Ha megosztod, megoldod.

A Járókelő csapat 2012 óta segít a városlakóknak abban, hogy
bejelenthessék a kátyúkat, letört szemeteseket, lekopott zebrákat és
egyéb közterületi problémákat a lakóhelyükön.

BKK előtt és BKK után: örökre a kerékpárúton maradhat a titokzatos hirdetőoszlop?

BKK előtt és BKK után: örökre a kerékpárúton maradhat a titokzatos hirdetőoszlop?

2014. november 29. - Járókelők

2013 májusa óta keressük azt az illetékest, aki végre elmozdítja a kerékpárút felét elfoglaló oszlopot.

5251ea63ab326ca9bc4bc4bb423f72badcdc47c8 (1).jpg

 

2013 májusában érkezett a kérdés a jarokelo.hu-ra, hogy miért van a Szent Gellért rakparton (azóta Gróza Péter rakpart) egy hirdetőoszlop, amely a kerékpárútnak a felét elfoglalja. Ekkor kezdődött el a pingpongozás, mert: 

  • - az oszlop kihelyezésére az I. kerület adott engedélyt
  • - a kerékpárutat a BKK üzemelteti
  • - mindehhez Budapest Főpolgármesteri Hivatalának semmi köze

Az idén ősszel megtudtuk a BKK-tól, hogy:

  • - az üzemeltető cég megígérte nekik, hogy arrébbteszi az oszlopot
  • - a jelentősebb áthelyezést azonban az I. kerülettel kell egyeztetni

A BKK tájékoztatása szerint az oszlop még a BKK létrejötte előtt került a kerékpárútra, és ugye jelen állás szerint, ha a BKK megszűnik, senki nem fogja a biciklisek érdekét képviselni abban, hogy ne foglalja a helyet a megkerülhetetlen hirdetőoszlop.

Az I. kerület közérdekűadat-igénylésünkre adott válaszából megtudtuk, hogy a hirdetőoszlop közterület-használati engedélye – ami egyébként áprilistól volt érvényben – november 30-án lejár. A BKK által balesetveszélyesen elhelyezettnek minősített oszlopot egy titokzatos cég használja nem tudjuk, mekkora összegért. Az engedély közzétett másolatából az önkormányzat még a pontos hely leírását is kitakarta. 

kft.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jarokelok.blog.hu/api/trackback/id/tr716942001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2014.11.29. 18:29:54

simicska cége? mégis mire számítottatok?

Shopping 2014.11.29. 20:53:04

Kikerülöd! Menni fog?
Akkor okoskodjanak a biciklisták, ha majd betartják a KRESZ-t.
Semmi nem számít, mennek amerre látnak.

Viktor-a-konyhában · http://viktorakonyhaban.blog.hu 2014.11.29. 21:57:51

@Shopping: pont ez az, hogy erre nem látnak. Továbbá az, hogy egyes biciklisták egyes helyeken nem tartják be a kreszt, az nem jogosítja fel az útépítőket, hogy kifejezetten balesetveszélyes, vagy közlekedésre alkalmatlan utat építsenek.

Sok autós sem tartja be a kreszt, mégsem gondolom, hogy mondjuk a Váci út sávjaiba véletlenszerűen hirdető- vagy lámpaoszlopokat kellene elhelyezni, mert csak.

theveryguest 2014.11.29. 22:25:01

"...egy hirdetőoszlop, amely a kerékpárútnak a felét elfoglalja."
Na, itt a tévedés. Ez nem kerékpárút, ez kerékpár és gyalogút. Az önálló kerékpárút az Erzsébet-híd alatt átérve 10 méter után megszűnik. Tehát az oszlop és a fal között a kétirányú gyalogos és kerékpáros forgalomnak is el kellene férnie. A gyakorlatban egyébként két kerékpár pont elfér egymás mellett. Egyébként a hirdetőoszlop nem sokat ront az Erzsébet-hídtól a Szabadság-hídig terjedő szakasz minőségén. Az egész úgy ahogy van kerékpáros közlekedésre alkalmatlan. Még járdának is szar, nem hogy kerékpárútnak. A hirdetőoszlopon kívül még vannak közlekedési táblák, villanyoszlopok, fák és egy buszmegálló is az adott szakaszon. A burkolat minősége pocsék tele van aknafedelekkel, és nincs 1 m2-nyi folytonos rész se, annyi folt van rajta. A kedvencem a szakasz közepén rejtőző kacsaúsztató, ami szintén elfoglalja a fél pályát esős időben. Most nemrég valaki kegyet gyakorolt és a nagyobb gödröket fehér festékkel körbefújta. Problem solved. Ha nincs dugó sok bringás (az országútisok és a tracking-esek) általában az útpályát használják lefelé, de láttam már olyat is, talán futárt, aki a villamospályán rakta. MTB-vel járható, de nem egy kéjhömpöly.

cso zsi 2014.11.29. 22:29:29

"2013 májusában érkezett a kérdés a jarokelo.hu-ra, hogy miért van a Szent Gellért rakparton (azóta Gróza Péter rakpart) "

Mikor írták a cikket? G.P.-t már leváltották egy ideje, mit ad isten, Szt. Gellértre.
Útban van az oszlop? Legalább megvédi a buszmegállóban állókat.

cso zsi 2014.11.29. 22:33:27

@Viktor-a-konyhában: Van annál sokkal rosszabb. Utcasarkot, kanyarodósávot úgy elkészíteni, hogy a kanyar íve többször törik, vagy járdázol, vagy átlógsz a másik sávba, stb...

thomee84 · http://indafoto.hu/itomi 2014.11.30. 21:54:38

@Shopping: 1. Mit vársz? Kíváncsi vagyok hány kerékpárosnak van jogsija is! Mert tény, amíg autóhoz nem kell, nem fogod külön megtanulni minden részletét.
2. vegyél vissza egy picit, főleg amíg az 50km/h az 55, vagy akár 70 például :))), és tegyük hozzá, hogy tisztelet a kivételnek :) Köszi :D

Tímár Mihály 2014.12.01. 09:37:54

Feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen a közlekedés rendjének veszélyeztetése miatt. Ha ugyanez az úttesten történne, egy napig sem maradhatna a helyén, nemhogy 20 évig.
A másik lehetőség bérelni egy teherautót és kidönteni.
süti beállítások módosítása