenti panaszok ellenére is sikerült már véghezvinnie a műveletet :). Környezetkárosító hatása szerintem elenyésző (szakmámba vág ennek a vizsgálata).

Az irodavezető válasza szerintem teljesen korrekt, bár azt az erdei bringautat én sem tudom hogy hol van, de ha arról van info, szívesen várom, megtekerném :).

drover(fanyul társa) 2015.10.02. 09:13:20

@Quokka:
Nem, láthatólag nem tűntek el az állatok a környékről..
Éppen itt írt egy díszpéldány..
süti beállítások módosítása